Van-e kényszerítő szó?

Pontszám: 4,6/5 ( 11 szavazat )

1: hajtani vagy sürgetni erőszakosan vagy ellenállhatatlanul Az éhség enni kényszerítette . A tábornok kénytelen volt megadni magát. 2: elsöprő nyomással tenni vagy előidézni A közvélemény arra kényszerítette, hogy aláírja a törvényjavaslatot.

Milyen típusú szót kényszerítenek?

ige (tárggyal használatos), kényszerített, kényszerítő. kényszeríteni vagy hajtani, különösen egy cselekvésre: A szabályok figyelmen kívül hagyása arra kényszerít bennünket, hogy elbocsátsuk. hogy biztosítsák vagy erőszakkal előidézzék.

Hogyan használod a kényszerített szót?

Kényszermondatpéldák
 1. Kénytelen volt odamenni.
 2. Kénytelen voltam írni és írtam.
 3. Ennek ellenére az évek óta tartó figyelmeztetések, hogy idegenekkel autóba szálljanak, habozásra kényszerítették.
 4. Dean úgy érezte, hogy tennie kell valamit, még ha nem is tudta, mit.
 5. Valami a hangjában sietni kényszerítette.

A kényszer ugyanaz, mint a kényszer?

@mmm00000000 a kényszer inkább olyan, mint valami visszatartásra kényszeríteni. Kényszer = főnév Példa: Hirtelen kényszert érzett, hogy elmenjen a boltba. Kényszerítő = ige/melléknév Ige példa: She was compelling him to go to the store. Melléknév: A késztetés, hogy elmenjünk a boltba, elég meggyőző volt.

Mi a legjobb szinonimája a kényszernek?

kénytelen
 • korlátozza.
 • érvényesíteni.
 • pontos.
 • ösztökél.
 • szükségessé.
 • kötelezni.
 • késztetés.
 • megfélemlít.

A vámpírnaplók: 6x02 - Alaric rákényszeríti Elena szerelmét Damonra #1

38 kapcsolódó kérdés található

Mik a kényszer szinonimái?

A kényszer néhány gyakori szinonimája a kényszer, kényszer, erő és kötelez.

Mi a legközelebbi a kényszer jelentésében?

meggyőzött , győzött (be vagy rá), elégedett, beszélt (belebeszélt), győzött (felül)

Melyek a jó kényszerpéldák?

A gyakori kényszerek közé tartozik a túlzott takarítás és kézmosás ; az ajtók, zárak, készülékek és hasonlók ismételt ellenőrzése; rituálék, amelyek célja a babonás tárgyakkal való érintkezés elkerülése; imák vagy énekek használata a rossz dolgok megelőzésére; tárgyak elrendezése és átrendezése; és hatalmas mennyiségű közönséges...

A kényszer pozitív szó?

A kényszerítésnek inkább semleges jelentése van, mint pozitívnak vagy negatívnak . Ugyanígy a kényszerítő is. Például késztetést érezhet arra, hogy kékre festse a haját, mert az összes barátja ezt csinálja, de arra is kényszerülhet, hogy megvigasztaljon egy síró gyermeket. Az érdeklődés felkeltése sem feltétlenül pozitív dolog.

Mit jelent kényszert érezni?

: kötelességnek érezni (valamit megtenni) Kénytelen voltam távozni.

Mit jelent jogi értelemben a kényszer?

A kényszerítő indítvány arra kéri a bíróságot, hogy kötelezze az ellenérdekű felet vagy egy harmadik felet valamilyen intézkedés megtételére. Ez a fajta indítvány leggyakrabban felfedezési vitákkal foglalkozik, amikor az ellenfélnek vagy egy harmadik félnek a felfedezést javasoló fél úgy véli, hogy a felfedezésre adott válaszok nem elegendőek.

Mit jelent ehhez képest?

: (valami mással) kapcsolatban : (valami máshoz) mérve vagy megítélve nyavalyás vagyok a szobatársamhoz képest.

Mit jelent a Bibliában a kényszer szó?

