Az izoszorbid-dinitrát nitroglicerin?

Pontszám: 4,2/5 ( 70 szavazat )

Az izoszorbid-mononitrát a nitrátok nevű gyógyszerek osztályába tartozik, amelyeket angina kezelésére és megelőzésére használnak. Egyéb nitrátok közé tartozik a nitroglicerin (Nitrostat, NitroQuick, Nitrolingual, Nitro-Dur és mások) és az izoszorbid-dinitrát (Isordil Titradose, Dilatrate-SR, Isochron).

Az izoszorbid ugyanaz, mint a nitroglicerin?

Az izoszorbid-mononitrát (Monoket) ugyanaz, mint a nitroglicerin? Míg az izoszorbid-mononitrát (Monoket) és a nitroglicerin egyaránt nitrát értágító, nem ugyanaz a gyógyszer . Az izoszorbid-mononitrát (Monoket) lassan fejti ki hatását, és segít megelőzni a mellkasi fájdalmat.

Milyen típusú gyógyszer az izoszorbid-dinitrát?

Az ISOSORBIDE DINITRATE (eye soe SOR bide NYE trate) egyfajta értágító . Lazítja az ereket, növeli a szív vér- és oxigénellátását. Ezt a gyógyszert az angina okozta mellkasi fájdalom megelőzésére használják.

A szorbitrát nitroglicerin?

Az Ön listája két, a „nitrátok” kategóriába tartozó gyógyszert tartalmaz: a nitroglicerint. Szorbitrát ( izoszorbid -dinitrát)

Szedhetsz izoszorbidot és nitroglicerint?

Nem találtak kölcsönhatást az izoszorbid-mononitrát és a nitroglicerin között. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem léteznek interakciók. Mindig konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával .

Hogyan működnek a nitrátok? (Nitroglicerin)

41 kapcsolódó kérdés található

Miért kombinálják a nitrátokat általában béta-blokkolóval?

A nitrátok és a béta-blokkolók kombinált alkalmazása racionális megközelítés, mivel a két gyógyszer farmakológiai hatása egymást kiegészítő hemodinamikai hatásokat vált ki . A rövid távú vizsgálatok kedvező hatásokat dokumentáltak. Pozitív, de változékonyabb hatásokról is beszámoltak a hosszú távú kezelés során.

Az instabil anginát enyhíti a nitroglicerin?

A nitroglicerint, más néven „nitro”-t több mint egy évszázada sikerrel alkalmazzák angina kezelésére. A nitroglicerin egy hasznos gyógyszer, amely segít a CAD-ben szenvedő betegeknek „újra bevezetni” a fizikai aktivitást az életükbe. A nitroglicerin enyhítheti mind a stabil, mind az instabil angina kellemetlen érzéseit .

Mi a nitroglicerin márkaneve?

Nitroglicerin, Szublingvális tabletta. A nitroglicerin szublingvális tabletta generikus és márkanevű gyógyszerként is kapható. Márkanév: Nitrostat .

Mi a szorbitrát feladata?

Az izoszorbid-dinitrátot a mellkasi fájdalom (angina) megelőzésére használják bizonyos szívbetegségben (koszorúér-betegségben) szenvedő betegeknél. Ez a gyógyszer a nitrátok néven ismert gyógyszerek csoportjába tartozik. Úgy fejti ki hatását, hogy ellazítja és kitágítja az ereket, így a vér könnyebben áramlik a szívbe.

Miből áll a szorbitrát?

Mi az a szorbitrát (izoszorbid-dinitrát)? Az izoszorbid-dinitrát a nitrátoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik . Az izoszorbid-dinitrát kitágítja (kiszélesíti) az ereket, megkönnyítve a vér átáramlását rajtuk, és a szív pumpálását. Az izoszorbid-dinitrátot a mellkasi fájdalom (angina) rohamainak kezelésére vagy megelőzésére használják.

Mi az izoszorbid gyógyszerosztályozás?

Az izoszorbid az értágítóknak nevezett gyógyszerek osztályába tartozik. Úgy működik, hogy ellazítja az ereket, így a szívnek nem kell olyan keményen dolgoznia, és ezért nincs szüksége annyi oxigénre.

Az izoszorbid béta-blokkoló?

Gyakori angina esetén hosszú hatástartamú nitrátokat (izoszorbid-mononitrát), béta -adrenerg-blokkolókat (pl. atenolol) és kalcium antagonistákat (pl. amlodipint) alkalmaznak.

