Az édes William ugyanaz, mint a diantusz?

Pontszám: 4,6/5 ( 42 szavazat )

A dianthus növényt édes Vilmosnak (Dianthus barbatus) is hívják, és fahéjas vagy szegfűszeges jegyekkel rendelkezik. A növények kicsik és általában 15-46 cm magasak. A Dianthus virágai leggyakrabban rózsaszín, lazac, piros és fehér árnyalatúak.

Mi a másik neve a dianthusnak?

A gyakori nevek közé tartozik a szegfű (Dianthus caryophyllus), a rózsaszín (Dianthus plumarius és rokon fajok) és az édes Vilmos (Dianthus barbatus).

A Sweet Williams egynyári vagy évelő növények?

Az édes William egy hagyományos nyaralókerti évelő , amely többféle virágszínben és formában kapható. Gyakorlatilag rövid életű évelő, de általában kétévesként termesztik, nyáron vetve magokat a következő évben virágzó növényekhez.

Honnan kapta a Sweet Williams a nevét?

A legkorábbi feljegyzett utalások John Gerard botanikus 1598-as kerti katalógusában találhatók meg. A legendák hemzsegnek arról, hogy a dianthus barbatus hogyan származtatta általánosabb nevét. ... A viktoriánusok számára a virágnyelv iránti szeretetükkel Sweet Williams a vitézséget jelentette .

Milyen virág hasonlít édes Williamre?

Diantus típusai: A köznév a szirmok fodros széleiből származik, amelyek úgy néznek ki, mintha rózsaszínű ollóval vágták volna le. A Sweet William egy rövid életű évelő növény, amelyet leggyakrabban kétéves vagy egynyári növényként termesztenek. A szegfű a virágüzletek kedvence hosszú száruk és hosszabb virágzási idejük miatt.

ISMERJE MEG A KÜLÖNBSÉGET SWEET WILLIAM ÉS DIANTHUS KÖZÖTT

23 kapcsolódó kérdés található

Édes Vilmos szereti a napot vagy az árnyékot?

Sweet William Flowers ültetése és termesztése Válasszon olyan kerthelyiséget, ahol gazdag, jól vízelvezető talaj található. A semleges, 6,0 és 8,0 közötti pH-értékű talajt részesítjük előnyben, jegyzi meg a North Carolina State University Cooperative Extension. Ezek a virágok teljes napsütésben vagy félárnyékban nőnek a legjobban. Meleg éghajlaton előnyös a délutáni árnyék.

Sweet William Self vet?

A rendszeres elpusztítás elősegíti a további virágzást – azonban ne feledje, hogy az édes Williams magvak , ezért elegendő virágfejet kell tartania a következő év magjának biztosításához.

Mit jelképez Édes Vilmos?

Édes Vilmos – a vitézség és a kifinomultság szimbóluma. Az édes Vilmos egy különleges virág, mert a férfiassághoz kötődik. A virágok katonák csoportjára emlékeztetnek, akik összetartanak, védik egymást, és mindegyik egy ügyért harcol.

Sweet William mérgező?

A szegfűként ismert édes Vilmos növény egy kerti virág, amely kutyákat és macskákat is megmérgez. Bár a legtöbb esetben enyhén mérgező, a lenyelés , ha nem kezelik, szélsőséges gyomor-bélrendszeri és bőrproblémákat okozhat.

Szeretik a méhek Sweet Williamst?

A Dianthus barbatus, az Édes Vilmos néven ismert, minden nyári kert legszebb virága. Vonzza a poszméheket, a mézelő méheket és a pillangókat – a vázába helyezve pedig vonzza a járókelők tekintetét.

Mit csinálsz édes Vilmossal virágzás után?

Amikor a Sweet William növények virágai megszáradtak, óvatosan vágja le és dobja ki őket . Ez ösztönzi az új virágok növekedését, és megakadályozza, hogy a növény magokat ejtse, ha jobban ellenőrizni szeretné a kertjét.

A csigák szeretik Sweet Williamet?

A meztelen csigák nem eszik meg az illatos virágokat, vastag lombozatot, szőrös vagy érdes lavórokat és szárakat. Vezessen illatos egynyári növényeket ültetései közé. Az egynyári növények közül érdemes megfontolni az alyssum, muskátli, cinnia, petúnia, snapdragon és Sweet William. ... A meztelen csigák nem esznek illatos virágokat, vastag lombozatot, szőrös vagy érdes lavórokat és szárakat.

Hol nőnek a legjobban az édes Williamsek?

