Tenerife szerepel a borostyánlistán?

Pontszám: 4,8/5 ( 6 szavazat )

Spanyolország jelenleg az Amber listán szerepel – csakúgy, mint Kanári-szigetei (beleértve Gran Canarát és Tenerifét) és a Baleár-szigetek (ideértve Ibizát, Mallorcát, Menorcát és Formenterát).

Tenerife szerepel az utazási zöld listán?

A Kanári-szigetek illetékesei, köztük Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura és Lanzarote, abban bíznak, hogy július 15-ig zöld listás státuszt kapnak . A legutóbbi frissítés során a spanyol Baleár-szigetek korábban felkerült a zöld kategóriába, és ma (csütörtökön) kezdődik a karanténmentes utazás.

A Kanári-szigetek felkerülnek a zöld listára?

Néhány főbb turisztikai célpont: Bahamák, Belgium, Brit Virgin-szigetek, Kína, Ciprus, Csehország, Franciaország, Görögország (beleértve a szigeteket), Olaszország, Portugália (Madeira a zöld figyelőlistán van, az Azori-szigetek pedig a zöldre költözik lista), Szaúd -Arábia , Spanyolország (beleértve a Kanári- és Baleár-szigeteket), a ...

Mehetek a Kanári-szigetekre karantén nélkül?

Utazás a Kanári-szigetekre A Kanári-szigetek felkerültek az Egyesült Királyság kormányának biztonságos utazási listájára, ami azt jelenti, hogy bármelyik szigetre ellátogathat anélkül, hogy karanténba kellene vonulnia, amikor visszatér .

Szükségem van Covid-tesztre Lanzarote-ra?

Nem , csak azt kell bizonyítania, hogy a Kanári-szigetekre érkezés előtt 72 órán belül volt egy teszt. Ha több mint 15 napot töltött a Kanári-szigeteken, alá kell írnia egy eskü alatti nyilatkozatot, amely kijelenti, hogy Önnél nem jelentkeztek a COVID-19 tünetei.

Tenerife szerepel az AMBER listán – a Treval hírfrissítése Kanári-szigetek!

33 kapcsolódó kérdés található

Mennyi időre van szükségem az útlevelemre Tenerifére?

Az utazás lefoglalása előtt ellenőrizze, hogy útlevele érvényes-e az utazáshoz, és újítsa meg útlevelét, ha nincs rá elég ideje. Győződjön meg arról, hogy útlevele: legalább 3 hónapig érvényes attól a naptól számítva, amikor tervezi elhagyni Spanyolországot vagy bármely más schengeni országot. 10 évesnél fiatalabb.

Malaga szerepel a zöld listán?

Sajnos nem . Továbbra is a borostyánsárga listán maradnak az angliai turisták népszerű úti céljai, köztük Franciaország, Görögország, Spanyolország és Olaszország. A lista Európa nagy részét, valamint az Egyesült Államokat és Kanadát tartalmazza.

Mi az az Amber plus lista?

Mi az Amber plus? Július 19., hétfő óta a teljesen beoltott brit állampolgároknak nem kell otthoni karanténba vonulniuk, amikor visszatérnek egy borostyánlistás országból. Ezt a szabályt azért vezették be, mert az Egyesült Királyság felnőtt lakosságának nagy része már megkapta mindkét adag oltást, és alacsonyabb a Covid-fertőzés kockázata.

Tenerife Spanyolországnak számít?

Tenerife, amely a Kanári-szigetek része , Spanyolország autonóm régiója . Ezek a szigetek Afrika északnyugati partjainál fekszenek, mintegy 100 km-re nyugatra Marokkótól. Tenerifét továbbra is a spanyol központi kormány irányítja, de saját politikai irányítása van.

Elmehetek nyaralni borostyán vidékre?

Illegális borostyán vagy vörös országokba látogatni nyaralni? Nem. Bár a kormány azt tanácsolja, hogy ne nyaraljon olyan országban, amely nem szerepel a zöld listán, Angliában már nem illegális a szabadidős nemzetközi utazás .

Albufeira szerepel a zöld listán?

Nem, ugyanazok maradnak a többi borostyánlistás országgal szemben. A kormány figyelmeztet, hogy Portugáliában a teszteket előre le kell foglalni, és a teljes összeget ki kell fizetni. Akár 24 órába is telhet, amíg visszaküldik az eredményeket. Tesztet beütemezhet Portugáliában bármely magán vizsgálati klinikán.

Mely országok szerepelnek az Amber plus listán?

