A malarkey ír név?

Pontszám: 4,9/5 ( 60 szavazat )

Az Oxford Dictionaries szerint a malarkey "értelmetlen beszéd; értelmetlenség ", az 1920-as években kezdték használni, és konkrét eredete ismeretlen. Van egy ír név is: Mullarkey. De a név és a szó közötti kapcsolat nem jött létre. ... De lehet, hogy van ír-amerikai kapcsolat.

Milyen nemzetiségű a malarkey név?

Az ír malarkey vezetéknév a gael "ó Maoilearca" szóból származik, amely patronim, jelentése Maoilearca leszármazottja, St. Earc követője.

Mit jelent írül, hogy malarkey?

A malarkey szó, jelentése " őszintétlen vagy túlzó beszéd ", eredetileg az ír-amerikai szóhasználatban talált kegyeletet, bár pontos eredete ismeretlen. Valószínűleg egy ír származású karikaturistának, Thomas Aloysius Dorgannek (röviden: TAD) köszönhetjük a szó népszerűsítését.

A Malarkey igazi vezetéknév?

Ez egy híres ír vezetéknév , amelyet számos írásmóddal rögzítettek, köztük O'Mullarkey, Mullarkey, Malarkey, Mollarkey, Earc és még Herrick is. Talán meglepő módon ez egy vallási eredetű vezetéknév, amelynek első névadója egy 7. századi szent, St Earc követője vagy bhakta, ahogyan gyakran nevezték.

Hogyan írják a malarkey szót?

malarkey amerikai angolul (məˈlɑrki ), maˈlarky (məˈlɑrki ) US. főnév. Szleng. őszintétlen, értelmetlen vagy szándékosan félrevezető beszéd; ostobaság.

Ír ősök: Ír a vezetékneve?

30 kapcsolódó kérdés található

Mi az a Cattywampus?

A Cattywampus a catawampus egy változata, egy másik példa a 19. századi amerikai szlengre. A „ferdén” kívül a catawampus utalhat „ egy képzeletbeli vad vadállatra ”, vagy „vad, pusztító”.

Mi az a malarchia?

: őszintétlen vagy ostoba beszéd : bunkum Úgy gondolja, hogy minden, amit a politikusok mondanak, egy rakás malőr.

Mi a Mullarkey vezetéknév jelentése?

A Mullarkey egy vezetéknév, a gael Ó Maoilearca angol nyelvű formája, ami azt jelenti, hogy „Saint Earc hívének leszármazottja” . Figyelemre méltó vezetéknévvel rendelkező személyek: Des Mullarkey (1899–1975), ausztrál krikettjátékos. John Mullarkey, a film és a televízió professzora.

Hogy hívnak egy ír nőt?

[ ahy-rish-woom-uhn ] MUTASD MEG IPA-t. / ˈaɪ rɪʃˌwʊm ən / FONETIKUS RESPELLING. főnév, többes szám I·rish·wom·en. Írországban született vagy ír felmenőkkel rendelkező nő.

Mit jelent a ló malária?

malarkey az amerikai angolban (məˈlɑːrki) főnév. informális . beszéd vagy írás, amelynek célja, hogy elhomályosítsa, félrevezesse vagy lenyűgözze ; üres fecsegés.

Melyek az ír szlengszavak?

1-11: Kedvenc ír szlengszavaim és kifejezéseim
  • Persze nézd. Ha cseveg valakivel, és ő azt válaszolja, hogy „Bizony, nézd”, ez általában azt jelenti, hogy „az, ami”. ...
  • Grand (az ír szleng ikonikus darabja) A Grand azt jelenti, hogy rendben van. ...
  • 90-ig....
  • Give it egy lash (az egyik kedvenc ír kifejezésem) ...
  • Salakosodás. ...
  • Banjaxed. ...
  • A Jacks más néven a WC. ...
  • Legális.

Honnan jött a sok kifejezés?

Régi angol hlot "tárgy (bármi a kockától a szalmáig, de gyakran egy faforgács, amelyre egy név van írva) valakinek a részesedésének meghatározására szolgál", továbbá "ami sorsolással esik az emberre" , a protogermán *khlutom ( forrása még az óskandináv hlutr "sok, oszt", ófríz hlot "tétel", ószász hlot, közép-holland, holland ...

Mit jelent a skedaddle a szótárban?

intransitív ige. : azonnal elmenni : menekülni, csapni kell, hogy sikálnom kell, különben el fogok késni. Valahányszor tennivaló akadt, nyavalygott. …

Hogyan használod a Malarkey-t egy mondatban?

Malarkey egy mondatban?
  1. Mindenki tudta, hogy a véleménye teljes balhé, mivel semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani.
  2. Amikor egy törvény kimondta, hogy szerdánként senki sem ehet fagylaltot, ez balhé volt, mivel semmi értelme nem volt.

Mit jelent a fekete ír?

A fekete ír definíciót a sötét hajú és sötét szemű ír emberek leírására használják, akikről úgy gondolják, hogy az 1500-as évek közepén a spanyol armada leszármazottai, vagy ez egy olyan kifejezés, amelyet az Egyesült Államokban európaiak és afrikaiak vegyes fajú leszármazottai használnak. amerikaiak vagy indiánok, hogy elrejtsék örökségüket.

Hogy hívnak egy ír embert?

A melléknév „ír”, a főnév pedig „ ír ”, „ír nő” vagy „ír személy”, „az ír” gyűjtőalakkal.

Mit viselsz Írországban, hogy ne nézz ki turistának?

A legfontosabb dolog annak eldöntésekor, hogy mit viseljünk Írországban, hogy mindig reprezentatívan nézzünk ki, és kerüljük a túl árulkodó dolgokat, például a crop topokat vagy a rövid rövidnadrágokat . Fázni fog, és nem lesz megfelelő. Általánosságban elmondható, hogy a mindennapi ír stílus hétköznapi, de mindig csiszolt.

Mit jelent a Bumfuzzle?

főleg nyelvjárási. : zavar, zavar, zavar .

Mi az a Ninnyhammer?

főnév. bolond vagy együgyű ; tökfej.

Mi az a Nemofilista?

Nemofilista: olyan személy, aki szereti vagy szereti az erdőt vagy az erdőt .

Ki használ skeddddle-t?

Ha egy vödör krumplival vagy almával futsz, és szabálytalanul kiöntesz belőlük az ösvényt, akkor azt mondják, hogy összerángatja őket." A szó a polgárháború alatt került be az Egyesült Államok katonai szlengjébe.

A Crapulence valódi szó?

n. Túlzott evés vagy ivás által okozott betegség . Túlzott engedékenység; mértéktelenség.

A skedaddle igazi szó?

Informális. ige (tárgy nélkül használatos), ske·dad·dled, ske·dad·dling. sietve elfutni ; elmenekülni.

A sok sorsot jelent?

Gyerekek A 2. tétel meghatározása: 2. sorsérzék Az ő sorsuk volt szegénynek lenni .