1: hajtani vagy sürgetni erőszakosan vagy ellenállhatatlanul Az éhség enni kényszerítette . A tábornok kénytelen volt megadni magát. 2: elsöprő nyomással tenni vagy előidézni A közvélemény arra kényszerítette, hogy aláírja a törvényjavaslatot.

Hogy hívják, ha nincs más választásod?

Valódi jelentése az, hogy nincs választási lehetőség. ... A kifejezésben szereplő Hobson Thomas Hobson volt.

Mit nevezünk rossz gondolatoknak?

A tolakodó gondolatok nemkívánatos gondolatok, amelyek bármikor, figyelmeztetés nélkül felbukkanhatnak a fejünkben. Gyakran ismétlődőek – ugyanaz a fajta gondolat újra és újra felbukkan –, és zavaróak vagy akár nyomasztóak is lehetnek.

Hogy vannak rögeszmés gondolataid?

Tippek a kérődző gondolatok kezelésére
 1. Vonja el a figyelmét. Amikor rájössz, hogy töprengeni kezdesz, a figyelemelterelés megtalálása megtörheti a gondolatkörödet. ...
 2. Tervezze meg a cselekvést. ...
 3. Cselekszik. ...
 4. Kérdezze meg a gondolatait. ...
 5. Igazítsa újra életcéljait. ...
 6. Dolgozz az önbecsülésed javításán. ...
 7. Próbáld ki a meditációt. ...
 8. Értse meg a triggereket.

Mi az OCD kiváltó oka?

Az OCD-t genetikai és örökletes tényezők okozzák . Ennek oka az agy kémiai, szerkezeti és funkcionális rendellenességei. A torz hiedelmek megerősítik és fenntartják az OCD-vel kapcsolatos tüneteket.

Mi az érvényes szó?

érvényes, józan, meggyőző, meggyőző , sokatmondó azt jelenti, hogy olyan erővel bír, amely komoly figyelemre és általában elfogadásra kényszerít. érvényessége objektív igazság vagy általánosan elfogadott tekintély alátámasztását jelenti.

Mit jelent összehasonlítani a dolgokat?

: azt mondani, hogy (valami) hasonló valami máshoz . : (két vagy több dolgot) alaposan megnézni, hogy meglássuk, mi a hasonló vagy miben különbözik bennük, vagy hogy eldöntsük, melyik a jobb. : olyan jónak vagy rossznak lenni, mint valami más : egy szinten vagy egy kategóriában lenni valami mással.

Mit jelent az összehasonlítás írásban?

Általános használatban, például egy „összehasonlítás/kontraszt” esszé írásakor, az összehasonlítás azt jelenti, hogy „ találja meg a hasonlóságokat ”, a kontraszt pedig „találja meg a különbségeket”. Az OED definíciói: összehasonlítás:. ford. Hasonlóról beszélni vagy hasonlóként ábrázolni; hasonlítani.

Mi az összehasonlítási példa?

Az összehasonlítás meghatározása két vagy több ember vagy dolog közötti különbségek és hasonlóságok kiderítése. Az összehasonlításra példa a különböző évek pinot noir borainak egymás utáni kóstolása és a különbségek megvitatása . ... Nem lehet összehasonlítani a két énekesnőt.

Mi történik, ha nem válaszol a kényszerítő indítványra?

Ha a felperes nem válaszol a bírósági végzésre, akkor Ön elutasítási indítványt nyújthat be, és megnyerheti az ügyét . Végső kérés küldése. Ha 30 napon belül nem válaszolnak a végső megkeresésre, akkor a bíróságnak an. Minden felvételt "felvettnek" kell tekinteni.

Mi történik, ha az alperes nem ad választ a felderítési kéréseimre?

Ha nem válaszol a felfedezésre , az ügyének előítéletes elutasításához vezethet . ... Az elsőfokú bíróság a Felperes szankcionálása során a felperes panaszát sérelmesen elutasította, és az alperes javára hozott mulasztási ítéletet ellenkérelmében.