Az egyenes fűzős egy szó?

Pontszám: 4,5/5 ( 58 szavazat )

Ennek a kifejezésnek a helyes írásmódja szűkszavú . Ha valamire egyenes csipkésnek hivatkozunk, az összekeveri a szűk és egyenes szavakat, amelyek nem ugyanazok.

Szorított vagy egyenes fűzős?

Aztán ott van a „szűkület”. Az Associated Press Stylebook lehetővé teszi a „szűkített” (a kötőjeles változat a szokásosabb írásmód) és az „egyenes csipkés” kifejezést is, de eltérő jelentéssel: „Használja az egyenes vonalvezetést, ha valaki szigorú vagy szigorú viselkedése vagy erkölcsi nézete szerint.

Hogy hívják az egyenes csipkés embert?

1: túlzottan szigorú modorban, erkölcsben vagy véleményben. 2 : melltartót visel, vagy szorosan befűzve marad.

Hogyan használd a straitlaced szót egy mondatban?

Összeszorított egy mondatban?
  1. A lelkész nagyon szűkszavú keresztény családból származott.
  2. Mivel szűkszavú volt, olyan férfihoz szeretett volna hozzámenni, aki ugyanazt az értékrendet vallotta.
  3. A gyülekezeti javadalomban mindenki szűkszavú, gazdag közösség tagja volt. ...
  4. A városba költözés felnyitotta a szemet a szűkszavú vidéki lány számára.

Mi az a szeszélyes?

melléknév. nyűgös a trivialitásokkal vagy az illendőségekkel kapcsolatban , különösen öntörvényű vagy irritáló módon: A könyv elején Eustace kellemetlen, ellenszenves és szeszélyes karakter.

Chris de Burgh – Egy szó (egyenesen a szívhez), 1987

36 kapcsolódó kérdés található

Ki a gusztustalan ember?

A priccs emberek sznobok és öntörvényűek . Egy túlságosan primitív és megfelelő filmfigura, aki mindig megmondja másoknak, hogy mit tegyenek, ez egy kevély.

A prig rossz szó?

Ha valakit parlagnak nevezel, akkor helyteleníted őt, mert nagyon erkölcsösen viselkedik, és helyteleníti mások viselkedését, mintha felsőbbrendűek lennének.

Honnan származik a Straight Laced?

A Strait-Laced eredete Ez a kifejezés egy női ruhadarabból származik: a míder . A nők ezt a ruhadarabot a felsőtesten viselik, és hasonlít egy mellényhez. Az emberek nyakkendővel vagy fűzővel rögzítik. Egy szűk fűzős míderű nőnek a melltartója szorosan be van fűzve.

Az egyenes csipkés melléknév?

Ez a jelző eredetileg túl szűk ruházatot írt le, különösen a nőknél vagy a melltartókban. A ma már elavult jelző „szűk vagy szűk” vagy „szigorú”-ot jelentett, de mivel ma már ismeretlenné vált, a szűkszavú jelzőt egyenes fűzővel is írhatjuk.

Mi az a mondat a vapidra?

hiányzik a jelentőség, az élénkség, a szellem vagy a lelkesedés. 1 Beszélgetése a végletekig hiábavaló volt. 2 Hülye megjegyzést tett az időjárásról. 3 A hitvány beszélgetés untatta.

Mi a dogmatikus megközelítés?

biztosnak lenni abban, hogy meggyőződése helyes, és másoknak el kell fogadniuk azokat anélkül, hogy a bizonyítékokra vagy más véleményekre figyelnének. dogmatikus megközelítés. Fennáll a veszélye, hogy túl dogmatikussá válunk a tanítási módszereket illetően. Kifejezetten és dogmatikusan mondta el véleményét.

Mit jelent a viktoriánus?

1 : Viktória angol királynő uralkodásának vagy korának művészetének, betűinek vagy ízlésének jellegzetességei, ezzel kapcsolatosak vagy jellemzőek . 2: jellemző Victoria korának erkölcsi normáira, attitűdjére vagy magatartására, különösen, ha fülledtnek, prűdnek vagy képmutatónak tartják. Viktoriánus.

Mi az a Niminy Piminy?

: érintetten finomított : finnyás.

Mit jelent moralista?

1 : erkölcsi aggodalom jellemzi vagy kifejezője . 2: szűk erkölcsi attitűd jellemzi vagy kifejezi. Más szavak a moralisztikusból Szinonimák Példamondatok Tudjon meg többet a moralistáról.

Mi a jóság definíciója?

Ha valakit jófejnek nevez, azt jelenti , hogy rendkívül jól viselkedik, hogy a tekintélyes emberek kedvében járjon . [informális, elutasító] Szinonimák: prig, puritán, prude, kitömött ing [informális] További szinonimák: goody-goody.

Miért volt a macska a zsákban?

A középkori átverés magyarázata A történet szerint a középkori piactereken az árnyas állatárusok megpróbálták becsapni vásárlóikat. Amikor valaki disznót vásárolna, az eladó inkább egy macskát csempészett a zsákba , kicsalva a vevőt a disznó magasabb árából.

Miért mondjuk azt, hogy egy kar és egy láb kerül?

Egy karba és egy lábba került Az ember képét vagy faragták, vagy festették . ... A festők által felszámított árak nem azon alapultak, hogy hány embert kellett festeni, hanem azt, hogy hány végtagot kellett festeni. A karok és lábak végtagok, ezért ezek festése többe kerülne a vevőnek.

Mit jelent a kar és a láb?

informális. : nagyon sok pénz Megbízható autó, és nem kerül egy karba és egy lábba.

Mit jelent a prűd nő?

: olyan személy, aki túlzottan vagy keservesen figyelmes az illendőségre vagy az illemre, különösen: olyan nő, aki rendkívüli szerénységet mutat vagy befolyásol.

Mi az a kék orr?

: olyan személy, aki szigorú erkölcsi kódexet hirdet .

Mit nevezel öntörvényű embernek?

szinonimák: öntörvényű, szentebb , mint te, jámbor, pietista, egyházi, moralizáló, prédikáló, önelégült, felsőbbrendű, priccs, képmutató, nem őszinte; informális jó-jó; "Senki sem akarja hallani a szentséges forró levegődet"

Mi a prig ellentéte?

Antonímák és közeli antonimák a prig. szabadelvű, libertinus .

Mi az egyenlőség?

1: eltérés vagy változás hiánya jelzi : egyenletes, egyenlő távolságra egymástól. 2: az észrevehető, kellemetlen vagy szélsőséges eltérések hiánya vagy egyenlőtlenség és az egyenlő temperamentum hiánya.

Mit jelent a női szó?

1: inkább a nőkhöz kötődik vagy jellemző, mint a férfiakra . 2 : gyenge jellemre utal : nőies női félelmek.