A vexillológia benne van a szótárban?

Pontszám: 4,7/5 ( 48 szavazat )

a zászlók tanulmányozása .

A vexillológia egy szó?

A vexillológia (/ˌvɛksɪˈlɒlədʒi/) a zászlók történetének, szimbolikájának és használatának, vagy – kibővítve – a zászlók iránti érdeklődésnek a tanulmányozása. A szó a latin vexillum szó (amely egyfajta négyzet alakú zászlóra utal, amelyet a római lovasság hordott) és a görög -logia ("tanulmány") utótag szintézise.

Mi a vexillológia szótári meghatározása?

vexillológia. / (ˌvɛksɪˈlɒlədʒɪ) / főnév. a zászlókkal kapcsolatos információk tanulmányozása és gyűjtése .

Miért hívják vexillológiának?

A vexillológusok tudományos kutatásokat folytatnak a zászlókkal kapcsolatban , és olyan cikkeket adnak ki, mint "A téglalap alakú zászlók változó arányának áttekintése a középkor óta és Néhány javaslat a jövőre vonatkozóan". Az 1950-es évek végén a vexillológiát kutatási területük elnevezéseként a vexillum, a ...

Tudsz vexillológiát tanulni?

Különböző mértékben lehet valaki vexillológus . Nem kell bonyolultabbnak lennie, mint szabadidejében hobbiként zászlókat gyűjteni és tanulni. Ez azonban egy komoly tudományos terület is, és számos lehetőség kínálkozik a tanulmányok szigorúbb folytatására.

Vexillológia – Kiejtés és jelentés

28 kapcsolódó kérdés található

Hogy hívják a zászlók tanulmányozását?

Tinédzserként a latin vexillum (zászló) szót a görög logia (tanulmányozás) utótaggal kombinálta, hogy létrehozza a vexillológiát – a zászlók történetének, szimbolikájának és használatának tanulmányozását. Úgy vélte, hogy a zászlók nem csak egyszerű minták a ruhán.

Melyik az egyetlen ország, ahol egyetlen színű zászló van, és nincs rajta más?

A líbiai arab Jamahiriya zászlaját 1977. november 19-én fogadták el, és zöld mezőből állt. Ez volt az egyetlen nemzeti zászló a világon, amely csak egyszínű volt.

Melyik az egyetlen ország a világon, amelynek négynél több oldalú zászlója van?

Nepál nemzeti zászlaja a világ egyetlen olyan nemzeti zászlaja, amely nem négyszög alakú. A zászló két szimpla toll egyszerűsített kombinációja, a zászló vexillológiai szava. Bíborvöröse az ország nemzeti virágának, a rododendronnak a színe. A piros a háborúban a győzelem jele is.

Melyik állat szerepel leggyakrabban a zászlókon?

Érdekes tény: A zászlókon a leggyakoribb állat az oroszlán .

Hogyan nevezzük a zászlók csoportját?

Magyarázat: A sármány a zászlók gyűjtőnévi alakjaként ismert. Ennek a gyűjtőnévnek a használata olyan, mint a "zászlók tömbje" egy mondatban. ... Az emberek egyben kollektív forma is , ami férfiak csoportját jelenti .

Mit jelképez a fehér zászló?

A közelmúltban a fehér zászló nemcsak a megadás, hanem a tűzszünet kezdeményezésének és a harctéri tárgyalások lefolytatásának a nemzetközileg elismert szimbólumává vált. ... Ugyanezek a szerződések azt is megtiltják a hadseregek számára, hogy a fehér zászlót megadják és ellenséges csapatokat csapjanak le.

Hogy hívták az első amerikai zászlót?

A Betsy Ross zászló az Egyesült Államok zászlajának korai terve, amely Betsy Ross korai amerikai kárpitosról és zászlógyártóról kapta a nevét. A Betsy Ross zászló mintája 13 váltakozó piros-fehér csík, csillagokkal a bal felső sarokban lévő kanton kék mezőjében.

Melyik ország zászlóján van vörös sárkány?

Graham Bartram, a Flag Institute munkatársa azt mondta: "A ma ismert walesi zászló - egy nagy vörös sárkány fehér és zöld alapon - csak 1959-ben jött létre. "De valójában a vörös sárkány mint embléma Walesben Cadwaladr (Cadwallader), Gwynedd királya uralkodása óta használják i.sz. 655 körül."

A vexillológia tudomány?

A zászlók kulturális műtárgyak, és mint ilyenek, tanulmányaik más tudományágak elméletének fejlődését is megalapozhatják, akárcsak az ősi cseréptöredékek és a 18. századi kertészet tanulmányozása. Ennek során a vexillológia lehet tudományos, bár maga nem tudomány.

Mit jelent a szivárvány zászló?

A szivárvány zászló a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű (LMBT) és a queer pride és az LMBT társadalmi mozgalmak szimbóluma . A meleg büszkeség zászlajaként vagy LMBT büszkeség zászlóként is ismert színek az LMBT közösség sokszínűségét, valamint az emberi szexualitás és nemek "spektrumát" tükrözik.

Melyik a legfurcsább zászló a világon?

A világ legfurcsább zászlói és miért szeretjük őket
  • Guam. Az egyetlen zászló a világon, amelyet úgy terveztek, hogy úgy nézzen ki, mint egy igazán tapadós szuvenír póló. ...
  • Kirgizisztán. ...
  • Közép-Afrikai Köztársaság. ...
  • Északi Marianas-szigetek. ...
  • Mozambik. ...
  • Bermuda. ...
  • Dominika. ...
  • 7 furcsa és csodálatos szállodai transzfer.

Melyik országnak van a legkülönlegesebb zászlaja?

nem téglalap alakú nemzeti zászló, amely két egyesített zászló (háromszög alakú zászló) alakzatból áll. Nepál a modern világ egyetlen országa, amelynek nincs téglalap alakú nemzeti zászlaja. Bíbor színű, kék szegéllyel, és a nap és a hold stilizált szimbólumait tartalmazza.

Melyik országnak van oroszlánzászlója?

Az oroszlán szimbóluma a Srí Lanka-i heraldikában Kr.e. 486-ra nyúlik vissza, amikor Vijaya, Srí Lanka első királya Indiából érkezett a szigetre, és egy oroszlánt ábrázoló etalont hozott magával.

Mi a világ legrégebbi zászlója?

A világ legrégebbi lobogójával Dániában van az ország. A Danneborg névre keresztelt dán zászló az i.sz. 13. századból származik. Úgy gondolják, hogy 1219. június 15-e óta létezik, bár hivatalosan 1625-ben ismerték el nemzeti zászlóként.

Mi az egyetlen négyzet alakú zászló?

Svájc és a Vatikán az egyetlen két ország, ahol négyzet alakú zászlók vannak.

Melyik ország a legfurcsább?

Egy büszkén visszahúzódó, kvázi kommunista állam, a világ legfurcsább országainak listája sem lenne teljes Észak-Korea nélkül.

Van valamelyik országnak egyetlen színes zászlója?

1977-ben Líbia kiszabadult az egyesülésből, és a líbiai arab dzsamahirija lett. Egy sima zöld zászlót, az egyetlen sima színű zászlót a világon választották Kadhafi politikai filozófiájának képviseletére. Amikor Kadhafit 2011-ben megbuktatták, az Egyesült Nemzetek Szervezete Líbia eredeti zászlaját választotta nemzeti zászlónak.

Vannak rózsaszínű zászlók?

A rózsaszín, fehér és zöld háromszínű zászló vagy PWG Új-Fundland és Labrador környékén látható. ...