A plied ige?

Pontszám: 4,4/5 ( 37 szavazat )

ige (tárggyal használatos), plied, ply·ing. együtt dolgozni vagy szorgalmasan ; szorgalmasan foglalkoztat; felhasználása: a tű szaggatására. szorgalmasan vagy kitartóan folytatni, gyakorolni vagy űzni: szakmát folytatni. (valamivel) ismételten kezelni vagy rákenni (gyakran ezt követi): friss tüzelőanyaggal tüzet rakni.

Melyik szó a ply?

(3/1. bejegyzés) tranzitív ige. 1a : szorgalmasan használni vagy forgatni a tollat. b : gyakorolni vagy szorgalmasan végezni egy szakmát.

A padló ige vagy főnév?

padló ( főnév ) padlóhosszú (melléknév) állólámpa (főnév)

A ply utótag?

A Ply a plicare kifejezésből származik, ami azt jelenti, hogy „hajtogatni ”. Általában a -ply végződésű szavak, amelyeknek hosszú i hangjuk van, a ply-hez és egymáshoz kapcsolódnak; a hosszú e hanggal rendelkezőkben (például mélyen) csupán egy p-re végződő gyök van, amelyet az -ly határozói végződés követ.

Hogyan használod a plied-t egy mondatban?

Példák a „plied” szóra egy mondatban plied
  1. Megfelelően diagnosztizálták nála az influenzát, és visszafektették az ágyba, ahol aszpirint és rántottát kentek rá. ...
  2. Nagyon hálásak voltunk, szó szerint megitattuk őt itallal. ...
  3. Tizenöt évvel később több mint száz gőzhajó járta a folyót. ...
  4. Előtte egy halas sas kereskedett.

AYEVERB ÉS AVE VAN SZAVAK A FELBONTÁSBAN

32 kapcsolódó kérdés található

Plyed vagy plied?

ige (tárgy nélkül használatos), plied , ply·ing. rendszeresen futni vagy utazni egy meghatározott pályán vagy bizonyos helyek között, hajóként, buszként stb. munkáját vagy irodáját elfoglalt vagy kitartóan végezni: evezőkkel repülni; kereskedni.

Honnan származik a ply kifejezés?

A "ply" szó a francia fogó, "hajtogatni" igéből, a latin plico igéből, az ógörög πλέκω igéből származik.

Mi a réteg előtagja?

A másik „ply” az angolban valójában egyszerűen egy apetikus vagy lerövidített formája az „alkalmazni” általános igének, amely szintén a 14. századból származik, és szintén a latin „plicare” (hajtogatni vagy fektetni) plusz szóból származik. az „ ap ” előtag, amely a „tárgyakat érintkezésbe hozni” vagy „erőt alkalmazni” értelmét adja. A „ply” forma...

Mit jelent az, hogy valakit pásztázni?

: felajánlani vagy adni (valamit) (valakinek) többször vagy folyamatosan A pincérek borral és előételekkel kedveskedtek a vendégeknek. Kérdésekkel intézett hozzám.

A padló tulajdonnév?

főnévként használt padló: bármely helyiség alsó vagy alsó része; egy helyiség tartófelülete. – A szoba fapadlós. ... "Sok elsüllyedt hajó nyugszik az óceán fenekén." Gerendákból, gerendákból stb. kialakított szerkezet megfelelő burkolattal, mely az épületet vízszintesen emeletekre/szintekre osztja.

A padló szó köznév?

Találtam olyan mondatokat, amelyek úgy használják a "floor"-t, mintha ez egy megszámlálhatatlan főnév lenne, és olyan népszerűnek tűnik, mint a használat, mint a megszámlálható főnév. Amennyire szótárak stb. segítségével ellenőriztem, a "floor" főnév megszámlálható főnév; ezért kíváncsi vagyok, hogy valóban megszámlálhatatlan főnévként használja-e a szót, vagy van-e más magyarázat.

Lehet kint padló?

Általában a padló az, amin sétálsz az épületen belül, és a föld az, amin kívül jársz . Én is felkavarónak találom a „padló” és a „föld” szavak felcserélhető használatát. De sokan csinálják ezt. Nemcsak a padlót nevezik földnek, hanem a földet padlónak is.

Mi a különbség a réteg és a réteg között?

Főnévként a réteg és a réteg közötti különbség az, hogy a réteg egy felületet borító anyag egyetlen vastagsága, míg a réteg egy anyagréteg (kétrétegű WC-papír).

Mi az a réteges fonal?

A réteges, rétegelt vagy hajtogatott fonalak két vagy több, egymáshoz csavart egyedi fonalból állnak . A kétrétegű fonal például két egyszálból áll; A háromrétegű fonal három egyszálból áll.

A ply egy scrabble szó?

Igen , a ply benne van a Scrabble szótárban.

Mit jelent a poly előtag?

Poly-: 1: Előtag jelentése sok vagy sok . Például a policisztás azt jelenti, hogy sok ciszta jellemzi. 2: A polimorfonukleáris leukociták, a fehérvérsejtek egy típusának rövid formája.

Mi a morph alapszava?

-morf-, gyökér. A -morf- a görögből származik, ahol a jelentése "forma; alak . " Ez a jelentés olyan szavakban található, mint: amorf, antropomorfizmus, metamorfózis, morféma, morfium.

Mit jelent angolul, hogy plies?

(plaɪ ) ige Szóalakok: csap, plying vagy plied (főleg tr) folytatni, folytatni vagy dolgozni (munka, szakma stb.), manipulálni vagy használni (eszközt)

Mit jelent a ply a sakkban?

A szót annak tisztázására használják, hogy mit kell érteni, ha az ember egyébként azt mondaná, hogy „fordulni”. A „fordulás” problémás, mivel különböző hagyományokban mást jelent. Például a szabványos sakkterminológiában egy lépés minden játékos köréből áll; ezért a ply sakkban egy féllépés .

Mi az a légy többes szám?

légy. főnév (1) többes szám legyek . A légy meghatározása (6/2. bejegyzés)

Mi van felhalmozva?

Igekötő. felhalmoz. 1. Tömegének vagy számának növelése érdekében összehozni : felhalmozódni, felhalmozódni, összeszedni, összeszedni, felhalmozni, összegyűjteni, halmozódni, gyűjteni, gyűjteni, kaptározni, felgöngyölíteni.

Mit jelent a forever ply?

A ply azt jelenti , hogy folyamatosan dolgozunk valamin . Ha van egy limonádétartója, és a recept tökéletesítésével és a vásárlók felkutatásával van elfoglalva, akkor jó munkát végez a kereskedésben.

Repülsz az úton?

rendszeresen végigmenni ugyanazon az útvonalon: rendszeresen közlekedni egy adott úton, úton stb. [nincs tárgy] Bárkák ide-oda száguldoztak a csatorna mentén. A nyári hónapokban két komp közlekedik a sziget és a szárazföld között.