A borostyánlistán szereplő országok többek között a Baleár-szigetek, Görögország, Portugália, Ciprus, Franciaország, Spanyolország (beleértve a Kanári-szigeteket) és Olaszország.

Az Amber plus egy dolog?

A július 16-án sebtében létrehozott új kategória a borostyán és a vörös közé szorul. Hivatalosan nem kapta az „amber plus” nevet, de lényegében ez az. Egyedi megoldásként hozták létre Franciaország számára, mivel a miniszterek aggódtak a béta-fertőzések (a dél-afrikai változat) miatt.

Mely országok tartoznak az Amber Plus rendszerbe?

Mely országok borostyánszínűek?
 • Spanyolország. Hét napos esetarány 100 ezerre: 49,84. A második adag Covid-19 vakcinát kapott felnőtt lakosság 88,75%-a...
 • Portugália. Esetek 100 ezerenként: 71,41. ...
 • Görögország. Esetek 100 ezerenként: 149,32. ...
 • Olaszország. Esetek 100 ezerenként: 53,28. ...
 • Ciprus. Esetek 100 ezerenként: 54,93. ...
 • Belgium. Esetek 100 ezerenként: 116,55.

Mi történik, ha pozitív a Covid-teszt Spanyolországban?

Pozitív COVID-19-teszt Spanyolországban Ha elvégezték a tesztet, és az eredmény pozitív, el kell szigetelnie magát a szállásán, és fel kell hívnia a regionális forródrótot vagy a fent leírt alternatív segélyvonalak egyikét . Mindaddig a szálláshelyen kell maradnia, amíg a helyi spanyol hatóságok meg nem keresik.

Mennyibe kerül egy PCR-teszt Spanyolországban?

A PCR-teszt maximum 24-48 órás időtartamra ad eredményt, és ára 90 euró .

Írország szerepel a spanyol zöld listán?

Ahogy az várható volt, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Spanyolország és Portugália nem szerepel a listán . Ez azt jelenti, hogy az országokból Írországba utazó látogatóknak nem kell karanténba vonulniuk érkezéskor.

Mik a karantén szabályok Németországban?

ott elszigetelődik (karantén). A magas kockázatú területen való tartózkodást követően az utazóknak 10 napig el kell szigetelniük magukat, ha pedig 14 napig tartózkodnak az aggodalomra okot adó területen .

Németország elfogadja a Covid gyorstesztet?

Milyen COVID-tesztet fogadnak el, ha vizsgálatot kell végezni Németországban? Mind a PCR-tesztek, mind a gyors antigéntesztek elfogadottak .

Utazhatnak most az Egyesült Államok állampolgárai az Egyesült Királyságba?

Az Egyesült Királyságban lakó amerikai állampolgárokra az Egyesült Királyság kormányának előírásai vonatkoznak . Ne utazzon külföldre, kivéve, ha ezt a szabályok megengedik. Ha az Egyesült Királyságba látogat, hazatérhet az Egyesült Államokba. Ellenőrizze, hogy vannak-e korlátozások a végső úticélon.

Melyik Tenerife legszebb része?

 1. Costa Adeje. Costa Adeje egy nyüzsgő üdülőhely délen, és az egyik legjobb hely a családok számára Tenerifén. ...
 2. Playa de las Americas. Playa de las Americas Tenerife legjobb üdülőhelye éjszakai élethez és bulikhoz. ...
 3. Los Cristianos. ...
 4. Puerto de la Cruz. ...
 5. El Medano. ...
 6. Playa La Aréna. ...
 7. Los Gigantes. ...
 8. Puerto de Santiago.

Mennyi ideig maradhat Tenerifén?

Az Egyesült Királyság állampolgárai legfeljebb 90 napot tölthetnek Tenerifén (vagy bármely más EU-tagállamban) 180 napos időszakban vízum nélkül. Tegyük fel, hogy a megengedett maximális időt 90 napot tölt Tenerifén. Ezután további 90 napig nem térhet vissza a szigetre (vagy bármely más uniós országba).

A 90 napos szabály érvényes Tenerifén?

Összefoglalva: az Egyesült Királyság összes állampolgára továbbra is akár 90 napot tölthet Tenerifén bármely 180 napos időszakban , pusztán brit útlevél bemutatásával.

Hova mehetsz nyaralni karantén nélkül?

A 12 ország és terület teljes listája, ahová Angliában anélkül utazhatnak, hogy hazatérve karanténba kellene vonulniuk, a következőket tartalmazza:
 • Portugália.
 • Izrael.
 • Szingapúr.
 • Ausztrália.
 • Új Zéland.
 • Brunei.
 • Izland.
 • Gibraltár.