A természetgyógyászat bizonyítékokon alapul?

Pontszám: 4,5/5 ( 40 szavazat )

A természetgyógyász orvosok bizonyítékokon alapuló orvoslást alkalmaznak, tanulmányi eredmények. A Bastyr Egyetem kutatóinak az International Journal of Naturopathic Medicine című folyóiratban publikált tanulmánya szerint a természetgyógyászok (ND-k) egyre inkább magukévá teszik a bizonyítékokon alapuló orvoslást gyakorlatuk részeként.

A természetgyógyászat bizonyítékokon alapul?

Egy új, világelső, szisztematikus hatókör áttekintése megállapította, hogy magas színvonalú bizonyítékok állnak rendelkezésre a természetgyógyászati ​​gyógyászatról . A Southern Cross Egyetemen végzett tanulmány megerősítette, hogy az egészségügyi ellátás egész rendszerére kiterjedő, multimodalitású megközelítése számos egészségügyi állapot esetén hatékony.

A természetgyógyászat tudományos alapokon nyugszik?

És annak ellenére, hogy a természetgyógyászat egy tudománytalan hitrendszeren alapul, a természetgyógyászok ismételten állítják, hogy gyakorlataik tudományos alapúak , felismerve, hogy a jogalkotók (és a nyilvánosság) általában nagy értéket tulajdonítanak a tudománynak. A természetgyógyászok még a természetgyógyászatot is „tudományos természetgyógyászatként” írják le.

Valóban működik a természetgyógyászat?

Vannak randomizált, kontrollált vizsgálatok, amelyek azt sugallják, hogy a természetgyógyászati ​​kezelések, például a növénygyógyászat, a táplálkozási terápiák, az akupunktúra és a fizioterápia hatékonyak bizonyos állapotok, például fibromyalgia, migrénes fejfájás, depresszió, asztma, magas vérnyomás és II-es típusú cukorbetegség kezelésében.

Mi a különbség a homeopata és a természetgyógyász között?

Bár mind a homeopátia, mind a természetgyógyászat abban hisz, hogy non-invazív kezelést biztosít a betegek számára, van egy jelentős különbség. A homeopátia alapelveit csak a betegek kezelésére alkalmazza, míg a természetgyógyászat a homeopátiát a betegek kezelésének számos eszközeként használja .

A természetgyógyászat tudományon alapul?

43 kapcsolódó kérdés található

Felírhatnak recepteket a természetgyógyászok?

A rövid válasz: igen , a természetgyógyászok bizonyos gyógyszereket írhatnak fel pácienseiknek. A természetgyógyászok által felírható gyógyszereket az adott állam szabályozza, ahol a természetgyógyász praktizál, és államonként változhat.

Az orvosok utálják a természetgyógyászokat?

Az orvosok utálják a reflexológusokat , az aromaterapeutákat, az ájurvédikusokat, a gyógynövénykutatókat, a spirituális gyógyítókat, a homeopatikusokat és a legtöbb nem hagyományos orvoslást. Miért? Általánosságban elmondható, hogy a természetgyógyászokat és a kiegészítő gyógyszerszállítókat kígyóolaj-értékesítőknek látjuk, ők viszont megrekedt sznoboknak tekintenek bennünket.

A természetgyógyászok igazi orvosok?

A természetgyógyász orvosok, MD, DO és PhD- k mind orvosnak számítanak , mivel négyéves diplomával rendelkeznek a szakterületükön. A nap végén orvosának segítenie kell, hogy jobban megértse egészségi állapotát, és felhatalmazza Önt azokkal az eszközökkel, amelyekkel átveheti saját mentális, érzelmi és fizikai jólétét.

Mennyire jó a természetgyógyászat?

A természetgyógyászat hasznos lehet a modern orvoslás mellett, és sokak szerint ezek a módszerek lehetővé teszik a szervezet számára, hogy aktiválja az öngyógyító mechanizmusokat. A természetgyógyászati ​​ellátás a hagyományos egészségügyi ellátás olcsóbb alternatívája is lehet.

A természetgyógyászok hülyék?

A természetgyógyászok által kínált bizonyos természetgyógyászati ​​kezelések, mint például a homeopátia, a rolfing és az iridológia, széles körben áltudománynak vagy hamisságnak számítanak. Stephen Barrett, a QuackWatch és a National Council Against Health Fraud munkatársa kijelentette, hogy a természetgyógyászat "leegyszerűsítő, és gyakorlatai tele vannak hamisságokkal".

Hogy hívják a természetgyógyászatot?

A természetgyógyászat egy olyan rendszer, amely természetes gyógymódokkal segíti a szervezet öngyógyítását. Számos terápiát magában foglal, beleértve a gyógynövényeket, a masszázst, az akupunktúrát, a testmozgást és a táplálkozási tanácsadást. A természetgyógyászatot az 1800-as években Németországból hozták be az Egyesült Államokba, de egyes kezelései évszázadosak.

Mi a természetgyógyászat és előnyei?

