Nem ismétlődő egy szó?

Pontszám: 4,5/5 ( 53 szavazat )

Megtalálható még: Tezaurusz. Adj.

Az ismétlődés szó?

adj. Adott vagy az ismétlés jellemzi. re·pet′i·tive·ly adv. ismétlési·ség n.

Mit jelent a Specily ?

1: különleges módon bánt a barátaival . 2a : speciális célra speciálisan erre az alkalomra készült ruhák. b : különösen : kifejezetten az Ön számára készült.

Van valami különleges szó?

Az Especial egy nem mindennapi melléknév . Különösen a határozói alakja sokkal gyakoribb. Az Especial jelentése "kivételes, figyelemre méltó vagy különleges". Különösen azt jelenti, hogy "kivételesen, figyelemre méltó módon vagy különösen".

Mi ellentétes az ismétléssel?

Antonímák. megszakítás megszakítás inaktivitás séta refrain földi stroke volley.

NE MONDJA: "Meg tudod ismételni?" vagy 'nem értem' - kérd az ismétlést így JOBBAN!

37 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a szükségtelen ismétlés?

Azt a szót, amely semmi pluszt nem ad hozzá egy mondathoz, pleonizmusnak nevezzük. Az olyan szót, amely egy kifejezésben egy másik szó jelentését megismétli, tautológiának nevezzük. Mindkettő redundáns szavak esetei, és elhagyhatók.

Mit jelent a nem ismétlődő?

A nem ismétlődő definíciói. melléknév. az ismétlés hiánya jellemezte . „nem ismétlődő DNS-szekvencia” „nem ismétlődő táncmozdulatok”

Melyik szó helyettesíthető különösen anélkül, hogy megváltoztatná a mondat jelentését?

A szinonímia standard tesztje a helyettesítés: az egyik forma helyettesíthető egy másikkal a mondatban anélkül, hogy megváltoztatná a jelentését. ... Az előbbieket néha kognitív szinonimáknak, az utóbbiakat pedig közeli szinonimáknak, plezionimáknak vagy poecilonimáknak nevezik.

Mi a különbség a különleges és a különleges között?

Különleges vs. Különleges egy gyakori melléknév. Az Especial egy nem mindennapi melléknév . A speciális határozói alakja speciális, a especial határozói alakja pedig különösen. Bár a special egy gyakori melléknév, a leggyakrabban az especial határozói alakot használják.

Mi a különleges ige?

szakosodni . Különbözővé vagy elkülöníthetővé tenni , különösen: (elavult, intransitív) Konkrét részletekbe való belemenni. (ritka, tranzitív) Meghatározni: konkrétan megemlíteni.

Mikor vált különösen szóvá?

A különösen szót először 1350–1440 körül jegyezték fel . A latin specialis (egy bizonyos fajtára vonatkozó) szóból származik, a francia especial szóból.

Kié és kié ugyanaz?

A who's a who névmás birtokos alakja , míg a who's a who is vagy who have szavak összehúzódása. Sokan azonban még mindig különösen zavarónak találják, hogy ki és ki, mert az angolban az aposztróf, amelyet egy s követ, általában a szó birtokos alakját jelzi.

Mit jelent angolul térbeli?

1 : térhez kapcsolódik, azt elfoglalja vagy annak jellege . 2 : a kapcsolatok (mint tárgyak) észlelésében, azokhoz kapcsolódóan vagy abban érintettek a térbeli képesség térbeli memória térbeli tesztjei során.

Mit jelent az ismétlődő szó?

: újra és újra megtörténik : sokszor ismétlődik. : olyan részek, cselekvések stb. vannak, amelyek sokszor ismétlődnek unalmas vagy kellemetlen módon : ismétlődő.

Mi az ismétlődő viselkedés?

Az ismétlődő viselkedés magában foglalhatja a kar- vagy kézlengetést, az ujjlengetést, a ringatást, az ugrást, a pörgést vagy a pörgést, a fejcsapást és az összetett testmozgásokat. Ezt „stimming” vagy önstimuláló viselkedésnek nevezik.

Hogy hívják azt, aki ismétlődő?

echolalia Hozzáadás a listához Megosztás. ... Az echolalia egy pszichiátriai kifejezés, amelyet arra használnak, hogy leírják, mit szoktak tenni egyes mentális zavarokkal vagy autista emberekkel, automatikusan megismétli, amit mások mondanak.

Mi a különleges határozószó?

Speciálisan a különleges melléknév határozói alakja. Ez lehet a legjobb módja annak, hogy emlékezzen a speciálisan tipikusan használt módra, vagyis arra, hogy leírja, hogy valami különleges módon vagy különleges célból történik.

Mi a különleges főnév?

(számlálható) Specialty , speciality. (megszámlálhatatlan) Erőfeszítéseinek egy adott tanulmányi területre való összpontosítása.

Mi a szinonimája különösen?

Ezen az oldalon 53 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhetsz fel a különösen, mint például: különösen , főleg, konkrétan, különösen, általában, kivételesen, különlegesen, , szokatlanul, figyelemre méltóan és csodálatosan.

Mi a jobb szó a megtalálásra?

Felfedezni vagy megtalálni valamit, akár véletlenül, akár szándékosan. felfedez. keresse meg . feltárni . feltárni .

Milyen szót használhatok volna helyett?

szinonimák a volna szóra
  • engedélyezni.
  • ajánlatot.
  • rendelet.
  • parancsol.
  • gyakorolni.
  • szándékozik.
  • kérés.
  • elhatározás.

Nem ismétlődő munkákhoz használják?

A PERT -módszerek teljes mértékben az előrejelzésektől függenek, ami a becsült költségvetés túlzásaihoz vezethet. A megvalósítás kevésbé pontos lehet, mivel nem állnak rendelkezésre adatok egy projekt modellezéséhez, mivel csak nem ismétlődő feladatokhoz használják.

Mi az a nem ismétlődő munka?

A nem ismétlődő munkák, ahol a dolgozó különböző feladatok között mozog – esetenként más anyagokkal és eszközökkel, néha eltérő környezetben – különösen bonyolult az EHS veszélyek értékelése és javítása.

Mi az a nem ismétlődő tevékenység?

1. nem ismétlődő – az ismétlés hiánya jellemzi ; „nem ismétlődő DNS-szekvencia”; „nem ismétlődő táncmozdulatok” ismétlődő, ismétlődő – ismétlődés jellemzi; "ismétlődő mozgás"