Az állandósult határozószó?

Pontszám: 4,2/5 ( 60 szavazat )

Úgy tűnik, soha nem lesz vége ; végtelenül; állandóan.

Az állandósult ige?

ige (tárggyal használatos), per·pet·u·at·ed, per·pet·u·at·ing. örökkévalóvá tenni . megóvni a kihalástól vagy a feledéstől: megörökíteni a nevét.

Az állandósítás melléknév?

per-pet′ū-āt, vt örökkévalóvá tenni : örökre vagy nagyon hosszú ideig fennmaradni: megóvni a kihalástól vagy a feledéstől. -adj. Örökkévaló, megörökíthető. ... Perpet′uāte, -d, örökké tette: határozatlan ideig folytatódik.

Mit jelent a határozószó?

A határozószó olyan szó, amely módosít (leír) egy igét (hangosan énekel), egy melléknevet (nagyon magas), egy másik határozót (túl gyorsan ért véget), vagy akár egy egész mondatot (Szerencsére hoztam egy esernyőt). A határozószavak gyakran -ly-ra végződnek, de némelyik (például gyors) pontosan ugyanúgy néz ki, mint a melléknévi megfelelőik.

Mi az a határozószói példa?

A határozószó olyan szó, amely módosíthat egy igét, egy melléknevet vagy egy másik határozót . Sok határozószó „-ly”-re végződik. Például: Gyorsan úszik. (Itt a "gyorsan" határozószó módosítja a "úszik" igét.) Rendkívül gyors úszó.

Beszédrészek gyerekeknek: Mi az a határozószó?

39 kapcsolódó kérdés található

Mik azok a határozók, adj 10 példát?

Példák
 • Jól úszik.
 • Gyorsan futott.
 • Halkan beszélt.
 • James hangosan köhögött, hogy magára vonja a figyelmét.
 • Gyönyörűen fuvolázik. (a közvetlen tárgy után)
 • Mohón ette a csokitortát. (a közvetlen tárgy után)

Az állandóság egy szó?

per·pet·u·ate A végtelenségig való folytatást okozni; örökkévalóvá tenni .

Az Perpetuator egy szó?

Létezésének meghosszabbítása ; Emlékeztető ok: Az új könyvtár megőrzi alapítója nagy tanulási szeretetét. [latin perpetuāre, perpetuāt-, perpetuus szóból, folyamatos; lásd örökös.] per·pet′u·ance, per·pet′u·a′tion n. per·pet′u·a′tor n.

Az Eternize egy szó?

ige (tárggyal használatos), e·ter·nized, e·ter·niz·ing. örökkévalóvá tenni ; állandósítani. megörökíteni.

Mit jelent az elkövető?

1 : előidézni vagy végrehajtani (valamit, például bűncselekményt vagy megtévesztést) : elkövetni. 2 : előállítani, előadni vagy végrehajtani (bűncselekményhez hasonló dolgot) szójátékot elkövetni.

Az állandósítás pozitív szó?

Az állandósítás szinonimájaként azt jelenti, hogy előidézünk vagy lehetővé teszünk, hogy valami hosszabb ideig folytatódjon. A karbantartott dolog lehet pozitív vagy negatív . Ez egyszerűen azt jelenti, hogy valamit tovább kell folytatni.

Megörökíteni azt jelenti?

: örökké tartóvá tenni vagy végtelenségig tartóvá tenni a fajt.

Mit jelent a sztereotípiák állandósítása?

vb tr folytatásra vagy érvényesülésre késztet .

Do Antonym?

Antonímák. vezető nem engedelmeskedik kötelességszegés megsért predate szószerinti spiritualizál. tedd ki gyere folytasd menj kijössz.

Ki az örökös?

perpetuator brit angolul (pəˈpɛtjʊˌeɪtə) valaki, aki vagy valami, ami állandósít (valamit) Collins angol szótár.

Mi a másik szó az elkövetőkre?

elkövető; szabálysértő; delikvens ; Bűnügyi; gonosztevő; gonosztevő; színész; cselekvő; elkövető; tettes.

Mi a megörökítés szinonimája?

Ezen az oldalon 25 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a megörökítéshez, mint például: életben maradni , megőrizni, folytatni, halhatatlanná tenni, fenntartani, fennmaradni, meghosszabbítani, megakadályozni, megállítani, megtartani és megállni.

Mi az a 10 határozószó?

rendellenesen szórakozottan véletlenül valójában kalandosan utána szinte mindig aggodalmasan arrogánsan esetlenül szemérmesen szépen keservesen siváran vakon boldogan kérkedõen merészen bátran röviden fényesen élénken szélesen elfoglalva nyugodtan gondosan hanyagul óvatosan biztosan vidáman világosan ...

Mi az 5 példa a határozószóra?

Példák
 • Jól úszik.
 • Gyorsan futott.
 • Halkan beszélt.
 • James hangosan köhögött, hogy magára vonja a figyelmét.
 • Gyönyörűen fuvolázik. (a közvetlen tárgy után)
 • Mohón ette a csokitortát. (a közvetlen tárgy után)

Gyorsan határozószó?

A Quickly a szokásos határozószó a quick szóból: gyorsan rájöttem, hogy rossz vonaton vagyok. ... A Quicket néha határozószóként használják nagyon informális nyelven, különösen felkiáltójelként: Ugyan! Gyors! Majd meglátnak minket!

A mikor határozószó?

Mi a beszéd része a „MIKOR” A „mikor” szónak több funkciója is van. Használható határozószóként, kötőszóként, névmásként és főnévként. Ez a szó határozószóként van besorolva, mert módosít egy igét, melléknevet vagy egy másik határozót az idő megjelölésével.