Busboy vagy busgirl?

Pontszám: 4,2/5 ( 60 szavazat )

Észak-Amerikában a buszer, közismertebb nevén busboy vagy busgirl , olyan személy, aki az étteremben és a vendéglátóiparban dolgozik, asztalokat takarít, a piszkos edényeket viszi a mosogatógépbe, teríti meg, tölti fel és más módon segíti a várakozó személyzetet.

Mi a különbség a busser és a busboy között?

Főnévként az a különbség a busser és a busboy között, hogy a busser asszisztens pincér ; aki buszoz, míg busboy segédpincér; aki tányérokat takarít le és asztalokat takarít; aki buszoz.

Miért egy buszos fiú?

Kiderült, hogy a „buszboy” szót az eredeti „omnibus boy” szóból rövidítették le, amelyet egy étterem alkalmazottjának leírására használnak, akinek az a feladata, hogy szinte mindent megcsináljon : asztalokat töröl, poharakat tölt, tányérokat szállít oda-vissza. a konyhából és így tovább.

Mi a különbség a busser és a mosogatógép között?

A buszozók segíthetnek a felszolgálóknak ételt vinni az asztalra, feltölteni az edényeket, szalvétákat és egyéb mellékes munkákat . ... A mosogatógépek felelősek az edények, étkészletek, üvegedények, fazekak, serpenyők és edények tisztaságának és fertőtlenítésének biztosításáért kézi és gépi tisztítási módszerekkel.

Bussing vagy busing asztalok?

A Merriam-Webster szótárakban 1961-ig a buszok voltak az előnyben részesített formák. Ami a bus igét illeti – ami jelentheti vagy „buszon szállítani valakit”, vagy „piszkos edényeket leszedni [mint az asztalról]” –, felismerjük, hogy bussed. és a buszozás mint változatok . De az a döntés, hogy lefoglalja az ügyfél asztalát, a munkájába kerülhet.

Munkafeladatok busboy számára

44 kapcsolódó kérdés található

Lehet egy lány busó?

"Az éttermi iparban ez a kifejezés sok éve " busser " - írta. "Azt hittem, mára már köztudottnak kell lennie, legalábbis az étterembe járó közönség körében. Talán felhasználhatná rovatát a hír terjesztésére. Több millió érett, különböző korú férfi és nő ül asztalhoz.

Mit jelent az asztal felhordása?

Észak-Amerikában a buszer, közismertebb nevén busboy vagy busgirl, olyan személy, aki az étteremben és a vendéglátóiparban dolgozik, asztalokat takarít , a piszkos edényeket viszi a mosogatógépbe, teríti meg, tölti fel és más módon segíti a várakozó személyzetet. ...

A buszosoknak el kell mosogatniuk?

Nem, nem mosogatnak .

Mi a különbség a busboy és a pincér között?

A pincér olyan valaki, aki rendelést vesz fel, és ételt szolgál fel az asztalnál. A busó az , aki letakarítja az asztalokat, miután az emberek elmentek , hogy a következő emberek jöjjenek enni. A buszosok általában mosogatnak és felmossák a padlót az étterem bezárása után.

Kapnak a buszosok tippeket?

A buszosok általában nem kapnak borravalót , bár felkínálják, elfogadják. Egyes éttermek és vendéglátók megkövetelik, hogy a felszolgálók borravalójuk egy részét a személyzet többi tagjának, például a buszosoknak és a házigazdáknak adják össze.

Hogyan lehetek jó buszos?

Íme néhány tipp, amelyek segítségével a buszos személyzet a lehető legsikeresebb lehet – a sebesség és a szolgáltatás keveréke.
 1. Dolgozzon együtt a pincérekkel az edények tisztításában az étkezés során. ...
 2. Ne vigyen tálcát az étkezőbe. ...
 3. Arra is összpontosítson, ahol az étkezők nem esznek. ...
 4. Elősegíti a segítőkészséget.

