A javítás és karbantartás fix költség?

Pontszám: 4,5/5 ( 44 szavazat )

A karbantartási költségeket általában fix költségeknek tekintik, amelyek a munkaerő, a juttatások, az anyagok, a vállalkozói munka, a fizetések és a rezsi összetevőiből állnak. ... A 10K jelentés konkrét definíciókat tartalmaz a költségelemekre, leggyakrabban a karbantartásra, javításra és szervizre.

A javítások és karbantartások fix vagy változó költségek?

Minden költség, mint például a javítás és a karbantartás, a közvetett munka stb., változó rezsiköltség . Fix általános költségeknek nevezzük azokat a rezsiköltségeket, amelyek összesítve állandóak, de egységenként számítva változó jellegűek.

Milyen költséggel jár a javítás és a karbantartás?

A javítási és karbantartási költségek azok a költségek, amelyek egy eszköz további működésének biztosításához merülnek fel . Ez magában foglalhatja az eszköz eredeti beszerzésétől számított teljesítményszintek eredeti szintre emelését, vagy csupán az eszköz jelenlegi teljesítményszintjének fenntartását.

Vegyes költség a javítás és a karbantartás?

A vegyes költségek fix és változó elemeket is tartalmaznak. ... Vegyes költségek például a következők: rezsi, javítás és karbantartás, ellenőrzés, béren kívüli juttatások, munkáltatói béradók, valamint a fix összeget plusz jutalékot tartalmazó fizetések.

A javítás és karbantartás az eladott áruk költsége?

A gyári berendezések javítása nem időszaki költség. A gyári berendezések javításának költségei inkább termékköltségek . ... Amikor ezeket a termékeket értékesítik, a termékek költségei (nyersanyagok, közvetlen munkaerő és üzemi általános költségek) az eladott áruk költségeként kerülnek elszámolásra.

Ingatlan gépek és berendezések 7. rész: Fejlesztések vs. javítási és karbantartási költségek

21 kapcsolódó kérdés található

A javítások a működési költségek részét képezik?

Valamennyi működési költség a felmerülésük időszakában költségként kerül elszámolásra a társaság eredménykimutatásában. ... A meglévő állóeszközök, például épületek és berendezések általános javítása és karbantartása is működési költségnek minősül, kivéve, ha a fejlesztések növelik az eszköz hasznos élettartamát.

Melyik nem közvetlen költség?

Sokkal több olyan kiadás létezik, amelyek nem közvetlen kiadások – ezeket közvetett kiadásoknak nevezzük, mivel nem változnak a költségobjektum mennyiségének változásaival. Példák a közvetett kiadásokra: Létesítménybérlet. Létesítménybiztosítás.

Miért fix költség a karbantartás?

Lényegében minden gyártási folyamatnak van egy gyártási költségtáblája, amely felhalmozza a termék előállítási költségeit. ... A karbantartási költségeket általában fix költségeknek tekintik, amelyek összetevői a munkaerő, a juttatások, az anyagok, a vállalkozói munka, a fizetések és a rezsi .

Mi az a fix költségű karbantartás?

Fizessen havonta a szervizért . Ha kisebb havi részletekben fizeti szolgáltatási díjait, akkor szabadon megtakaríthatja a magas előzetes költségeket. Sok ügyfél találja megfelelőnek ezt a lehetőséget, mivel tőkét szabadít fel, amelyet máshol kell elkölteni a vállalkozásában.

Hogyan számolja ki a fix költségeket?

Rögzített költség = Teljes termelési költség – Változó egységenkénti költség * Előállított egységek száma
 1. Fix költség = 200 000 USD – 63,33 USD * 2000.
 2. Fix költség = 73 333,33 USD.

Mit tartalmaz a javítás és karbantartás?

A javítások és karbantartások olyan kiadások, amelyeket a vállalkozás az eszköz korábbi működési állapotának helyreállítása vagy az eszköz jelenlegi működési állapotának megőrzése érdekében visel. Ezek különböznek az eszköz megvásárlásához használt tőkekiadásoktól.

Mi a különbség a javítás és a karbantartás között?

Ha egy mondatban együtt használjuk, a javítás és a karbantartás megkülönböztetésének legegyszerűbb módja az, ha a „javításra” úgy gondolunk, mint valamire , ami egy eszköz meghibásodása után történik, míg a „karbantartás” általában olyan karbantartási műveletekre vonatkozik, amelyeket az eszközök jó állapotának megőrzése érdekében hajtanak végre. üzemállapotban, és próbálja meg...

Mi tartozik a javítás és karbantartás alá?

