A torsemide víztabletta?

Pontszám: 4,7/5 ( 28 szavazat )

A torsemid a diuretikumoknak (vízhajtóknak) nevezett gyógyszerek osztályába tartozik . Úgy fejti ki hatását, hogy a vesék a felesleges vizet és sót a szervezetből a vizeletbe juttatják.

Mikor a legjobb a torsemide szedésére?

Hogyan kell alkalmazni a Torsemide-et. Vegye be ezt a gyógyszert szájon át, az orvos utasítása szerint, étkezés közben vagy anélkül, általában naponta egyszer. A legjobb, ha elkerüli a gyógyszer szedését az elalvást követő 4 órán belül, hogy ne kelljen felkelnie vizelni.

A torsemide ugyanaz, mint a Lasix?

A torsemid a Lasix helyettesítője, ha a Lasix nem éri el a klinikai eredményeket. Mindkettő kacsdiuretikum, amelyet az ödéma és a magas vérnyomás kezelésére használnak, de a torsemid hatásosabbnak bizonyult.

Vesekárosodást okozhat a torsemid?

Ha ez hosszú ideig folytatódik, előfordulhat, hogy a szív és az artériák nem működnek megfelelően. Ez károsíthatja az agy, a szív és a vesék ereit, ami szélütéshez, szívelégtelenséghez vagy veseelégtelenséghez vezethet. A magas vérnyomás növelheti a szívroham kockázatát is.

Milyen mellékhatásai vannak a torsemid gyógyszernek?

A torsemid mellékhatásai
  • gyakori vizelés.
  • fejfájás.
  • köhögés.
  • torokfájás.
  • halláskárosodás.
  • cseng a füledben.
  • gyomorrontás.
  • székrekedés.

Furoszemid, torsemid és bumetanid – kacsdiuretikumok

35 kapcsolódó kérdés található

Fáraszt a torsemide?

A torsemid kevésbé gyakori mellékhatásai a következők: szédülés felálláskor. Fülkárosodás (fülcsengés [tinnitus] és halláscsökkenés, általában visszafordítható; kerülje a 200 mg-nál nagyobb adagokat) Fáradtság .

A torsemid jobb a vesék számára, mint a Lasix?

A torsemid hatása hosszabb, és nem halmozódik fel veseelégtelenségben. Krónikus és akut veseelégtelenségben mindkét diuretikumot hatékonyan alkalmazták, a torsemid esetében kifejezettebb vízhajtó hatású.

Be lehet venni a torsemidet naponta kétszer?

◊ Az American College of Cardiology/American Heart Association irányelvei azt javasolják, hogy a furoszemidet és a bumetanidot naponta vagy kétszer kezdjék el, a torsemidet pedig a napi kezdéssel . Hasonló útmutatások állnak rendelkezésre az Európai Kardiológiai Társaságtól. Vegye figyelembe, hogy a nagyobb dózisok hasznosak lehetnek akut dekompenzált szívelégtelenség esetén.

A torsemid okozhat súlygyarapodást?

A súlygyarapodás hiánya a torsemid csoportban a betegek nagyobb százalékával járt együtt, akik nem mutattak változást vagy javulást a perifériás ödéma állapotában (79%), mint a placebót kapó betegeknél (35%).

Mi történik, ha túl sok torsemidet vesz be?

Mi történik, ha túladagolok Torsemide-t (Demadex)? A túladagolás tünetei közé tartozhat a kiszáradás , az elektrolit-egyensúly felborulása (például alacsony kálium-, magnézium- vagy nátriumszint a vérben), alacsony vérnyomás és ájulás.

Melyik a legerősebb víztabletta?

A hurok-diuretikumok a legerősebb vízhajtók, mivel fokozzák a nátrium és a klorid eliminációját azáltal, hogy elsősorban megakadályozzák a nátrium és a klorid reabszorpcióját.

Melyik az erősebb furoszemid vagy torsemid?

A torsemidnek (Demadex) jobb a farmakokinetikai és farmakodinámiás profilja, mint a furoszemidnek, nagyobb a biológiai hozzáférhetősége, hosszabb a felezési ideje és nagyobb a hatékonysága.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Torsemide 20 mg?

A torsemidet önmagában vagy más gyógyszerekkel kombinálva alkalmazzák a magas vérnyomás kezelésére . A torsemidet különféle egészségügyi problémák, köztük szív-, vese- vagy májbetegségek által okozott ödéma (folyadékretenció; a testszövetekben visszatartott felesleges folyadék) kezelésére használják.

Mennyi torsemidet lehet bevenni egy nap?

