A lomtalanítás egy szó?

Pontszám: 4,4/5 ( 5 szavazat )

alom nélküli - Szótár meghatározása: Vocabulary.com.

Mit jelent az, hogy valakinek Unbraid?

(ʌnˈbreɪd) ige (tranzitív) a zsinór eltávolítására (haj); a befont hajszálak szétválasztására. feloldani vagy szétszedni (vitatkozás stb.)

Mit jelent a rendetlenség?

tárgyas ige. : a rendetlenség eltávolításához : tedd tisztán és rendezetten a garázst.

Mit jelent a spoll?

1: hengeres szerkezet, amelynek mindkét végén pereme vagy bordája van, és egy tengelyirányú furattal rendelkezik egy csap vagy orsó számára, és amelyre anyag (például cérna, huzal vagy szalag) van feltekerve. 2: anyag vagy az orsóra feltekercselt anyag mennyisége. cséve. ige. tekercselt; tekercselés; orsók.

Mit jelent a spool out?

Szűrők . Egymás után megjelenni , mintha egy filmtekercsből .

A "Cum" szó meghatározása

31 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a spool up?

Gyanítom, hogy a sugárhajtású repülőgépek pilótáitól származik - a hajtóművek állítólag "feltekerednek", miközben növelik a forgási sebességet , ami több másodpercig is eltarthat, vagyis a teljesítménynövekedés meglehetősen fokozatos, mint egy autómotornál.

Mi a spooling célja?

A számítástechnikában a spooling a több programozás speciális formája az adatok különböző eszközök közötti másolására . A mai rendszerekben általában egy számítógépes alkalmazás és egy lassú periféria, például nyomtató közötti közvetítésre használják.

Mit jelent a tekercselés?

A sorbaállítás egy olyan folyamat, amelyben az adatokat ideiglenesen egy eszköz, program vagy rendszer felhasználja és végrehajtja. Az adatokat a rendszer a memóriába vagy más illékony tárhelyre küldi és tárolja, amíg a program vagy a számítógép végrehajtásra nem kéri. A "spool" technikailag az egyidejű periféria online műveletek rövidítése.

Mi a másik szó a cérnatekercsre?

Ezen az oldalon 11 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat találhat az orsóhoz, mint például: orsó , zsaru, henger, orsó, 1-2-x94, golyóscsapágy, csap, korong, orsó, toll és alsó.

Mi az az egyenes tű?

Az egyenes csap definíciói. csap, amely egy rövid, egyenes, merev, hegyes végű drótdarabból áll ; ruhadarabok vagy papírdarabok egymáshoz rögzítésére szolgál. típusa: tű. egy kis karcsú (gyakran hegyes) fa- vagy fémdarab, amelyet tárgyak alátámasztására, rögzítésére vagy rögzítésére használnak.

Mit jelent a betű nélküli?

1a : hiányzik az olvasási és írási képesség , és nem ismeri a könyvekből nyerhető ismereteket . b : írástudatlan. 2 : nincs betűkkel jelölve.

Rendetlenség vagy rendetlenség?

A rendetlenséget általában a „rendetlenség eltávolításával”, míg a rendetlenséget gyakrabban a „rendbe hozással ” hozzák összefüggésbe.

Az Umbrance egy szó?

vétség; bosszúság ; nemtetszés: gyalázatot érezni egy társasági pofátlanság miatt; gyalázatot adni valakinek; hogy gyalázatot vegyen valaki durvaságán. a gyanakvás, kétség, ellenségeskedés vagy hasonló legkisebb jele vagy homályos érzése.

Mit jelent a védjegytelenítés?

1. ( Hairdressing & Grooming) a zsinór eltávolítására (haj); a befont hajszálak szétválasztására. 2. feloldani vagy szétszedni (vitat stb.)

Mi a tekercs szinonimája?

tántorog , tántorog, billeg, szikla, botlik, tántorog, billeg, tántorog, ingadoz, kanyarod, dől, gurul. 2"A kormány még mindig a valutaválságban volt"

Mi a különbség a spooling és a pufferelés között?