Mi a Busser jelentése?

: étteremben piszkos edényeket eltávolító és asztalokat visszaállító személy : asztalokat buszozó éttermi dolgozó A klasszikus szolgáltatás zökkenőmentesen működő kapitányokból, pincérekből és buszosokból álló csapatokat foglal magában, akik úgy tűnik, tudják, milyen barátságosnak kell lenni anélkül, hogy átlépnék a vonalat.

Könnyű Bussernek lenni?

A buszozás EGYSZERŰ , de nem könnyű munka. Ha egy forgalmas étteremben dolgozik, az fizikailag megterhelő és megterhelő lehet. A buszosok általában fiatalabbak, és a fizetés általában minimális.

Naponta hányszor kell mosogatni?

Milyen gyakran kell mosogatni. Mossa el a piszkos edényeket legalább naponta, ha kézzel mos. Ez megakadályozza, hogy az élelmiszerek rászáradjanak és nehezen moshatók le. Ezenkívül megakadályozza a baktériumok és gombák elszaporodását a megmaradt élelmiszerrészecskékben, és megakadályozza, hogy a rovarokat és más kártevőket vonzzák.

A busboys takarítják a fürdőszobát?

A Busserek takarítanak fürdőszobát? Igen , az étkeztetés csapatmunka. A buszosok, a mosogatók, a szakácsok, a felszolgálók, a házigazdák és a menedzserek közül mindenki nem jár túl a WC takarításán, és ez általában gyakori probléma volt azokban az éttermekben, ahol dolgoztam.

Mit csinálnak a Busserek?

A buszozó asztalterítéssel szolgálja ki a látogatókat; ezüst edények elhelyezése és cseréje; az italospoharak tele tartása; a higiéniai és biztonsági irányelvek betartása; asztalok, székek és környezet tisztítása és tisztítása.

Mennyi borravalót adsz egy Bussernek?

Borravaló a borravalók százalékában Általában a „kidobott” teljes összeg a szerver összes borravalójának 20–45%-a. Egy hétköznapi, teljes körű szolgáltatást nyújtó étteremben a felszolgáló az összes borravaló 25%-át így adhatja ki kollégáinak: Csapos: 10% Busser: 7%

Mi a legjobban fizető állás az üzleti életben?

A legjobban fizető üzleti állások
 • alelnök, pénzügy. Leggyakoribb szak: Számvitel. ...
 • Pénzügyi igazgató (CFO) Leggyakoribb szak: Számvitel. ...
 • Gazdasági igazgató. Leggyakoribb szak: Számvitel. ...
 • Vállalati kontroller. Leggyakoribb szak: Számvitel. ...
 • Portfólió-menedzser. ...
 • Adómenedzser. ...
 • Pénzügyi vezető. ...
 • Pénzügyi ellenőr.

Mi a legfontosabb az asztalozás során?

Az asztalokat időben le kell takarítani , az italokat szükség esetén meg kell tölteni, az üres edényeket és csészéket szükség esetén le kell takarítani, és ösztönözni kell a felesleges tárgyak asztalának előzetes feltöltését. Az asztalokat hatékonyan és kecsesen takarítják és állítják vissza.

Mit jelent az asztal előtti buszozás?

Azok számára, akik nem ismerik ezt a kifejezést, a pre-bussing azt a gyakorlatot jelenti, hogy eltávolítják az asztalról a tányérokat – vagy bármely más olyan tárgyat, amivel az ügyfél készen van –, mielőtt ténylegesen felkelt és elment, de miután kész velük.

Kapnak tippeket a házigazdák?

Mivel a házigazdák és hostessek általában nem kapnak borravalót , óránként többet fizetnek, mint a pincérek vagy pincérnők. ... Ha igazán szerencsés vagy, a pincérek és pincérnők borravalójából is részesedik - jellemzően három és öt százalék között -, valamint alkalmazotti kedvezményt az étkezések árából.