Felnőttek – Eleinte 20 milligramm (mg) naponta egyszer . Kezelőorvosa szükség szerint növelheti az adagot. Az adag azonban általában nem haladja meg a napi 200 mg-ot. Gyermekek – Az alkalmazást és az adagot orvosának kell meghatároznia.

Mennyi idő alatt hagyja el a torsemid a szervezetét?

Normál alanyokban a torsemid eliminációs felezési ideje körülbelül 3,5 óra . A torsemid a májban történő metabolizmussal (a teljes clearance hozzávetőleg 80%-a) és a vizelettel (normál veseműködésű betegeknél a teljes clearance hozzávetőleg 20%-a) kiürül a keringésből.

A torsemid növeli a kreatinint?

Azoknál a hipertóniás betegeknél, akik 6 héten keresztül napi 10 mg torsemidet kaptak, a vér karbamid-nitrogénszintjének átlagos növekedése 1,8 mg/dl (0,6 mmol/L), a szérum kreatininszint átlagos növekedése 0,05 mg/dl (4 mmol/l) volt. , és a szérum húgysavszint átlagos növekedése 1,2 mg/dl (70 mmol/L) volt.

A torsemid képes fogyni?

A szérum káliumszintjének kismértékű, klinikailag jelentéktelen csökkenését, valamint a kreatinin- és a húgysavszint növekedését figyelték meg mind a torsemid, mind a furoszemid alkalmazásakor. Összefoglalva, 20 mg torsemid hatásosabb volt, mint 40 mg furoszemid a testtömeg csökkentésében és a pangásos szívelégtelenség tüneteinek enyhítésében.

A torsemid okozhat viszketést?

Ritka a nagyon súlyos allergiás reakció erre a gyógyszerre. Azonban azonnal kérjen orvosi segítséget, ha súlyos allergiás reakció tüneteit észleli, beleértve a következőket: kiütés, viszketés/duzzanat (különösen az arc/nyelv/torok), súlyos szédülés, légzési nehézség.

A torsemid okozhat magas vércukorszintet?

Ez a gyógyszer a vércukorszint emelkedését okozhatja . Ha Ön cukorbeteg, és változást észlel a vér- vagy vizeletcukor-teszt eredményeiben, forduljon orvosához. Győződjön meg arról, hogy minden Önt kezelő orvos vagy fogorvos tudja, hogy Ön ezt a gyógyszert használja.

A torsemid hatásosabb szívelégtelenségben, mint a furoszemid?

Összefoglalva, a furoszemidhez képest a torsemid-használat a funkcionális állapot szignifikáns javulásával és a szívhalálozás csökkenésével járt; és számszerűen kevesebb kórházi kezelésre kerül sor szívelégtelenségben szenvedő betegeknél.

Mi a teendő, ha a diuretikumok nem hatnak?

Maradjon a tetején. A diuretikumok leállíthatják a hatásukat, és ez nem feltétlenül jelent rosszat. Különböző diuretikumok hatnak a vese különböző részein. Ha valamelyik leáll, vagy nem működik olyan jól, orvosa módosíthatja a gyógyszereit , hogy lássa, valami más jobban működik-e.

Miért használják jobban a furoszemidet, mint a torsemidet?

A furoszemidhez képest a torsemidnek megnőtt a biológiai hozzáférhetősége és hosszabb a felezési ideje 4 , ennek ellenére a furoszemid továbbra is a leggyakrabban használt kacsdiuretikum 5 . A torsemid jótékony hatással van a szívizom fibrózisára, a neurohormonális tengelyre és a kamrai szerkezetre is 6-11 . Számos kis tanulmány a torsemid vs.

Szüksége van káliumra a Torsemide-dal?

Emiatt alkalmazható vérnyomáscsökkentőként monoterápiában vagy más gyógyszerekkel kombinálva. A tiazid- és kacsdiuretikumokkal ellentétben a szubdiuretikus dózisú toraszemid felírása általában nem igényli a vér káliumtartalmának ellenőrzését vagy káliumkészítmények hozzáadását .

Hogyan fejti ki hatását a Torsemide a szervezetben?

A torsemid (Demadex) egy erős gyógyszer, amely vízhajtó (víztabletta). Ez a gyógyszer jelentősen megnöveli a vizeletkibocsátást (diurézist), mivel megakadályozza, hogy a vese visszatartsa a vizet. Pontosabban, gátolja a nátrium és a víz visszaszívását a vérbe, amelyet a vesék szűrtek ki a vérből .

Melyik a legjobb vízhajtó szívelégtelenség esetén?

A szívelégtelenségben szenvedő betegek kezelésében továbbra is a kacsdiuretikumok a választott vízhajtók. A furoszemid, a torsemid és a bumetanid a klinikai felhasználásra széles körben elérhető szerek, a három közül a furoszemid a domináns szer.