Széles kikötőhely?

Pontszám: 4,2/5 ( 57 szavazat )

A széles kikötőhely (valaki vagy valami) meghatározása
: elkerülni vagy távol maradni (valakitől vagy valamitől) láttam, hogy rossz kedve van, ezért széles ágyat adtam neki.

Széles öv vagy széles ágy?

Honnan származik a „ széles horgonyzó ” kifejezés? A „széles kikötőhely” leggyakrabban a „széles kikötőhelyet tarts”, „széles kikötőhelyet adj” stb. kifejezésekben. Eredetileg tengerészeti kifejezés volt. Most a hajó kikötőhelyére gondolunk, mint arra a helyre, ahol a hajó ki van kötve.

Melyik beszédforma a széles ágy?

Ma átvitt jelentése is van az adj széles kikötőt kifejezésnek, azaz elkerülni valakit vagy valamit, távolságot tartani valakitől vagy valamitől, elkerülni valakit vagy valamit. Sir Walter Scott használta először 1829-ben ezt a kifejezést, amely átvitt értelemben tág teret ad.

Széles kikötőhelyet kell adni?

ábra valakitől vagy valamitől ésszerű távolságot tartani ; elkerülni (valakitől vagy valamitől). (Eredetileg vitorlás hajóknak nevezték.) A kutya, akihez közeledünk, nagyon aljas. Inkább adj neki egy széles ágyat.

Hogyan használod a berth szót egy mondatban?

(1) Minden utas a számára kijelölt ágyon aludt. (2) Széles teret biztosít a showbiznisz partiknak. (3) Hajónkat vontatóhajók segítsége nélkül kellett kikötnünk. (4) Foglalt helyet a Londonból Aberdeenbe tartó vonaton.

208. Szélessugárzós "keskeny hajók" a brit csatornákon; Az érvek és ellenérvek

35 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a széles kikötőhely?

A széles ágy (valaki vagy valami) definíciója: hogy elkerüljem vagy távol maradjak (valakitől vagy valamitől), láttam, hogy rossz kedve van, ezért széles ágyat adtam neki.

Mit jelent a kikötőhely?

1 : olyan hely a vízben, ahol a hajó megáll és megáll, amikor horgonyoz vagy egy rakparton. 2: ágy egy hajón vagy vonaton. 3 : a biztonság kedvéért betartott távolság A kísértetháznak széles kikötőhelyet adtunk.

Mit jelent többet kapni, mint amennyire alkudott?

Váratlan eredmény , különösen kedvezőtlen, mivel a testületben való szereplés ebben az évben több munkával járt, mint amennyire megalkudtam. Ez a kifejezés egy tranzakció vártnál magasabb költségére utal. [

Mit jelent az, hogy magasnak és alacsonynak néz ki?

kifejezés. Ha azt mondod, hogy valamiért jónak és alázatosnak látszott, akkor azt hangsúlyozod, hogy minden olyan helyen kerested, ahol csak eszedbe jutott .

Mit jelent az a kifejezés, hogy a legszorosabbnak adjuk a széles kikötőt?

elkerülni valakit vagy valamit . Az emberek hajlamosak széles ágyat adni neki, mert olyan furcsán néz ki. Szinonimák és kapcsolódó szavak. Elkerülni valamit, vagy elkerülni valamit.

Mi az a gondolatmenet?

gondolatmenet Hozzáadás a listához Megosztás. A gondolatmenet definíciói. sajátos gondolkodásmód, amely valamely egyénre vagy csoportra jellemző . típusa: cerebráció, értelem, mentáció, gondolkodás, gondolkodás, gondolkodási folyamat. az a folyamat, amikor az elmédet arra használod, hogy alaposan átgondolj valamit.

Hány beszédfigura van?

Az öt fő kategória. Az európai nyelvekben a beszédfigurákat általában öt fő kategóriába sorolják: (1) a hasonlóság vagy a kapcsolat alakja, (2) a hangsúlyozó vagy alábecsült alak, (3) a hangalak, (4) a verbális játékok és a gimnasztika, és ( 5) hibák.

Milyen típusú figuratív kifejezés a nehéz kéz?

kifejezést . Ha azt mondod, hogy valaki, például egy ország uralkodója, nehéz kézzel bánik az emberekkel, akkor kritizálod őket, mert nagyon szigorúak és szigorúak velük. [helytelenítés] Henry és Richard kemény kézzel uralkodott.

