A megjelölés definíciója?

Pontszám: 4,8/5 ( 67 szavazat )

Ha valami lobog, az elhasználódott vagy gyenge . Egy lobogó politikai kampány kifogyott, elveszti a sikerhez szükséges energiát. Ha a karrierje hanyatlik, hanyatlóban van vagy elhalványul – előfordulhat, hogy vissza kell mennie az iskolába, és újat kell kezdenie.

Mit jelent egy személy megjelölése?

Valaki megjelölése azt jelenti , hogy megjelölte őt vagy a chatjeit későbbi felhasználás vagy hivatkozás céljából . ... Valaki megjelölése segít abban, hogy ne keresse az illető chatjét, és megkönnyíti a dolgát.

Mit jelent a megjelölés írásban?

megjelölve; lobogó. A zászló definíciója (6/3. bejegyzés) tranzitív ige. 1 : zászlóval vagy mintha zászlóval jelezni, különösen: jelzés, hogy álljon meg a vonat lobogója – gyakran használják lefelé. 2 : az ajánlatban megjelölt lehetséges problémákat megjelölő jelölővel vagy azonosítással.

Mi az a zászló egyszerű definíciója?

A zászló egy ruhadarab, amely egy rúdra rögzíthető, és amelyet valaminek, különösen egy adott országnak a jeleként, jelzéseként vagy szimbólumaként használnak . ... A zászló egy pálcára vagy tűre erősített kis papír vagy ruhadarab, amelyet a zászló napján árulnak, vagy egy adott hely megjelölésére használnak.

Mi a példa a megjelölő mondatra?

Példa megjelölésre, vagy valami ilyesmi , mert a taxi megjelölése nem volt egyszerű. A francia hadsereg összes tábornoka, tisztje és katonája tudta, hogy ezt nem lehet megtenni, mert a csapatok lobogó szelleme nem engedi.

🔵 Zászlóval megjelölt megjelölés – Zászló jelentése – Példák zászlóra – Megjelölés egy mondatban

19 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a Köszönet a megjelölésért?

Ez azt jelenti , hogy valamit úgy kell megjelölni, hogy az kitűnjön a szöveg többi részéből . Az interneten felkérést kap, hogy „megjelölje ezt az elemet” egy kis mezőre kattintva. Ezzel később visszatérhet hozzá, és könnyen megtalálhatja. Köszönöm a választ, nem jól értem.

Mi a megjelölt szinonimája?

intett , intett, jelzett. (vagy jelzett), legyintett.

Mire valók a zászlók?

A zászlókat eredetileg főként hadviselésben használták, és bizonyos mértékig a vezetés jelvényei maradtak, barátok vagy ellenségek azonosítására és gyülekezési pontként szolgáltak. Manapság széles körben használják jelzésekre, díszítésre és megjelenítésre is.

Mi a 3 fajta zászló?

A nemzeti zászlóknak három altípusa van: állami zászló , amelyet csak a kormányhivatalok lobogtathatnak; polgári zászló, amelyet bárki használhat, és hadizászló, amelyet katonai szervezetek használnak. A nemzetközi zászlók olyan zászlók, amelyek a nemzetek közötti bármilyen típusú egyesülést szimbolizálják.

Mit jelképez a zászló?

A csíkok az eredeti 13 kolóniát , a csillagok pedig az Unió 50 államát ábrázolják. A zászló színei szimbolikusak is; A piros a kitartást és a vitézséget, a fehér a tisztaságot és az ártatlanságot, a kék pedig az éberséget, a kitartást és az igazságosságot jelképezi.

Hány zászló van a világon?

A világ mind a 195 országának zászlói ábécé sorrendben.

Mit jelent a floridai szlengben a megjelölés?

1: bágyadt, gyenge . 2 : fokozatosan csökken : fogy.

Mit jelent a zászló az iskolában?

A kurzusnál való megjelölés azt jelenti, hogy nem tudnak bejelentkezni az adott kurzushoz vagy a kapcsolódó osztályokhoz tartozó Hallgatói szerepkörükbe. ... Ez azt jelenti , hogy az a megjelölt Diák , aki az első tanítási napon kiesett , az év végi jelentés futtatásakor nem fog belezavarni az osztályátlagok vagy összesítések egyikébe sem .

