Trelewis Caerphilly kerületben van?

Pontszám: 5/5 ( 42 szavazat )

Trelewis egy kis falu a délkelet-walesi Taff Bargoed-völgyben, jelenleg Merthyr Tydfil megye kerületének déli részén található. Ez egy korábbi bányászfalu, és a közeli Bedlinoggal együtt 1974-ig Glamorgan megye Gelligaer Városi Kerületi Tanácsának része volt.

Melyik megyében található Merthyr Tydfil?

A megye nagy része, beleértve Merthyr Tydfil városát is, a történelmi Glamorgan (Morgannwg) megyében található , de északon található egy olyan terület is, amely a történelmi Brecknockshire (Sir Frycheiniog) megyéhez tartozik. A Cefn Coed viadukt, Merthyr Tydfil, Wales.

Melyik megye Treharris?

Treharris | Merthyr Tydfil Megyei Kerületi Tanács.

Melyik tanács alatt áll Merthyr Tydfil?

Merthyr Tydfil megyei kerületi tanács (walesiül: Cyngor bwrdeistref Sirol Merthyr Tudful) Merthyr Tydfil megyei kerület irányító testülete, Wales egyik fő területe.

Melyik megye van Nelson Wales?

Nelson (walesiül: Ffos y Gerddinen) falu és közösség a walesi Caerphilly megyében.

Látnivalók ( Caerphilly - Egyesült Királyság )

15 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent Merthyr Tydfil magyarul?

Merthyr Tydfil körülbelül 30 000 lakosú város Walesben. ... Bár a merthyr szó szokásos jelentése a mai walesi nyelvben 'mártír', valószínű, hogy itt a jelentése " templom ". Hasonló, dél-walesi példák közé tartozik Merthyr Cynog, Merthyr Dyfan és Merthyr Mawr.

Merthyr Tydfil durva?

A Channel 4 új kutatása szerint Merthyr Tydfil a harmadik legrosszabb lakóhely az Egyesült Királyságban . Az eredmények a lakásvásárlók öt kritériumán alapultak: bűnözés, környezet, életmód, oktatás és foglalkoztatás.

Melyik völgyben árulnak?

A Rhymney-völgyben található Bargoed a hat fő kiskereskedelmi központ közül a legészakibb. Caerphilly és Blackwood szubregionális központja mögött a harmadik legnagyobb város, és a négy kerületi központ közül a legnagyobb.

Hol van Taff Bargoed?

A Taff Bargoed (walesiül: Afon Taf Bargoed) egy folyó és völgy Pontypridd közelében Dél-Walesben , az A470-es út Abercynon körforgalma mellett fekszik, és körülbelül 24 mérföldre található Cardifftól. A fő települések Nelson, Edwardsville, Quakers Yard, Treharris, Trelewis és Bedlinog.

Hány éves Merthyr?

Merthyr Tydfil városi kerületét 1905-ben hozták létre , nyolc választókerülettel, és a tanács vette át a Merthyr Tydfil Városi Kerületi Tanács szerepét. Merthry Tydfil 1908-ban kapta meg a megyei rangot, amelyet 1974-ig tartott meg.

Wales a saját országa?

"Wales nem fejedelemség. Bár Angliához szárazföld köt össze minket, és Nagy-Britannia részei vagyunk, Wales önálló ország ."

Merthyr Tydfil hátrányos helyzetű terület?

Merthyr Tydfilben volt a legnagyobb arányban a területek a leginkább rászoruló 50% -ban Walesben (86,1%).

Mit jelent walesiül, hogy bargoed?

A város neve a Bargoed folyó nevéből származik, amely maga a walesi bargod "határ, határ" szón alapul.

Mi az a Monmouthshire Welsh?

Monmouthshire (walesi: Sir Fynwy ) Wales egyik fő területe. A név a történelmi Monmouthshire megyéből származik, amelynek keleti háromötödét fedi le. A legnagyobb város Abergavenny.

Mi az a Tredegar?

Tredegar (ejtsd: /trɪˈdiːɡər/, walesi: [trɛˈdeːɡar]) város és közösség a Sirhowy folyó partján , Blaenau Gwent megye kerületében, Wales délkeleti részén. Monmouthshire történelmi határain belül a walesi ipari forradalom korai központja lett.

Melyik a legszegényebb terület Walesben?

A Denbighshire államban található Rhyl West 2 volt Wales legrászorultabb kis területe (a WIMD 2014-ben a 2. helyre került). A WIMD 2014 tíz legrászorultabb területe közül hét a WIMD 2019 tíz legrászorultabb térségében maradt.

Melyik Anglia legdurvább városa?

Peterborough -t harmadik éve tartják a legrosszabb városnak Angliában, a Huddersfield pedig szorosan a második helyen zárt.

A gurnos durva?

A 2011-es népszámlálás szerint 5280 volt. „De mindenkit ugyanazzal az ecsettel kátrányoznak be, és ez valóban undorító” – mondta. " Ez nem egy durva hely . Az itteni emberek többsége törvénytisztelő állampolgár, aki dolgozik és segíti közösségét.”

Milyen területeket fed le az RCT?

A megye határos Merthyr Tydfil és Caerphilly keleten, Cardiff és a Vale of Glamorgan délen, Bridgend és Neath Port Talbot nyugaton és Powys északon.

Mit jelent Mawr angolul?

nagy, nagy, nagyszerű .

Mit jelent a mártír szó?

A mártír teljes definíciója (1/2 bejegyzés) 1 : olyan személy, aki önkéntesen elszenvedi a halált egy vallás tanúságtétele és annak megtagadása miatti büntetésként . 2 : olyan személy, aki feláldoz valami nagy értéket és különösen magát az életet az elv kedvéért vértanú a szabadság ügyének.

Merthyr Tydfil szép hely az élethez?

Merthyr Tydfil biztonságos hely az élethez? Merthyr Tydfil nagyon biztonságos hely, ahol 2021 januárjában mindössze 55 bűncselekményt jelentettek be . A legtöbb ilyen bűncselekményt antiszociális viselkedés miatt jelentettek be, 22 bejelentésnél.

Miért nevezik Walest Isten országának?

Azt mondják, hogy Wales „Isten országa”. A Genezis könyvében "Isten" hat nap alatt felépítette a földet, és a hetedik napon megpihent, de a legenda szerint nyolcadik napján a föld legjobb részeit ebbe a Wales nevű kis országba helyezte.