A pm cares-t cag auditálja?

Pontszám: 4,8/5 ( 30 szavazat )

Beadványa szerint az NDRF-et a CAG auditálja, de a PM CARES Fundot nem a CAG, hanem egy okleveles magánkönyvelő .

Ki ellenőrzi a PM CARES Alapot?

A PM CARES Fund auditját független könyvvizsgáló végzi. Az Alap vagyonkezelői a 2. ülésen, 04.23. 2020 úgy döntött, hogy az M/s SARC & Associates, Chartered Accountants, New Delhi céget nevezi ki a PM CARES Fund könyvvizsgálóinak 3 évre.

Ellenőrzik a Miniszterelnöki Segélyalapot?

A PMNRF ellenőrzését a kormányon kívüli független könyvvizsgáló végzi. Jelenleg a Sarc & Associates, Chartered Accountants a könyvvizsgáló.

Mely számlákat ellenőrzi a CAG?

Az ellenőrzések köre Adóssággal, betétekkel, átutalással, kereskedéssel és gyártással kapcsolatos tranzakciók. Eredménykimutatások és mérlegek, amelyeket az elnök vagy a kormányzók utasítása szerint vezetnek. Bizonylatok és készletszámlák. A CAG a társasági törvény értelmében ellenőrzi a kormányzati társaságok számviteli könyveit is .

Melyiket nem auditálja a CAG?

Megjegyzések: India ellenőre és főellenőre ellenőrzi az állami kormányok, a kormányzati vállalatok és a központi kormány bevételeit és kiadásait. A helyi szervek ellenőrzését nem a CAG végzi.

Miért mondta az SC, hogy a PM CARES Alapnak nincs szüksége CAG auditra?

19 kapcsolódó kérdés található

Ellenőrizheti-e a CAG a civil szervezetet?

Az indiai ellenőr és főellenőr (CAG) immár felhatalmazást kapott az összes nem kormányzati szervezet (NGO) és egyéb ügynökségek ellenőrzésére, amelyek részt vesznek a kormány szociális ágazati programjaiban. ... A jelenlegi törvény csak a hagyományos kormányzati szervek és a közszféra vállalatainak ellenőrzésére jogosítja fel .

Ki távolíthatja el a CAG-ot?

India ellenőrének és főellenőrének kell lennie, akit az elnök nevez ki a keze és a pecsétje alatti parancs alapján, és csak a Legfelsőbb Bíróság bírájaként, hasonló módon és indokok alapján távolítható el.

Hogyan jelentkezhetek CAG auditra?

A CA-cégek/LLP-k felzárkóztatására és a könyvvizsgálók kinevezésére vonatkozó szabályzat a www.care.cag.gov.in weboldalon érhető el. 2. Azoknak a cégeknek/LLP-knek, akik ezzel az irodával szeretnének bevonni, online kell benyújtaniuk kérelmüket 2021. január 1. és február 15. között a www.cag.gov.in weboldalon.

Mi a különbség a CAG és a CGA között?

Az UPSC azt is megkérdezheti, hogy mi a különbség a CGA és a CAG között. ... Míg a CAG alkotmányos testület, a CGA nem . Míg a CAG független alkotmányos testület, a CGA a Pénzügyminisztérium alá tartozik, nem pedig alkotmányos vagy törvényes testület.

Hogyan távolítható el a CAG?

A CAG-ot az elnök eltávolíthatja hivatalából, ha bizonyított helytelen magatartás vagy alkalmatlanság a parlament felszólalása alapján , az indiai alkotmány 124. cikkének (4) bekezdésében meghatározott módon.

Miért érdekel a PM a PMNRF helyett?

A PM Cares Fund-nak adományozó vállalatok a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) keretében elkülöníthetik hozzájárulásukat . Az államokban a PMNRF vagy a Miniszterelnöki Segélyalap nem áll rendelkezésre a korlátlan vállalati adományok megszerzésére.

Mi a különbség a PM cares és a PM Relief Fund között?

A PMNRF mindenféle természeti katasztrófára és katasztrófára összpontosít, mint például ciklonok, földrengések, árvizek, szökőárok stb. A PMNRF alapját savtámadások áldozatainak, rákkezeléseknek, veseátültetéseknek stb. is felhasználják. A PM CARES alapot kizárólag COVID-19 célokra használják.

Mi az a PM CARES Fund és PM Relief Fund?

