Van-e felismerhető szó?

Pontszám: 4,6/5 ( 30 szavazat )

A felismerhetőt néha észrevehetőnek írják. ... A felismerhető azt jelenti, hogy képesek vagyunk felismerni – nem képesek megkülönböztetni. Az erre utaló szó az igényes, ami leírhat valakit, aki rendelkezik megkülönböztető képességgel vagy ilyen képességekkel, mint például a A legtöbb szakácsnak nagyon igényes szájíze van.

Mit jelent a felismerhető szó?

: képes érzékelni (például látás vagy szaglás) vagy elme : észrevehető különbség. Úgy gondolják, hogy azok a gének, amelyek a szürke mókusban általában fehér hasat hoznak létre, a mókusok szélesebb területén aktívak. testüket, gyakran észrevehető szürke foltokat hagyva a gerincen és...

Hogyan használod a felismerhetőt?

Kivehető egy mondatban?
 1. Mindenki számára feltűnt, hogy a hajléktalan nem a luxusszállodába tartozik.
 2. A magas gázárak várhatóan érezhető hatással lesznek az idén nyáron megtett közúti utazások számára.
 3. Annak ellenére, hogy Jane sminket használt az arcán lévő zúzódások elfedésére, a nyomok észrevehetőek voltak számomra.

Hogyan használod a megkülönböztethető kifejezést egy mondatban?

Kivehető mondatpélda
 1. Esszéiben észrevehető, hogy semmi kísérletet nem tesz egy teljes terv feltérképezésére, majd annak körvonalainak kitöltésére. ...
 2. Bár a különbségek gyakran meglehetősen finomak voltak, a törzsek még mindig eléggé felismerték őket.

Mi az észrevehető elfogultság?

1.1 Koncentráció vagy érdeklődés egy adott területre vagy tárgyra . „műve észrevehető elfogultságot mutatott a filozófia iránt”

Mit jelent a KIHASZNÁLHATÓ szó?

29 kapcsolódó kérdés található

Mi az elfogultság 3 típusa?

A torzításnak három típusa különböztethető meg: információs torzítás, szelekciós torzítás és zavaró . Ezt a három típusú torzítást és lehetséges megoldásaikat különféle példákon keresztül tárgyaljuk.

Az elfogultság azonos az előítélettel?

Előítélet – elégtelen tényeken alapuló, általában kedvezőtlen és/vagy intoleráns vélemény egy csoporttal vagy egyénnel szemben. Elfogultság – nagyon hasonló, de nem olyan szélsőséges, mint az előítélet . Valaki, aki elfogult, általában nem hajlandó elfogadni, hogy vannak más nézetek is, mint a sajátjai.

Mi az elfogadható büntetés?

megérdemli a felvételt. 1, A bíróság kimondta, hogy a bizonyítékok elfogadhatók. 2, Az ítéletek meredeken emelkednek, most már a fényképes bizonyítékok is elfogadhatók. 3, A követelés a jelenlegi szabályzat szerint nem volt elfogadható.

A beszéd melyik része felismerhető?

A megkülönböztetni ige azt jelenti, hogy felismerjük az apró részleteket, pontosan megmondjuk a különbséget a hasonló dolgok között, és intelligens ítéleteket hozunk ilyen megfigyelések segítségével. A felismerhetőt néha észrevehetőnek írják. Közeli szinonimája megkülönböztethető.

Mit jelent a nem észrevehető?

A felismerhető azt jelenti, hogy észrevehető. Ha az edzés többletórája nincs észrevehető hatással kosárlabdajátékára, az azt jelenti, hogy a játék nem változott .

Mit jelent a garish angolul?

1 : élénk színekbe öltözött rikító bohóc . 2a : túlzottan vagy zavaróan élénk rikító színek rikító képek. b : sértően vagy elszomorítóan fényes : vakító. 3 : ízléstelenül mutatós : rikítóan rikító fényreklámok.

Mi a jó mondat az unalmasra?

Unalmas mondatpélda. Fárasztó lesz, de kiakadok , ha így csinálom. Ennek előállítása mindig fárasztó feladat. Ez a módszer részletesen nagyon fárasztó.

Mit jelent a megfigyelhető szó?

melléknév. megfigyelhető vagy megfigyelhető; észrevehető ; látható; észrevehető: megfigyelhető szemléletváltozás. méltó vagy elég fontos ahhoz, hogy megünnepeljük, követjük vagy megfigyeljük: megfigyelhető ünnep. figyelmet érdemel; figyelemre méltó.