A karbantartási költségek közé tartozik például az egyszerű elektromos javítás, az izzócsere, a festék javítása, a medence tisztítása, a pázsit gondozása stb. A tőkekiadások viszont jelentős javításokat, cseréket és alkatrészek korszerűsítését foglalják magukban, és az ilyen tevékenységek időigényesek, erőfeszítést és pénzt az eléréshez.

A javítások közvetlen költségek?

Példák a közvetlen költségekre: A kizárólag a tevékenységhez vagy programhoz használt berendezések átalakítási, javítási és karbantartási költségei.

Hogyan lehet elkülöníteni a fix és a változó költségeket?

A költségelszámolásban a magas-alacsony módszer egy módja annak, hogy korlátozott adatmennyiség mellett megkíséreljük elkülöníteni a fix és a változó költségeket. A magas-alacsony módszer magában foglalja a legmagasabb szintű és a legalacsonyabb tevékenységi szintet, és az összes költség összehasonlítását minden szinten.

Melyek a fix költségek példái?

Példák fix költségekre
 • Bérleti vagy jelzáloghitel fizetés.
 • Autó fizetések.
 • Egyéb hitelfizetések.
 • Biztosítási díjak.
 • Ingatlanadók.
 • Telefon és közüzemi számlák.
 • Gyermekgondozási költségek.
 • Tandíjak.

A kamat fix költség?

A fix költségek gyakori példái közé tartozik a bérleti lízing vagy jelzáloghitel, fizetések, biztosítás, ingatlanadó, kamatkiadások, értékcsökkenés és esetleg egyes közművek.

A bérlet fix költség?

A változó költségekkel ellentétben a vállalat fix költségei nem változnak a termelés mennyiségével. A fix költségek változatlanok maradnak, függetlenül attól, hogy árukat vagy szolgáltatásokat gyártanak-e vagy sem. ... A fix költségek leggyakoribb példái a lízing- és bérleti díjak, a rezsi, a biztosítás, bizonyos fizetések és a kamatfizetések.

Az üzemanyag fix költség?

A fix költségek a változó költségekkel szemben olyan költségeket jelentenek, amelyek egy bizonyos ideig változatlanok maradnak. Ezzel szemben a változó költségek változhatnak, és olyan dolgokat foglalnak magukban, mint az üzemanyag, olaj, karbantartás, leszállási díjak stb. A repülőgép fix költségei változatlanok maradnak, függetlenül attól, hogy hány órát repül a gépével.

A béradó fix vagy változó költség?

Egyéb gyakori fix költségek a hirdetési költségek, az alkalmazottak bérszámfejtése, a béradók, a munkavállalói juttatások és az irodaszerek.

Mik azok a fix termékköltségek?

A fix költségek olyan költségek, amelyek nem változnak a kibocsátás változásával . Ilyen például a biztosítás, a bérleti díj, a normál nyereség, az üzembe helyezési költségek és az értékcsökkenés. A fix költségek másik neve a rezsi. A változó költségek, más néven közvetlen költségek a kibocsátástól függenek. A kibocsátás változása a változó költségek változását okozza.

A kiszállítás közvetlen költség?

A kifelé történő szállítást kiszállítási, szállítási vagy szállítási költségnek is nevezik. A kiszállítás költségét az eredménykimutatásban működési költségként kell kimutatni az áru értékesítéséből származó bevétellel azonos időszakban. (A kiszállítás nem része az eladott áruk költségének.)

Mely kiadások számítanak közvetlen kiadásoknak?

Példák a közvetlen kiadásokra
 • nyersanyagok.
 • értékesítési jutalékok.
 • gyártási kellékek.
 • közvetlen munkaerő.
 • Vevőszolgálat.
 • az eladandó áruk vásárlása.
 • áruszállítás a szállítótól.

Az oktroi vám közvetlen költség?

Az áruvásárlással kapcsolatos költségeket közvetlen kiadásoknak nevezzük . Például fuvarozás, biztosítás, tranzit áruk, fuvarozás, bérek, vámok, importvámok, oktroi vámok stb. Ezeknek a költségeknek a felmerülése nélkül nem lehet az árut a vásárlás helyéről az üzlet végére vinni.

Mi nem szerepel a működési költségekben?

A működési költségek olyan kiadások, amelyeket a vállalkozás működésének fenntartása érdekében visel, például a személyzet bére és az irodaszerek. A működési költségek nem tartalmazzák az eladott áruk költségét (anyagok, közvetlen munkaerő, gyártási általános költségek) vagy a tőkekiadásokat (nagyobb kiadások, például épületek vagy gépek).