Betiltották a metil-parationt az Egyesült Államokban?

Pontszám: 4,2/5 ( 74 szavazat )

Miután a vizeletminták MP metabolitjaira utaló bizonyítékok megerősítették az expozíciót, 1998-ban az Egyesült Államokban betiltották az MP beltéri használatát az emberi egészség, különösen a gyermekek egészségének és a környezet védelme érdekében. A fejlődő országokban is előfordult MP-nek való toxikus expozíció.

Használják a parationt az Egyesült Államokban?

A metil-parationt nem regisztrálták lakossági használatra az Egyesült Államokban . Az etil-paration, amelyet először 1948-ban regisztráltak, egykor korlátozott felhasználású rovarirtó szer volt, bizonyos mezőgazdasági növényeken korlátozott alkalmazással, de 2003-ra minden regisztrált felhasználást önként töröltek (USEPA, 2000).

Ma is használják a parationt?

A paration tiltott, mert magas toxicitása van. Az anyag használata tilos. A többi felhasználás nem megengedett .

Milyen rovarölő szert tiltanak be az Egyesült Államokban?

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) válaszul az Egyesült Államok Kilencedik körzeti Fellebbviteli Bíróságának döntésére, 14 évvel azután, hogy a közérdekű csoportok először nyújtottak be petíciót, megtiltották a klórpirifosz mérgező peszticid élelmiszernövényeken való használatát. hogy az ügynökség pontosan ezt tegye.

A paration káros az emberre?

A paration rendkívül mérgező az akut (rövid távú) belélegzés, orális és dermális expozíció következtében. A központi idegrendszer, a vér, a légzőrendszer, a szem és a bőr azok a szervek, amelyeket leginkább érint az emberek akut paration-expozíciója.

USA: A PESTICID MENTYL PARACION TILTÁSA

23 kapcsolódó kérdés található

Milyen hatásai vannak a paration-mérgezésnek?

* A metil-parationnak való kitettség gyors, végzetes, szerves foszfátmérgezést okozhat fejfájással, szédüléssel, homályos látással, szorító érzéssel a mellkasban, verejtékezéssel, hányingerrel és hányással, hasmenéssel, izomrángással, görcsökkel, kómával és halállal .

Mi a paration ellenszere?

A parationmérgezés ellenszere Pralidoxim-klorid (Protopam-klorid) A pralidoxim-klorid hatékony ellenszere a szerves foszfát-mérgezésnek, ha atropinnal és más támogató intézkedésekkel együtt alkalmazzák.

Mi a leggyakoribb peszticid az Egyesült Államokban?

A Dow Chemical által 1965-ben bevezetett klórpirifosz a legszélesebb körben használt peszticid a növényeken, beleértve a kukoricát, a szóját, a brokkolit és az almát, és széles körben használják nem mezőgazdasági környezetben, például golfpályákon (1. ábra).

Melyik növényvédő szer van betiltva a világon?

DDT – Az Egyesült Államokban 1972 óta betiltották a növények termesztését, de a DDT-t még mindig sok országban használják. A DDT-szennyezés miatt elutasították a Mexikóból, El Salvadorból és Guatemalából érkező marhahús-szállítmányokat az Egyesült Államokba.

Melyek a legmérgezőbb növényvédő szerek?

A paraquat egyike annak a két, az Egyesült Államokban még használatos peszticidnek, amely vagy betiltott, vagy fokozatosan megszűnik az Európai Unióban, Kínában és Brazíliában. Ez a leghalálosabb gyomirtó, amelyet ma is használnak, és az elmúlt 30 évben legalább 30 ember halálát okozta az Egyesült Államokban.

A paration reverzibilis vagy irreverzibilis?

Ez egy irreverzibilis acetilkolinészteráz inhibitor . A biztonsági aggályok később a paration-metil kifejlesztéséhez vezettek, amely valamivel kevésbé mérgező.

Melyik mérgezőbb a malation vagy a paration?

Akár a modelleken, akár a natív membránokon látható, hogy a parationnak, a legmérgezőbb rovarirtónak van a legerősebb hatása, míg a malationnak, a kevésbé mérgező, a legalacsonyabb; A közepes toxicitású metil-paration köztes hatásokat is kifejt.