Honnan származik a zászlózás szó?

3 válasz. Az online etimológiai szótár azt állítja, hogy az Ön által idézett jelentés a régi skandinávból származik: az óskandináv flaka szó „villogni, csapkodni, lógni veszteséget” szóból, talán valami lustán csapkodó szélben való megjelenést imitál. Az 1610-es években először jegyezték fel az „ernyedj, lógj, válj bágyadt” értelmét.

Mit jelent a zászlójelzés a hadseregben?

Az AR 600-8-2 szerint a „zászló” egy rövidített kifejezés, amelyet a személyzeti intézkedések felfüggesztésének kezdeményezésére vagy megszüntetésére használnak. Amikor egy katona státusza kedvezőről (megfelel a szabványnak) kedvezőtlenre (nem felel meg a szabványnak) kedvezőtlenre változik, azonnal megjelenik a zászló.

Honnan jött a megjelölés?

A zászlózás pontos eredete nem tisztázott, de úgy gondolják, hogy a melegklubokban kezdődött az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elején . A zászlózás a keleti kézi legyezők és a Hanky ​​Code zsebkendőinek használatából ered. Ezt a két kelléket antagonistaként használták az ízesítéshez, a zsebkendők használatával.

Hogy hívják a nagyon nagy zászlót?

: a legnagyobb méretű nemzeti zászló, amelyet az Egyesült Államok hadserege használ, és nemzeti ünnepeken és különleges alkalmakon hordják ki – hasonlítsa össze az ünnepi zászlót.

Hogy hívják a legnagyobb amerikai zászlót?

A „szuperzászló” néven ismert zászló 505 láb × 225 láb méretű és 3000 fontot nyom.

Milyen méretű az amerikai zászló?

Betsy Ross és az amerikai zászló Az otthon használt zászlók szokásos mérete 3'x5' . A koporsó zászlója 9-1/2'x5'. Az alábbi táblázat mutatja a megfelelő méretű zászlót, amely több magasságú zászlórudakon is loboghat. Az 10834 számú végrehajtási rendelet szerint a hivatalos zászlóknak (nem a személyes zászlóknak) meg kell felelniük ezeknek a szabványoknak.

Miért fontos a zászló?

Kialakítása és színei az országokat szimbolizálják, és különböző módon azonosítják értékeikat, hiedelmeiket és történelmüket . Minden zászló a saját országát és nemzetét képviseli szerte a világon, és konkrét üzeneteket közvetít. Például az amerikai zászló a szabadságot, a szabadságot és a polgári jogokat jelenti.

Miért van szükségünk zászlóra?

Miért van zászló az országoknak? Azt mutatja, hogy egy közösséghez, szervezethez vagy nemzethez tartozunk, és osztoznak meggyőződéseink, céljaink, szabályaink és előírásaink. A zászlók nemzeti szimbólumok . Minden országnak van egy saját zászlója nemzeti szimbólumaként.

Mit mond a Biblia a zászlókról?

2Mózes 15:20. A zászlók demonstrációs eszközként használhatók a szellemi hadviselésben (csatában). Állíts zászlót az országban, Fújj kürtöt a nemzetek között! Készítsd fel ellene a nemzeteket, hívd össze ellene a királyságokat: Ararátot, Minnit és Askenázt.

Hogyan ír le egy zászlót?

A zászló egy szövetdarab (leggyakrabban téglalap vagy négyszög alakú) , jellegzetes kialakítással és színekkel . Jelképként, jelzőeszközként vagy dekorációként használják.

Mit jelent a piros zászló?

A piros zászló egy piros színű zászló, és a veszély jelzésére vagy arra utal, hogy meg kell állnia . Vörös zászlókat lengettek, és azt kiabálták: „Lenin, igen”. ... Ha valamire piros zászlóként hivatkozol, akkor arra gondolsz, hogy az veszélyjelzésként működik. A kóros vérzés a szervezet saját vörös zászlaja a veszélynek.

Mi a másik neve az amerikai zászlónak?

A zászló becenevei közé tartozik a „Stars and Stripes” , „Old Glory” és „The Star-Spangled Banner”. Szimbolikája miatt a csillaggal megjelölt kék kantont „szakszervezetnek” nevezik.