Mi az auspicious alapszava?

Az Auspicious a latin auspex szóból származik, ami szó szerint "madár látnok" (az avis szóból származik, amely "madár" és specere, jelentése "nézni"). ... Ma az auspices többes számú alakot gyakran használják "kedves pártfogás és útmutatás" jelentéssel.

Mi az észrevehető trend?

Ha valami észrevehető, akkor láthatja, vagy felismerheti, hogy létezik. [formális] Messze a sziget körvonala csak kivehető. 1975 óta nem volt megfigyelhető általános tendencia . Szinonimák: világos, nyilvánvaló, látszólagos, egyszerű További szinonimák a felismerhető.

Miért gondolod ezt értelmesnek?

Mi vezetett erre a következtetésre vagy megfigyelésre? Szarkasztikusan használható annak jelzésére, hogy valakinek a megjegyzése nagyon nyilvánvaló volt. V: "Nem hiszem, hogy ez működni fog." B: "Miből gondolod ezt?

Mi a felismerhető szó antonimája?

megfigyelhető. Antonímák: láthatatlan , nem feltűnő, homályos, észrevehetetlen, tapinthatatlan, mikroszkopikus, perc. Szinonimák: látható, feltűnő, nyilvánvaló, tapintható, látszólagos, sima, érzékelhető, nyilvánvaló.

Milyen szavakkal kell megerősíteni?

megerősítés
 • elfogadás.
 • belépés.
 • megerősítés.
 • felhatalmazást.
 • beleegyezés.
 • megerősítés.
 • átjáró, átkelés.
 • bizonyság.

Mi az Ízlés ellentéte?

Ellentétes azzal a minőséggel vagy állapottal, hogy finom vagy ízletes legyen. gusztustalanság . laposság . esztelenség . állottság .

Elfogadhatók-e a szövegek a bíróságon?

A szöveges üzenetek elektronikus feljegyzést hagynak a párbeszédről, amely bizonyítékként bevihető a bíróságon . Az írásos bizonyítékok egyéb formáihoz hasonlóan a szöveges üzeneteket is hitelesíteni kell ahhoz, hogy elfogadhassák (lásd Steve Good ezt a cikkét az elfogadhatóságról).

Mi a különbség az elfogadható és az elfogadhatatlan között?

Melléknévként a különbség az elfogadhatatlan és az elfogadható között. az, hogy az elfogadhatatlan nem elfogadható , különösen az, amely nem fogadható el bizonyítékként a tárgyaláson, miközben az elfogadható, vagy megérdemli, hogy elismerjék, elfogadják vagy megengedjék; megengedhető, megengedhető, elfogadható.

Hogyan tehetem elfogadhatóvá?

A* akkor megengedett, ha egy megengedhető heurisztikát használ , és h(cél) = 0. (h(n) kisebb, mint h*(n)), akkor A* garantáltan megtalálja az optimális megoldást. azaz f(n) nem csökken bármely útvonal mentén. Tétel: Ha h(n) konzisztens, akkor f bármely útvonal mentén nem csökkenő.

Mi az elfogultság 6 típusa?

A készlet feltételei (6)
 • Elhelyezés. Annak mértéke, hogy a szerkesztő mennyire tart fontosnak egy történetet.
 • Történet válogatás. A bal- vagy jobboldal napirendjével megegyező hírek kiemelésének mintája, és figyelmen kívül hagyva a másik oldalt.
 • Mulasztás. ...
 • Források kiválasztása. ...
 • Címkézés. ...
 • Spin.

Mi az elfogultság és példamutatás?

Az elfogultságok olyan hiedelmek, amelyeket nem valakiről vagy az egyének egy bizonyos csoportjáról ismert tények alapoznak meg. Például az egyik gyakori elfogultság az, hogy a nők gyengék (annak ellenére, hogy sokan nagyon erősek). A másik az, hogy a feketék becstelenek (ha a legtöbben nem).

Mi az előítélet példa?

Az előítélet olyan feltételezés vagy vélemény valakiről, amely pusztán azon alapul, hogy az illető egy adott csoporthoz tartozik. Például az emberek előítéletesek lehetnek valaki más etnikumhoz, nemhez vagy valláshoz tartozóval szemben .