Eddig vagy eddig?

Pontszám: 4,1/5 ( 25 szavazat )

Az „eddig” kifejezést széles körben használják akadémiai és informális környezetben is, de az „eddig” csak formális helyzetekben használatos – legalábbis az Egyesült Államokban.

Melyik a helyes eddig vagy eddig?

Ha ezt indokolnom kellene, akkor azt gondolom, hogy ez azért van így, mert az idáig csak ezt a helyet/államot jelenti itt (szó szerinti távolság vagy képletes pozíció egy "színpadi" tervben), míg az eddig azt jelenti, hogy a kezdetektől egészen addig. most (majdnem mindig metaforikus távolság, amely az időt reprezentálja).

Hogyan használod eddig egy mondatban?

Példák az 'eddig' szóra egy eddigi mondatban
  1. Eddig az eredmények csalódást keltőnek bizonyultak. ...
  2. Eddig még nem. ...
  3. Az eddigi tudósítások nagy része jogosan az áldozatok bátorságára összpontosított, akik szót emeltek traumáikról. ...
  4. Eddig ellenálltam a kutyatartás minden emberi túlkapásának.

Eddig vagy eddig?

Ha elmondja vagy megkérdezi valakit, hogy mi történt eddig , akkor elmondja vagy megkérdezi, hogy mi történt egy helyzet vagy történet jelen pillanatáig, és gyakran azt sugallja, hogy később valami más történhet. Eddig csend volt. Eddig sikertelenül találkoztak.

Ez messze a legjobb jelentés?

A kifejezést messzemenően akkor használja, amikor valamit vagy valakit hasonló hasonlókkal hasonlít össze, hogy hangsúlyozzák, mekkora különbség van köztük . Például elmondhatja, hogy valami messze a legjobb vagy messze a legjobb, jelezve, hogy határozottan a legjobb. [hangsúly]

P!NK – Minden, amit eddig tudok (hivatalos videó)

34 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a Eddig?

Az eddigi definíciók. határozószó. negatív kijelentésben használják az eddig vagy a jelen pillanatig fennálló helyzet leírására. szinonimák: még, eddig, eddig, eddig, eddig, eddig, eddig, eddig, még.

Hogyan használták eddig egy mondatban?

(1) Eddig csak tizenhárom jegyet adtak el . (2) Az utazási iroda nincs olyan messze innen. (3) Eddig nem kaptuk meg. (4) Rose azt mondja, hogy a házasság eddig nem volt kielégítő.

Kell-e vessző az eddigiek után?

Az „eddig” ugyanaz, mint az „eddig”. A mondat elején vagy a végén használják. A kifejezés előtti vessző nem kötelező, ha a mondat végén van .

Volt már?

A „volt” és a „volt” egyaránt a tökéletes jelen időben . A „has been” egyes szám harmadik személyben használatos, a „have been” pedig egyes szám első és második személyű, valamint minden többes számban használatos. A tökéletes jelen idő olyan cselekvésre utal, amely valamikor a múltban kezdődött, és még mindig folyamatban van.

Eddig múlt idő?

Eddig ez egy idióma, ami azt jelenti, hogy eddig a pontig, eddig. Igen, a Past Perfect -el használható, mivel a mondat elején múlt idő is van, a jelentés a múltról szól. Íme néhány példa a Google Könyvekben eddig (a múltban).

hova teszed így?

Használja az így határozószót az olyan szavak helyett, mint az ezért vagy így, ha helyesen akar hangzani. Használja így felcserélhetően olyan szavakkal, mint következésképpen, ergo, innen és csak úgy. Például, ha elegánsnak akarsz hangzani, mondhatod, hogy senki sem jelent meg a vízi aerobikon, ezért az órát törölték.

Mi más szó eddig?

Ezen az oldalon 8 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel az eddigiekhez, mint például: eddig , eddig, eddig, eddig, még, még, mostanáig és eddig.

Eddig helyes az angol?

Ez a kifejezés hasonlít az „eddig” és az „eddig” kifejezésekhez, és a kifejezések általában felcserélhetően használhatók a beszélt angolban, különösen a „so far, so good” és „thus far, so good” kifejezésekben. ” Az eddigi kifejezést a jelenkorban kissé formálisabbnak tekinthetjük, de a kettőnek nincs jelentősége...

Eddig helyes a nyelvtan?

1 Válasz. A kettő között nincs lényeges különbség . A legtöbb szótárban van értelme, hogy így a szó szinonimájaként határozzák meg, de nem tudok olyan esetre gondolni, amikor másként használnák, mint eddig, ezért ne tekintsd ezt és így felcserélhetőnek, kivéve azt az egy meghatározott kifejezést.

Eddig formális?

eddig, ami meglehetősen formális .

Mit csináltál eddig?

kifejezés. Ha elmondja vagy megkérdezi valakit, hogy mi történt eddig, akkor elmondja vagy megkérdezi, hogy mi történt a jelen pillanatig egy helyzetben vagy történetben, és gyakran utal arra, hogy később valami más történhet.

Be tudnál fejezni egy mondatot az eddigiekkel?

Eddig tehető a mondat elejére vagy a végére. Eddig nem kaptam tőled választ. Örülök a válasznak, amit eddig kaptam Öntől. louiST válaszát válaszlá léptették elő.

Befejezhetünk egy mondatot az eddigiekkel?

Ha a második jelentést keresi, akkor az eddigieket így lehet elhelyezni: Az angol nyelv eddig világszerte elterjedt a nemzeti határokon át. Amikor az "idáig" jelentést használjuk, akkor általában a mondat végére kerül: A beteg egyelőre nem mutatja a fejlődés jeleit .

Mi van eddig a nyelvtanban?

Az eddig azt jelenti, hogy „idáig” vagy „eddig” : eddig csak a személyzet felével találkoztam. Eddig csak a személyzet felével találkoztam. Hogy tetszik San Francisco? - Eddig jó!

Hogy mondod eddig?

eddig ; eddig; mostanáig; eddig; eddig; egyelőre; még; mostanáig.

Eddig formális?

Az angolban az „until now” kifejezést a körülmények megváltozására használják, amikor a változás most következik be. ... Az „eddig” helyett ebben a mondatban az írónak a „máig”, „még” vagy „eddig” kifejezéseket kellett volna használnia. Mindegyiknek ugyanaz a jelentése. A „máig” formális ; „eddig” informális.

Kezdődhet egy mondat úgy, hogy eddig?

Az „eddig” kifejezést általában akkor használják, amikor a dolgok megváltozni készülnek, pl. „Eddig hallgattam, de készülj fel arra, hogy meghalld, mit gondolok valójában.” A mondatod azt jelenti, hogy a beszélő nem akar tovább várni , de ha a beszélő mondja, akkor a másik személy biztosan megérkezett, és a beszélő...

Mit jelent a messze legrosszabb?

adv. 2 a legszélsőségesebb vagy legrosszabb módon vagy mértékben .

A legjobb nyelvtanilag helyes?

A legjobb jelentése „a legjobb”, „a legjobb a legjobb” vagy „jobb, mint a legjobb”. Úgy jön létre, hogy a legjobb szóhoz az -est szuperlatívusz utótagot adjuk. Ez a gyakorlat nyelvtanilag helytelen , mert a legjobb már a jó felsőbbrendűsége.