A vicinális hely jelentése?

Pontszám: 4,6/5 ( 55 szavazat )

kerülethez vagy kerülethez tartozó, ahhoz kapcsolódó vagy ahhoz tartozó . szomszédos; szomszédos.

Mit jelent a vicinális?

1 : korlátozott körzetből vagy ahhoz kapcsolódóan : helyi. 2: egy molekula szomszédos helyein egy vicinális diszulfidcsoport, azzal kapcsolatos vagy szubsztituált.

Mit jelent a szigeti elhelyezkedés?

1 : egy elszigetelt népre jellemző, különösen : szűk provinciális nézőpont létezése, birtoklása vagy tükrözése. 2a : szigetről, szigetről vagy szigetről van szó. b : lakóhely vagy szigeten található szigetlakó.

Mi az a Germinal?

1a : a fejlődés legkorábbi szakaszában lévén . b : kreatív, produktív. 2 : csírasejt vagy korai embrió, azzal kapcsolatos, vagy annak jellemzőivel rendelkezik. Egyéb szavak a germinalból Példamondatok Tudjon meg többet a germinalról.

Mi az Alameda angolul?

A spanyolul beszélők az álamo-t használták alameda szavuk alapjául, amely akár nyárfaligetet , akár fákkal szegélyezett sugárutat nevezhet. Az angolul beszélők az alamedát annyira megfelelőnek találták egy árnyékos nyilvános sétányhoz, hogy az 1700-as években általános kifejezésként kölcsönözték.

Geminális és vicinális vegyületek - IIT JEE | Vineet Khatri | ATP SZTÁR

17 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent angolul, hogy Mandela?

olyan ember, aki elismert vezető a nemzeti vagy nemzetközi ügyekben .

Mit jelent az Esplanade szó angolul?

: kövezett vagy füves talaj egyenes, nyílt szakasza, különösen: parton való sétákra vagy autózásra tervezett.

Mi az a germinális stádium?

A csíra stádiuma a fogantatáskor kezdődik, amikor a spermium és a petesejt egyesül a két petevezeték egyikében . A megtermékenyített tojást zigótának nevezik. A fogantatás után néhány órával az egysejtű zigóta elindul a petevezetéken a méhbe.

Mi az a germinal idea?

Ez az a csupasz, kidolgozatlan ötlet, amelytől a képzelet megkapja eredeti izgalmát . Lényegében ez a történet kiindulópontja. Ez nem a tényleges cselekmény kezdete, mint ahogy a tényleges írásnak sem. Ez az, ami először ébreszti fel az író tudatát egy lehetséges történetre.

Hogyan használod a Germinal kifejezést egy mondatban?

Csírás gondolata nem lehetett új, de ha nem is új, de legalább a kezdetektől újra felfedezésre szorult. 1835-ben közölte a Müncheni Tudományos Akadémiával a nemzedék és fejlődés fiziológiájával kapcsolatos kutatásait, köztük az emberi petesejt csíravezikulájának híres felfedezését.

Mi az insuláris gondolkodás?

A sziget azt jelenti , hogy „szűk a világnézetük ”, mint a szigetemberek, akik soha nem hagyják el kisvárosukat, ami képessé teszi őket arra, hogy elhiggyék, hogy a világ minden helye egyforma, és az emberek mind olyanok, mint ők.

Mi az a szigetszerű hozzáállás?

melléknév. Ha azt mondod, hogy valaki elszigetelődött, akkor kritikusan viselkedsz vele szemben, mert nem hajlandó új emberekkel találkozni vagy új ötleteket fontolóra venni . [helytelenítés] ...a szigetországi, idegengyűlölő brit régi képe. Szinonimák: szűk látókörű, előítéletes, provinciális, zárt Tovább A sziget szinonimája.

A sziget azt jelenti, hogy elszigetelt?

egyedül állni; különálló; elszigetelt : egy szigetes épület. szigethez vagy szigetekhez kapcsolódóan: egy nemzet szigeti birtokai.

Mi a különbség a geminális és a vicinális között?

A kémiában a geminális leíró két olyan atom vagy funkciós csoport közötti kapcsolatra utal, amelyek ugyanahhoz az atomhoz kapcsolódnak. ... A kapcsolódó vicinális kifejezés a szomszédos atomokhoz kapcsolódó két funkciós csoport közötti kapcsolatra utal.

Mik azok a vicinális dihalogenidek?

A vicinális dihalogenideket, a szomszédos szénatomokon halogénatomokat tartalmazó vegyületeket halogén és alkén reakciójával állítják elő. A legegyszerűbb példa az etilén és klór reakciója, amely 1,2-diklór-etánt (etilén-diklorid) eredményez.

Mi az a vicinális diol?

A glikol, más néven vicinális diol, olyan vegyület, amely két -OH csoportot tartalmaz a szomszédos szénatomokon .

Mit jelent a Germinal az anatómiában?

csírákkal vagy csírasejtekkel kapcsolatban, vagy hasonlók . a fejlődés legkorábbi szakaszában; embrionális.

Mi a Germinal alapszava?

csíra (adj.) „a fejlődés korai szakaszában”, 1808, a modern latin germinalis „csírában”, a latin germen (genitive germinis) szóból „csíra, bimbó, ág, hajtás” (lásd csíra).

Mennyi ideig tart a csíra stádiuma?

A csírázási időszak ( körülbelül 14 nap ) a fogantatástól a zigóta (megtermékenyített petesejt) méhnyálkahártyába történő beültetéséig tart. Ez idő alatt a szervezet megkezdi a sejtosztódást és növekedést.

Mi fejlődik ki a csíra stádiumában?

A csírázási szakaszban a méhlepényhez, a köldökzsinórhoz és a magzatvízhez szükséges sejtek differenciálódnak az embrió kialakításához. A sejttömegnek még meg kell tapadnia a méh nyálkahártyájához; amint ez a kötődés megtörténik, kezdődik a következő szakasz.

Mik a germinális szakasz jellemzői?

Folyamatok a csíra stádiumában. A csírázási szakasz számos különböző folyamatot foglal magában, amelyek során a tojás és a spermium először zigótává, majd embrióvá változik . A folyamatok közé tartozik a megtermékenyítés, a hasítás, a blastuláció és a beültetés.

Mit jelent az antant?

1. : egy közös cselekvési irányt biztosító nemzetközi megállapodás . 2 [francia entente cordiale] : pártok koalíciója az entente.

Mit jelent a Corniche?

: egy part mentén épített út és különösen egy sziklafal mentén .