Sweet William jól nő hűvös éghajlaton . Használjon termékeny, lúgos és jó vízelvezetésű talajt, amely alkalmas ezeknek az évelőknek a termesztésére. Olyan helyre kell ültetni, ahol a nap legalább 4-5 órájában teljes napsütésben részesülnek. A növények félárnyékban vagy délutáni árnyékban részesülnek a forró nyári hőmérséklettől.

A Dianthus mérgező?

A Dianthus nemzetség tagjai leveleikben triterpenoid szaponinokat tartalmaznak. Amikor a lombozatot kezelik, ezek a mérgező szaponinok kisebb bőrirritációt okozhatnak az Észak-Karolinai Állami Egyetem kiterjesztése szerint. ... A levelek lenyeléskor alacsony toxicitási tüneteket is okozhatnak.

A Dianthus mérgező a kutyákra?

A szegfű a Caryophyllaceae családba és a dianthus nemzetségbe tartozik. A szegfűnek számos fajtája létezik, de mindegyik gyomor-bélrendszeri zavart okoz a kutyákban, ha lenyeljük .

Terjed a Dianthus?

A Dianthus növények mindenféle formában és méretben kaphatók, beleértve a miniatűr fajtákat, amelyek egy szűk kis lombdarabot és virágzást alkotnak, és az óriási fajokat, amelyek akár 3 láb magasak is, szinte alaplomb nélkül. Ezek a növények jellemzően gyékényképző évelők, amelyek nagyon szorosan összefonódó lombozatot alkotnak.

Hogyan ülteted a sweet williams-t?

A Sweet William magokat el lehet vetni közvetlenül a talajba, ahol növekedni fognak , ezért győződjön meg arról, hogy a vetendő terület gyommentes, simítóval távolítsa el a gyomokat. Gereblyézze fel a talajt finomra, és végezzen néhány 5 mm mély fúrást. A sorokat körülbelül 30 cm távolságra kell elhelyezni egymástól.

Mit szimbolizálnak a Dianthus virágok?

A Dianthus név a görög „dios” (jelentése: isten) és „anthos” (virág) szavakból származik. ... A Dianthust általában a szerelem, a szeretet, a hála és a csodálat szimbolizálására használják.

Mit jelent a kék hortenzia?

Az egyes színek hortenzia szimbolikája a következő: A rózsaszín hortenzia szívből jövő érzelmet szimbolizál. A kék hortenzia a ridegséget és a bocsánatkérést szimbolizálja. A fehér hortenzia a kérkedést vagy a kérkedést szimbolizálja. A lila hortenzia azt a vágyat szimbolizálja, hogy mélyen megértsünk valakit.

Sweet William gyógyhatású?

Angol köznevének pontos eredete ismeretlen, de először 1596-ban jelenik meg John Gerard botanikus kertkatalógusában. A virágok ehetőek és gyógyászati ​​tulajdonságokkal is rendelkezhetnek . Édes Vilmos vonzza a méheket, a madarakat és a pillangókat.

Vissza kellene vágnod Édes Vilmost?

A virágzás leállása után vágja vissza az egész növényt magasságának felével-egyharmadával, hogy megakadályozza a Sweet William újbóli elvetését. Egyes esetekben a növény egy harmadik évre újra virágzik.

Mi történik, ha engeded Coleus Virágot?

A Coleus növény virágzása a növény életciklusának végét jelzi, és a növények általában nem sokkal azután elpusztulnak, hogy hagyják virágozni őket. ... Hagyja őket rajta, és élvezze a növényt egynyári növényként, vagy tegyen lépéseket a vastagabb növekedés és az üvegházban vagy hideg keretben való továbbélés érdekében.

Lehet édes Vilmost termeszteni dugványokból?

Ragasszuk a dugványokat virágfölddel vagy vetőmag-kiindulási keverékkel teli, jól lefolyó laposba, és helyezzük árnyékba. Győződjön meg arról, hogy a használt lap alján lyukak vannak a vízelvezetéshez. Permetezze be a dugványait, amilyen gyakran csak tudja.

Milyen gyakran öntözi az édes Williamet?

Miután az Ön Sweet William megalakult, jól kell növekednie néhány probléma nélkül. Tartsa a talajt nedvesen és kissé szárazon. Száraz időszakokban öntözze meg őket, hetente egyszer vagy kétszer . Tartsa jól gyomlált, vagy vigyen fel 2-3 hüvelykes talajtakaró réteget a rendezett megjelenés érdekében.

Be lehet tenni édes Vilmost függő kosarakba?

A legtöbb édes Williams kétévente, ezért gyakran megfeledkeznek róluk, és amikor eszébe jut, hogy felvegye őket ültetési terveibe, ráébred, hogy már késő. ... A finom szegfűszegszerű illat és a kompakt, függőleges habitus tökéletessé teszi őket a függesztett kosaram közepére való ültetéshez.