Mennyibe kerül a paration?

Egy arizonai forgalmazó szerint a paration használatának átlagos költsége 9-12,50 dollár hektáronként . Egy valószínű helyettesítő, a diazinon ára 16-24 dollár hektáronként, mondta a forgalmazó.

Mire használható a metil-paration?

Mi az a metil-paration? A metil-paration, amelyet néha "gyapotméregnek is neveznek", egy kémiai peszticid, amelyet csak nyílt területeken szabad rovarok elleni védekezésre használni. Leggyakrabban gyapot-, szója- és zöldségföldeken használják.

Betiltották a malationt az Egyesült Államokban?

A malationt először 1956-ban regisztrálta az Egyesült Államokban az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA), és jelenleg az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (US EPA) szabályozza .

Hogyan működik a piretrin?

Hogyan hatnak a piretrinek? A piretrinek izgatják azon rovarok idegrendszerét, amelyek hozzáérnek vagy megeszik . Ez gyorsan bénuláshoz és végső soron halálukhoz vezet. A piretrineket gyakran keverik más vegyszerekkel, hogy fokozzák hatásukat.

Mely országokban használnak még ma is DDT-t?

Gyártás, felhasználás és kezelés A DDT-t jelenleg három országban gyártják: Indiában, Kínában és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban (KNDK; Észak-Korea) (1. táblázat). Messze a legnagyobb mennyiséget Indiában állítják elő a kórokozó-átvivő elleni védekezés céljából.

Melyik vegyszer teljesen betiltott?

A betiltásra javasolt növényvédő szerek listáján a rendelettervezet szerint a rovar-, gomba- és gyomirtó szerek szerepelnek: 2, 4-D , acefát, atrazin, benfurakarb, butaklór, kaptán, karbendazin, karbofurán, klórpirifosz, deltametrin, dimethoát, dinokap, diuron, malation, mankozeb, metimil, monokrotofosz ...

Használják még a DDT-t bárhol a világon?

A DDT-t ma is használják erre a célra Dél-Amerikában, Afrikában és Ázsiában . A gazdálkodók a DDT-t különféle élelmiszernövényekhez használták az Egyesült Államokban és világszerte. ... A DDT-t azért alkalmazták olyan széles körben, mert hatékony, viszonylag olcsó a gyártása, és hosszú ideig eláll a környezetben (2).

Mi történik, ha belélegzi a rovarirtót?

Számos rovarölő szer mérgezést okozhat lenyelés, belélegzés vagy a bőrön keresztül történő felszívódás után. A tünetek közé tartozhat a szem könnyezése, köhögés, szívproblémák és légzési nehézségek.

Melyek a leggyakrabban kapható rovarirtó szerek a piacon?

A leggyakrabban használt inszekticidek a szerves foszfátok, piretroidok és karbamátok (lásd 1. ábra). Az USDA (2001) arról számolt be, hogy a rovarirtó szerek a vizsgált növényekre kijuttatott összes peszticid 12%-át tették ki. Az Egyesült Államokban a kukorica és a gyapot teszi ki a rovarirtó szerek legnagyobb részét.

Mik a paration tünetei?

A paration hányingert, hányást, gyomorgörcsöt és hasmenést , valamint zavartságot, homályos látást, izzadást, izomrángásokat, szabálytalan szívverést, görcsöket és halált okozhat. A tünetek akkor jelentkeznek, amikor a parationt belélegzik, lenyelik vagy a bőrön keresztül felszívódik.

Mi az a szerves mérgezés?

A szerves foszfátmérgezés a szerves foszfátok (OP-k) által okozott mérgezés. A szerves foszfátokat rovarölő szerként, gyógyszerként és idegméregként használják. A tünetek közé tartozik a fokozott nyál- és könnytermelés, hasmenés, hányás, kis pupillák, izzadás, izomremegés és zavartság.

A paration szerves vagy szervetlen?

A paration, egy szerves foszforvegyület , jól ismert rovarirtó szerként, amely rendkívül mérgező az emberre.