A spoolozás és a pufferelés közötti fő különbség az, hogy a spoolozás az adatok ideiglenes tárolásának módja egy memóriaterületen , hogy egy eszköz vagy program használni tudja azokat, miközben a pufferelés az adatok ideiglenes tárolásának módja egy memóriaterületen, miközben a többi fennmaradó adatot feldolgozza.

Mit jelent, ha a nyomtató sorakozik?

A Spool Printing lehetővé teszi a számítógépről átvitt nyomtatási feladatok ideiglenes tárolását, majd az átvitel után kinyomtatja azokat . Ez lerövidíti a nyomtatási időt, mivel maximalizálja a nyomtató hatékonyságát. A Spool Printing funkcióval a nyomtatási adatok a merevlemezre kerülnek a nyomtatás előtt.

Mi az a tekercselés az autóban?

A „spooling” azt jelenti , hogy a turbina és a kompresszor kerék elég gyorsan forog ahhoz, hogy a szívócsatornában elérje a kívánt szintű löketet az indításhoz . ... Míg a normál lefelé tartó gyorsulás végül növeli a turbina sebességét, a gyorsulási versenyzők azonnal ki akarják használni a turbólöketet.

Mik a spooling előnyei a puffereléssel szemben?

A tekercselés a szimultán periféria online működését jelenti. Míg a pufferelés nem egy mozaikszó. A sorbaállítás hatékonyabb, mint a pufferelés , mivel a sorbaállítás átfedheti két feladat feldolgozását egyszerre. A pufferelés korlátozott területet használ a fő memóriában, míg a spooling a lemezt hatalmas pufferként használja.

Hogyan működik a nyomtatási sorba állítás?

A Spoolernek két szerepe van: Nyomtatási feladatokat sorba rendez úgy, hogy a felhasználói folyamat kimenetét egy nyomtatási fájlba irányítja . Létrehoz egy bejegyzést a nyomtatási sorban a feladathoz. A nyomtatási sor kiürítésével depoolja a nyomtatási feladatokat, nyomtatónként egyenként, amint a hozzárendelt nyomtató elérhetővé válik.

Az alábbiak közül melyik a spooling fő előnye?

A sorbaállítás előnyei Mivel az I/O eszközök és a CPU között nincs interakció , így a CPU-nak nem kell megvárnia, amíg az I/O művelet megtörténik. Az I/O műveletek sok időt vesznek igénybe. A CPU az idő nagy részében elfoglalt, ezért nincs tétlen állapotban, ami jó, ha van ilyen helyzet.

Mi az a dízel orsózása?

Ha alapjáratról teljes gázra vált, meg kell várnia, amíg a kipufogógáz elég gyorsan megpörgeti a turbót ahhoz, hogy lendületet adjon, és ezt a várakozási időszakot "Turbo Lag"-nek nevezik. A tekercselés azt jelenti, hogy felpörgetjük a turbót, hogy lendületet adjunk .

Mi az a sugárhajtómű-tekercs?

A sugárhajtóműveknek időre van szükségük a felgyorsuláshoz, így a tolóerő növekedése (amelyet felcsavarodásnak neveznek) javítja a körbefutás képességét, ha szükséges. Az (USA tanúsítvánnyal rendelkező) sugárhajtóműveknek akár nyolc másodpercre is szükség lehet ahhoz, hogy alapjáratról a maximális tolóerőre gyorsuljanak.

Hogyan gyorsul a sugárhajtómű?

Alap turbóhajtómű. A sugárhajtómű egy gázturbinás motor. A sugárhajtómű tolóerőt úgy fejleszt ki, hogy egy viszonylag kis levegőtömeget nagyon nagy sebességre gyorsít, szemben a propellerrel, amely sokkal nagyobb légtömegnek sokkal lassabb sebességre gyorsításával fejleszti a tolóerőt.