Mi az, hogy lerombolja a házat?

Ha valaki vagy valami lebontja a házat egy színdarab vagy előadás közben, nagyon hangosan nevettetik vagy tapsolják a nézőket: A bohóc duettet énekelt a beszélő lóval, ami minden este lerombolta a házat. Humor és humoros.

Mit jelent duzzogni?

: dühösnek vagy ingerültnek lenni valami miatt, de gyerekesen megtagadni, hogy beszéljen róla . duzzog. főnév. Gyerekek A duzzogás definíciója (2/2. bejegyzés) 1 : egy mogorván hallgatag vagy ingerlékeny személy állapota.

Mit jelent egy úriember?

úriember szabadlábon: állás nélküli férfi . ... Miután eladta gyárát, most már szabadlábon úriember. a szabadidő úriembere: olyan ember, akinek nem kell dolgoznia.

Hogyan használod a kifejezést messzire?

Példák a „távol és széles” kifejezésre egy messzire és széles mondatban
  1. Ez azt jelenti, hogy a nagyszerű termékeket nem kell reklámozni, mert értékük amúgy is messzire terjed. ...
  2. Ha jól csinálják, a hatások messzire terjednek. ...
  3. Messziről jöttek, hogy imádják őt. ...
  4. A halál hullámai messzire terjedtek.

Semmis?

Felmondva , érvénytelen, mint a A bérleti szerződés most semmis. Ez a kifejezés valójában redundáns, mivel a null azt jelenti, hogy „érvénytelen”, azaz „nem hatékony”. Először 1669-ben jegyezték fel.

Mit jelent az, hogy magas és száraz?

valakit nagyon nehéz vagy kellemetlen helyzetbe hozni, amelyből nem tud kikerülni . Olcsóbb tengerentúli beszállítókra váltva magasan és szárazon hagytak bennünket.

Mit jelent angolul, hogy alkudott?

alkudtak; alkudozás; alkuk. Az alku definíciója (2/2. bejegyzés) intransitív ige. 1: tárgyalni a vásárlás, megállapodás vagy szerződés feltételeiről: alkudozás Az eladó esetleg hajlandó megalkudni az árról. 2 : megegyezni : egyetért.

Mit jelent annak, hogy valamit rövidre dolgoztatunk?

1 : hogy (valamit) gyorsan vagy egyszerűen el lehessen végezni. Ez az új hókotró rövid ideig tartó munkálatokat tesz lehetővé a felhajtóról való leválasztásban. 2: befejezni (valamit) vagy legyőzni (valakit) gyorsan és egyszerűen. A gyerekek gyorsan elkészítették a sült krumplit.

Miért hívják kikötőhelynek?

A pilótafülkét azért hívják, mert eredetileg olyan kicsik és kényelmetlenek voltak, hogy legtöbbször senki sem aludt bennük ; csak a pilótának ajánlanák fel, ha egy éjszakát a fedélzeten kellene töltenie. Egyetlen priccs a pilótafülke alatt.

Mit jelent a kikötőben lévő hajók?

A horgonyzóhely a kikötőkben és kikötőkben használt kifejezés, amely egy adott kikötő helyére vonatkozik, ahol a hajó kiköthető , általában be- és kirakodás céljából. A kikötőhelyeket egy létesítmény vezetése jelöli ki, például a kikötői hatóság vagy a kikötőparancsnok. A hajókat ezek a hatóságok rendelik ki a kikötőhelyekhez.

Mit jelent a kikötőhely egy tengerjáró hajón?

BERTH - Ágy a hajón ; akkor is, ha egy hajó dokkon vagy mólón van elhelyezve. ÍJ – A tengerjáró hajó elülső vagy elülső része. HÍD – Hajó navigációs és irányító központja. CABIN TYPE – Az Ön által lefoglalt kabin kategóriája. A legtöbb hajó különböző méretű kabinokat kínál különböző felszereltséggel és kilátással.

Mi a különbség a születés és az ágy között?

A kikötő főnév egy alvóhelyre utal (általában vonaton vagy hajón), egy csónak kikötőhelyére, vagy egy személy helyére vagy pozíciójára a csapatban. ... A születés főnév a baba érkezésére (vagyis a csecsemő anyja testéből való kiemelésére) vagy valaminek a kezdetére utal.