A természetgyógyászat serkenti a pozitív gondolkodást , csökkenti a stresszt, a szorongást és a depressziót, javítja az általános egészségi állapotot, javítja a kilátásokat, növeli az optimizmust, javítja az egészséggel kapcsolatos problémákkal való megbirkózási képességet. Ez egy személyre szabott kezelés, amelynek célja az egyén általános jólétének megváltoztatása.

Mire használható a természetgyógyászat?

A természetgyógyászat különösen jól alkalmazható krónikus állapotok, például asztma, izomfájdalmak, allergiák és ízületi gyulladások , valamint olyan rendellenességek esetén, amelyeknek lehet stressz- vagy étrenddel összefüggő tényezője, mint például emésztési problémák, álmatlanság, bőrbetegségek és fáradtság. A természetgyógyász orvosok megfázást, influenzát és hörghurutot is kezelnek.

Miben segíthetnek a természetgyógyászok?

Természetgyógyászati ​​alapelvek Természetgyógyász orvosa azon dolgozik , hogy helyreállítsa és támogassa testének, elméjének és szellemének erőteljes és eredendő gyógyító képességeit, és megakadályozza a további betegségek előfordulását. Természetgyógyászának elsődleges célja a betegség kiváltó okának meghatározása és kezelése.

Hány év kell ahhoz, hogy természetgyógyász legyek?

A természetgyógyász szakon végzett egészségügyi alapképzés négy évig tart, ha teljes munkaidőben tanul. A részmunkaidős oktatás tovább tarthat, mint nyolc év.

A természetgyógyászokra vonatkozik a biztosítás?

Igen . A természetgyógyászati ​​gyógyszereket a kiterjesztett egészségbiztosítása révén térítik. A fedezet összege a tervtől függően változik, de általában évi 200 és 500 dollár között mozog. A legtöbb ember számára ez bőven elegendő a magas színvonalú alapellátáshoz, a természetgyógyászathoz és a wellnesshez egy természetgyógyász orvostól.

Dolgoznak a természetgyógyászok a kórházakban?

Igen , a természetgyógyász orvosok integrált klinikákon, kórházakban, vállalati egészségügyi intézményekben és közösségi egészségügyi központokban dolgoznak orvosok és más egészségügyi szakemberek mellett a betegek egészségügyi csapatának részeként. Sok tartományban az ND-ket ugyanazok a jogszabályok szabályozzák, mint az orvosokat, a fogorvosokat és a nővéreket.

Perelhetők a természetgyógyászok?

Ha természetgyógyász orvosnál kezelt, és sérülést szenvedett, akkor is perelhet kártérítést orvosi műhiba miatti keresetben .

Mennyit keresnek a természetgyógyászok?

Mennyi egy természetgyógyász átlagos fizetése? Egy okleveles természetgyógyász 56 000 és 75 500 dollár között keres évente . Ezek az adatok azonban változhatnak a napi vagy heti munkaidőtől és a betegek számától függően.

Felírhatnak-e a természetgyógyászok antidepresszánsokat?

A legtöbb esetben azonban a természetes kezelések legalább annyira hatásosabbak, mint a vényköteles gyógyszerek. Az arizonai természetgyógyász orvosok felírási joggal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a természetgyógyász orvosa felírhat Önnek egy antidepresszáns receptet, ha úgy érzi, hogy ez szükséges .

A funkcionális gyógyászat orvosa ugyanaz, mint a természetgyógyász?

Nem, a funkcionális gyógyászat nem azonos a természetgyógyászattal .

Csinálhat egy természetgyógyász Botoxot?

Természetgyógyászként néha olyan páciensekkel találkozom, akik meglepődnek azon, hogy kozmetikai öregedésgátló kezeléseket kínálok, mint például a Botox és a töltőanyagok. ... A különféle lehetőségeket és stratégiákat pácienseimmel együtt áttekintve képesek vagyunk a Botoxot és/vagy a töltőanyagokat egy megelőző anti-aging program részeként alkalmazni.

Mik a természetgyógyászat alapelvei?

A TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT 6 ALAPELVE, AMIT TUDNI KELL
  • Ne árts. Ez a mondat arra utal, hogy a természetgyógyász orvosok olyan kezeléseket választanak, amelyek kíméletesek és nem invazívak. ...
  • A természet gyógyító ereje. ...
  • Az ok azonosítása és kezelése. ...
  • Orvos, mint tanár. ...
  • Kezelje az egész embert. ...
  • Betegségmegelőzés.

Miért fordulna természetgyógyászhoz?

A természetgyógyászati ​​szolgáltatások segíthetnek az elterjedt egészségi állapotokban , beleértve a szív- és érrendszeri egészséget, a hormonális egyensúlyhiányt, a termékenységet, a menopauzát, az emésztést, az immunrendszer javulását, a stresszt, az alvászavarokat, az allergiákat és a bőrbetegségeket, a migrént, a degeneratív betegségeket, például az ízületi gyulladást, valamint a megelőző egészséget...

Mi áll a természetgyógyászati ​​kezelés középpontjában?

A természetgyógyászat középpontjában az egészségfejlesztés áll, és annak megértése, hogy a test veleszületett képességgel rendelkezik öngyógyításra . A gyógyulás előtt álló akadályok azonosításával és eltávolításával a szervezet képes meggyógyulni és az optimális egészség felé haladni.