Az ungeared egy szó?

Pontszám: 4,8/5 ( 1 szavazat )

1 (egy járműről) , amely nem rendelkezik sebességfokozattal vagy áttétellel . 2 (egy társaság vagy annak mérlege), amelynek adóssága van vagy nem mutat. A „menedzsment” szemszögéből nézve a nem megfelelő vállalatok potenciálisan sebezhetőbbé válnak a ragadozókkal szemben. '

Mit jelent a Ungeared?

1 archaikus : a hám eltávolítása (igás állatról): lekapcsolta az öszvéreket, és bekúszott a kocsi alá árnyékért – JH Beadle. 2: lekapcsolni, vagy úgy, mintha a sebességből kikapcsolná a gép fogaskerekét, megzavarja az idegeit…

Mit jelent az, hogy a pénzügyekben nem megfelelő?

/ˌʌnˈɡɪəd/ minket. PÉNZÜGY . olyan társasággal kapcsolatban, amelynek tőkéje részvények formájában van, és nincs adóssága , például kötvények formájában: A társaság tőkeáttétel nélküli mérlege azt jelenti, hogy hamarosan akvizíciókra készülhetnek.

Mit jelent az áttétel?

A tőkeáttétel egy vállalat adósság/részvény (D/E) viszonyára vagy arányára utal. A tőkeáttétel azt mutatja meg, hogy egy cég működését milyen mértékben finanszírozzák a hitelezők a részvényesekkel szemben – más szóval a vállalat pénzügyi tőkeáttételét méri.

Mi az a magas beállítottságú vállalat?

A magas tőkeáttételi mutató azt jelenti, hogy a vállalatnak nagyobb az adósságállománya a saját tőkéhez képest . Ezzel szemben az alacsony tőkeáttételi mutató azt jelenti, hogy a vállalatnak kis hányada adóssága a saját tőkéhez képest. A tőkeáttétel egy brit kifejezés, amely a vállalat adósságállományának a saját tőkéjéhez viszonyított összegére utal.

Mit jelent a UNGEARED szó?

36 kapcsolódó kérdés található

Mi az a fogaskerekes és hajtómű nélküli béta?

Az eszköz béta alternatív neve a „felszerelés nélküli béta”. A részvény béta az a béta, amely a részvényesek számára releváns. Figyelembe veszi az üzleti kockázatot és a pénzügyi (gearing) kockázatot, mivel a részvényesek kockázatát az üzleti kockázat és a pénzügyi (gearing) kockázat egyaránt érinti.

Mi a különbség az unlevered és a levered béta között?

A kiegyenlített béta a tőkeszerkezetében adóssággal és részvényekkel rendelkező cég kockázatát méri a piac volatilitására . A béta másik típusa az univered béta néven ismert. ... A vállalatok tőkeáttétel nélküli bétáinak összehasonlítása egyértelművé teszi a befektetők számára a részvényvásárlás során vállalt kockázat összetételét.

Mi az a sebességváltó béta?

ii . a vállalkozás pénzügyi struktúrájában fennálló adósságszintből eredő további pénzügyi kockázat (pénzügyi tőkeáttétel) . ... Az adósság szintje lehet egy tényleges jelenlegi szint, vagy egy jövőbeli feltételezett vagy várható szint, amelyet modellezési célokra használnak. Az equity béta más néven Levered béta vagy Equity béta.

Mi az adósság béta?

A vállalat adósságszintje befolyásolja a béta verzióját, amely egy olyan számítás, amelyet a befektetők egy értékpapír vagy portfólió volatilitásának mérésére használnak . ... Ezzel szemben a béta (más néven tőkeáttételes béta vagy tőke béta) számítása tartalmazza az adósságnak a vállalat részvényeinek volatilitására gyakorolt ​​hatását.

Mit jelent, ha az adósság béta értéke 0?

A β D adósság béta értéke nulla. Ez a helyzet akkor , ha az adósságtőkének elhanyagolható kockázata van annak , hogy a tartozás fennállása esetén nem kerül sor kamat - és tőkefizetésre . Az időben történő kamatfizetés azt jelenti, hogy a kamatköltség adólevonása is megvalósul – abban az időszakban, amikor a kamat kifizetésre kerül.

Mit jelent a 0,5-ös béta?

Az 1-nél kisebb béta azt jelenti, hogy kevésbé ingadozó, mint a piac. ... Ha egy részvény béta értéke 0,5, akkor azt várnánk, hogy fele olyan volatilis lesz, mint a piac : 10%-os piaci hozam 5%-os nyereséget jelentene a vállalat számára.

Mit jelent a béta nulla adósság?

A béta szisztematikus kockázatot jelent… olyan kockázatot, amelyet nem lehet diverzifikálni, és a vállalatnak szembe kell néznie… az adósság béta pedig az adósság szisztematikus kockázatát jelenti. Ha az adósság béta értéke nulla, az azt jelenti, hogy az adósságunk kockázatmentes , és ha van értéke, akkor ez azt jelenti, hogy nem kockázatmentes.

