A traiteur egy szó?

Pontszám: 4,5/5 ( 36 szavazat )

A Traiteur egy ügynök főnév, amelyet a traiter ("kezelés") igéből alakítottak ki , amely szó szerint arra a cselekvésre utal, hogy valakit valamivel (például étkezéssel) "kezelnek".

Mit jelent a Traiteur ?

: francia vagy olasz étkezde őrzője .

Mi az a kezelő Louisianában?

A louisianai Cajun kultúrában gyakori, hogy vannak olyan emberek, akiknek megvan a gyógyulás ajándéka, és úgy gondolják, hogy Isten áldása. Ezeket a különleges embereket traiteuroknak nevezik , és „hasonlíthatók a pennsylvaniai német közösség „powow” gyógyítójához vagy az Ozarks „hatalmi orvosához” (Brandon 1976: 222).

Milyen faj az a Cajun?

Ma az általános értelmezés szerint a cajunok fehérek, a kreolok pedig feketék vagy vegyes fajúak ; A kreolok New Orleansból származnak, míg a cajunok Dél-Louisiana vidéki részeit népesítik be. Valójában a két kultúra sokkal inkább összefügg – történelmileg, földrajzilag és genealógiailag –, mint azt a legtöbb ember gondolná.

Mi az a kezelő?

1. n. [Gyártó létesítmények] Olaj-víz emulziók kezelésére használt edény, hogy az olajat a csővezeték vagy a szállítóeszköz át tudja fogadni. Egy kezelő többféle mechanizmust használhat. Ezek közé tartozik a hő, a gravitációs szegregáció, a kémiai adalékanyagok és az emulziók széttörésére szolgáló elektromos áram.

DanielD Traiteur

16 kapcsolódó kérdés található

Mi az a Trattoria English?

A trattoria szó egyenértékű a francia traiteur szóval, amely vendéglátó-ipari vállalkozást jelent, amelynek célja elvitelre való étel biztosítása. Bár sok trattoria bevett éttermi stílusú gyakorlatokat (mint például az előkelő minőség és hangulat), hagyományosan a trattoria a legközelebbi olaszországi gyorsétteremhez.

Mi az a trattoria pizza?

A trattoria meghatározása egy kicsi, olcsó olasz étterem kötetlen környezetben, amely egyszerű ételeket és bort szolgál fel. ... A trattoriára példa egy kis olasz étterem, mindössze hat asztallal, ahol tésztát és pizzát szolgálnak fel. főnév. Egy kötetlen étterem vagy taverna, ahol egyszerű olasz ételeket szolgálnak fel.

Hogy hívnak egy olasz bisztrót?

A trattoria (többes számban: trattorie) egy olasz stílusú étterem, amely általában sokkal kevésbé formális, mint egy ristorante, de formálisabb, mint egy osteria.

Mit jelent a Lisina ?

lisina (fem.) (megszámlálhatatlan) (aminosav) lizin .

Az L lizin aminosav?

A lizin vagy az L-lizin esszenciális aminosav , vagyis szükséges az emberi egészséghez, de a szervezet nem tudja előállítani. Lizint élelmiszerből vagy kiegészítőkből kell beszereznie.

Hogy hívják a pizzázókat Olaszországban?

Tavola Calda – A tavola caldában jellemzően nincs asztali kiszolgálás. Ételeit egy cafeteria stílusú felszolgálásból választja ki. Ezek elsősorban Firenzében vannak. Pizzéria – Olaszországban a pizzériák olyan leülős éttermek, ahol túlnyomórészt boros pizzát, különféle salátákat és néhány tésztaválasztékot szolgálnak fel.

Hogy hívnak egy olasz gyorséttermet?

Szinonimák, keresztrejtvény-válaszok és egyéb kapcsolódó szavak az OLASZ ÉTTEREM [ pizzéria ] szóhoz

Mi az a trattoria étel?

nagyon széles lapos tésztacsíkok . sült étel réteg lasagne tészta mártással és sajttal és hússal vagy zöldségekkel.

A Ristorante egy szó?

A Ristorante (többes számban: ristoranti) az éttermet jelentő olasz szó, és amint látja, az írásmód nagyon hasonlít az angol szóhoz. Ha egy helyet egyszerűen ristorante-ként emleget, az azt jelenti, hogy ez egy formális, magas színvonalú létesítmény, kiváló szolgáltatással és megfelelő árakkal.

Mi az a Tavola Calda Olaszországban?

Javasolnék egy tavola caldát, egyfajta alkalmi éttermet, amely Olaszország-szerte megtalálható. A tavola calda szó szerint lefordítva „forró asztalt ” jelent, és hasonló lehet egyfajta kávézóhoz vagy más vendéglátó-ipari vállalkozáshoz, ahol az ételt a pultnál rendelik, vagy az előre elkészített ételekből választják ki.

Mit jelent a Tearer ?

Szűrők . Aki bármit tép vagy felhasít ; azt is, aki dühöng vagy erőszakkal tombol.

Hogyan működik az olajkezelő?

Mi az az olajkezelő és hogyan működik? Az olajkezelő egy szeparáló edény, amelynek tűzcsője a folyékony folyadékfázisba merül, hogy a vizet és a gázt az olaj-víz emulzióktól elválassza. Beépített szabadvíz-kiütő résszel rendelkezik, amely eltávolítja a nem magával ragadó vizet, és segít csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást .

Mi a kezelt szinonimája?

Ezen az oldalon 60 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a kezeléshez, mint például: megközelítés , eljárás, kezelés, terápia, vonal, kezelés, gyógymód, mód, kezelés, szög és beavatkozás.

Miért mondják a Cajunok, hogy Sha?

Sha: Louisiana Cajun és kreol szleng, a francia cher szóból származik. A vonzalom kifejezés: kedves, kedves vagy kedves . Ez utalás is lehet valamire, ami aranyos.

Léteznek még akadaiak?

Az akadaiak ma túlnyomórészt a kanadai tengeri tartományokban (New Brunswick, Prince Edward Island és Nova Scotia), valamint a kanadai Quebec egyes részein, valamint Louisianában és Maine-ben, az Egyesült Államokban élnek. ... Vannak még akadaiak Prince Edward-szigeten és Új-Skóciában, Chéticampban, az Isle Madame-ben és Clare-ban.

Gumbo kreol vagy cajun?

Cajun gumbo . Azok számára, akik még nem ismerik a gumbót, ez egyfajta pörkölt, amely Nyugat-Afrikából származik, és itt, az Egyesült Államokban a 18. századi Louisianában vált népszerűvé. A kreol gumbók leggyakrabban paradicsomot, kagylót és sötét roux-t tartalmaznak, valamint gyakran okra és filéport, a szasszafrafák őrölt leveleiből készült gyógynövényt.