A Miniszterelnöki Állampolgári Segítségnyújtás és Segítségnyújtás Vészhelyzetekben Alapot (PM CARES Fund) 2020. március 27-én hozták létre, az indiai COVID-19 világjárványt követően. Az adományozott pénzeszközök teljes összegét és az adományozók nevét nem hozták nyilvánosságra, az alap zártkörű könyvvizsgálója. ...

Hogyan kaphatok nyugtát a PM Cars adományairól?

Kattintson a PMCARES UPI logóra (UPI App használatával készült adományok). Töltse ki az összes szükséges adatot az űrlapon: Válassza ki az ISD kódot; írja be a mobilszámát és a banki hivatkozási számát. Kattintson az OTP beszerzése gombra, és a megadott mobilszámra kap egy egyszeri jelszót (OTP). Írja be az OTP-t, és kattintson a Küldés a nyugtához gombra.

Ki a PM CARES Alap elnöke?

India miniszterelnöke (PM) a PM CARES Alap hivatalból elnöke. A belügyminiszter, a védelmi miniszter, a pénzügyminiszter és India kormánya hivatalból az alap vagyonkezelői.

A PM ellátási alap az RTI-törvény hatálya alá tartozik?

Az Unió kormánya és a Miniszterelnöki Hivatal (PMO) közölte a Delhi Legfelsőbb Bíróságával, hogy a PM CARES Alap nem vonható „közhatóságként” az információhoz való jogról szóló törvény (RTI) hatálya alá, és nem is szerepelhet a listán. mint „állam”.

Ki a jelenlegi indiai CAG?

India jelenlegi CAG-ja Rajiv Mehrishi , aki 2017. szeptember 25-én lépett hivatalba. Ő a 13. indiai CAG.

Ki az indiai CAG 2021-ben?

India ellenőrét és főellenőrét, Shri Girish Chandra Murmu -t ismét kinevezték az Egyesült Nemzetek Szervezete Külső Ellenőri Testületének elnökévé a 2021-es évre.

Ki nevezi ki a CGA-t?

Das a 25. tiszt, aki a CGA pozícióját tölti be. "Deepak Das-t, az Indiai Polgári Számviteli Szolgálat (ICAS) 1986-os tisztét az indiai kormány a Pénzügyminisztérium kiadási osztályának számlaellenőrévé (CGA) nevezi ki 2021. augusztus 1-jei hatállyal, – áll a hivatalos közleményben.

Hogyan jelentkezhetek a CAG 2021-re?

CAG toborzás 2021: A jelentkezés módja A pályázóknak be kell nyújtaniuk a megfelelően kitöltött jelentkezési lapot az érintett csomóponti irodához, az értesítésben említettek szerint. Egyetlen kérelmet sem a CAG Újdelhi-irodájához kell benyújtani. A nyomtatványok és mellékletek letölthetők a www.cag.gov.in weboldalról .

Mennyi a könyvvizsgáló fizetése a CAG-ban?

Az Auditor In Cag legmagasabb fizetése Indiában 40 747 ₹ havonta . Egy Auditor In Cag legalacsonyabb fizetése Indiában 40 747 ₹ havonta.

Hogyan találhatom meg a CAG Empanelment számomat?

A paneltervezet 05. 18-tól lesz elérhető a C&AG honlapján, a www.care.cag.gov.in címen . 2021-05.27. 2021. A C&AG Hivatala tájékoztatása szerint az online adatokkal kapcsolatos elírási hibák kijavítására vonatkozó esetleges feljelentéseket a [email protected] e-mail címen lehet elküldeni legkésőbb 05. 27-ig.

Mi a CAG képesítése?

A SAS vizsgán való megjelenés alkalmassági feltételei: Ügyintézőként (2. fizetési szint)/ Könyvelőként (5. fizetési szint)/ Idősebb könyvelőként (6. fizetési szint) Számviteli irodában. Ügyintézőként (2. fizetési szint) / könyvvizsgálóként (5. fizetési szint) / idősebb könyvvizsgálóként (6. fizetési szint) egy Számvevőszékben.

Hogyan leszel CAG tiszt?

A CAG toborzása 10811 megüresedett állás betöltésére zajlik. Az üresedésekre való jelentkezéshez a jelölteknek egy elismert egyetemen szerzett alapképzésre van szükségük. A kiválasztott jelöltek 5. szintű fizetést (29200-92300 Rs.) kapnak.

Mi a CAG és mi a funkciója?

A Comptroller and General Auditor (CAG) alkotmányos tisztviselő, független a parlamenttől/törvényhozástól és a végrehajtó szervektől. A CAG felelős azért . Az indiai kormány és az állam kormányainak minisztériumai és osztályai ellenőrzése .