Hogyan értelmezi az eszköz bétáját?

A béta értelmezése Az 1-es béta azt jelzi, hogy a befektetés százalékos alapon mozog a piacával együtt . Az 1-nél nagyobb béta azt jelenti, hogy a befektetés kockázatosabb, mint a piaca, míg az 1 alatti béta azt jelenti, hogy a befektetés kevésbé kockázatos.

Mi az a proxy béta?

A proxy béta a következő: ... az iparági átlagos béta, amelyet a cég béta helyett használnak, mivel a cég nem létezik elég régóta ahhoz, hogy kiszámítsa a bétát.

Mi a béta és hogyan számítják ki?

A béta együttható mérheti az egyes részvények volatilitását a teljes piac szisztematikus kockázatához képest. ... Egy értékpapír béta értékét úgy számítjuk ki, hogy az értékpapír hozama és a piac hozama kovariancia szorzatát elosztjuk a piac meghatározott időszakon belüli hozamának szórásával .

Miért használunk emelt bétát?

A tőkeáttételes béta a vállalat adósságát is figyelembe veszi az érzékenység kiszámításánál . A pozitív tőkeáttételes béta-jelekkel rendelkező értékpapír azt jelzi, hogy az értékpapír pozitív korrelációt mutat a piaci teljesítménnyel, és a negatív áttételes béta-jelekkel, hogy az értékpapír negatív korrelációt mutat a piaci teljesítménnyel.

Az emelt béta magasabb, mint az emeletlen?

Általában az Unlevered béta alacsonyabb, mint a tőkeáttételes béta , de bizonyos esetekben magasabb is lehet, különösen akkor, ha a nettó adósság negatív (ami azt jelenti, hogy a vállalatnak több készpénze van, mint adóssága).

Mikor használna egy eszköz bétát?

Az eszköz béta az értékpapír kockázatának és a vállalat adósságának a mérésére szolgál. A legjobb az eszköz béta használata, ha akár egy vállalat, akár egy befektető a vállalat teljesítményét a piachoz viszonyítva szeretné mérni, anélkül, hogy a vállalat adósságait befolyásolná .

Hogyan számítják ki az áttételi arányt?

Az áttétel kiszámításához: Ossza el a hajtott fogaskerekek fogainak számát a hajtott fogaskerekek fogainak számával . Példánkban ez 28/21 vagy 4 : 3. Ez az áttétel azt mutatja, hogy a kisebb vezetőfokozatnak 1,3-szor kell fordulnia ahhoz, hogy a nagyobb hajtott fokozat egy teljes fordulatot tegyen.

A tőkeáttétel és a tőkeáttétel ugyanaz?

A tőkeáttétel a befektetés és a magasabb hozam elérése érdekében felmerült adósság összegére utal, míg a tőkeáttétel az adósságra a teljes saját tőkével együtt – vagy a vállalat hitelfelvétellel történő finanszírozásának százalékos kifejezése. ... Az áttétel és a tőkeáttétel gyakran felcserélhető .

Milyen a jó likviditási mutató?

Röviden, a „jó” likviditási mutató bármivel magasabb, mint 1 . Ennek ellenére az 1-es likviditási mutató valószínűleg nem bizonyítja, hogy vállalkozása érdemes befektetésre. Általánosságban elmondható, hogy a hitelezők és a befektetők 2 vagy 3 körüli számviteli likviditási mutatót keresnek.

Jobb, ha nagyobb vagy alacsonyabb az áttétel?

Az alacsonyabb (magasabb) áttétel nagyobb végsebességet , a magasabb (rövidebb) áttétel pedig gyorsabb gyorsulást biztosít. . A sebességváltóban lévő fokozatok mellett a hátsó differenciálműben is található egy fokozat. Ez az úgynevezett véghajtás, differenciálmű, Crown Wheel Pinion (CWP) vagy gyűrű és fogaskerék.

Hogyan javíthatom a felszerelésemet?

Új tőkeáttétel felvétele (pl. több kölcsön felvétele) vagy a meglévő tőkeáttétel szintjének növelése ; Hagyja a helyén az áttételt a csökkenő piacon; törzsrészvények visszavásárlása (ha egy befektetési társaság pénzügyileg be van kötve, a hitelfelvétel változatlan marad, de a nettó eszközállomány csökken, így az eladósodottsági mutató növekszik);

Mit jelent a tőkeáttétel az ingatlanban?

A „gearing” lényegében a kölcsöntőke (azaz adósság) felhasználása egy ingatlanvásárlás részbeni finanszírozására . ... Ha az ingatlanárak emelkednek, a tőkenyereség nő, ha pedig a piac esik, akkor a befektető nagyobb veszteségeket fog látni. A tőkeáttétel másik kockázata az emelkedő kamatok, amelyek csökkentik a befektetők hozamát.