Az izoszorbid-dinitrát kalciumcsatorna-blokkoló?

Az Imdur (izoszorbid-mononitrát) Extended Release és a Norvasc (amlodipin) az angina pectoris megelőzésére szolgál. A Norvasc-ot magas vérnyomás kezelésére is felírják. Az Imdur és a Norvasc különböző gyógyszerosztályokba tartozik. Az Imdur értágító, a Norvasc pedig egy kalciumcsatorna-blokkoló (CCB) .

Mi az izoszorbid általános neve?

Az izoszorbid-mononitrát a következő különböző márkanevekkel kapható: Imdur, Monoket és ISMO.

Mire írják fel az izoszorbidot?

Az izoszorbid-mononitrát egy nitrát, amely kitágítja (kiszélesíti) az ereket, megkönnyítve a vér átáramlását rajtuk, és a szív pumpálását. Az izoszorbid-mononitrátot az anginás rohamok (mellkasi fájdalom) megelőzésére használják.

Milyen mellékhatásai vannak az izoszorbidnak?

GYAKORI mellékhatások
 • alacsony vérnyomás.
 • szédülés.
 • az arc és a nyak átmeneti vörössége.
 • fejfájás.
 • idegesség.
 • tűk és tűk érzése a bőrön.

Mikor kell bevenni a szorbitrátot?

A Sorbitrate 5 tablettát az orvos által javasolt adagban és időtartamban kell bevenni. Helyezze a tablettát a nyelv alá vagy az arc és az íny közé, és hagyja feloldódni. Általában szükség szerint kell bevenni, vagy 5-10 perccel a fizikai tevékenységek előtt, vagy az angina első jele esetén .

A szorbitrát csökkenti a vérnyomást?

A szublingvális izoszorbid biztonságosan és hatékonyan csökkenti a szisztolés és diasztolés vérnyomást súlyos, kontrollálatlan artériás hipertóniában szenvedő betegeknél.

Mi a legjobb gyógyszer a szív számára?

A nagy 6 szívgyógyszer
 • Statinok – csökkentik az LDL-koleszterinszintet. ...
 • Aszpirin – a vérrögképződés megelőzésére. ...
 • Clopidogrel – a vérrögképződés megelőzésére. ...
 • Warfarin – a vérrögképződés megelőzésére. ...
 • Béta-blokkolók – szívinfarktus és szívelégtelenség kezelésére, néha a vérnyomás csökkentésére.

Mi a Nitro Dur általános neve?

ÁLTALÁNOS NÉV: NITROGLICERIN TAPASZ – TRANSDERMAL (NYE-troe-GLIS-er-in)

Vannak különböző típusú nitroglicerinek?

A nitroglicerin kétféle termékként áll rendelkezésre, amelyeket különböző okokból használnak. Az elnyújtott hatóanyag-leadású kapszulákat minden nap meghatározott ütemterv szerint használják az anginás rohamok megelőzésére. ... Ha nitroglicerin szublingvális port szed: Ürítse ki egy csomag tartalmát a nyelve alá.

Milyen példák vannak a nitroglicerinre?

Nitroglicerin (például Nitro-Dur, Nitrolingual, Nitrostat ). izoszorbid (például Dilatrát, Izordil). Nitroprusside (például Nitropress).

Melyik anginát enyhíti a nitroglicerin?

A stabil angina megjósolható időpontokban, meghatározott mennyiségű megerőltetéssel vagy aktivitással jelentkezik, és évekig jelentős változás nélkül folytatódhat. Pihenés vagy nitrátok (nitroglicerin) enyhítik, és általában 5 percnél rövidebb ideig tart.

Mi az instabil angina kezelése?

Instabil anginás esemény során: Kaphat heparint (vagy más vérhígítót) és nitroglicerint (a nyelv alatt vagy IV-en keresztül). Az egyéb kezelések közé tartozhatnak a vérnyomás, a szorongás, a szívritmuszavarok és a koleszterinszint szabályozására szolgáló gyógyszerek (például sztatin).

A nitroglicerin segít az anginában?

A nitroglicerin értágító, egy olyan gyógyszer, amely megnyitja az ereket a véráramlás javítása érdekében. Az anginás tünetek kezelésére alkalmazzák , mint például a mellkasi fájdalom vagy nyomás, amely akkor fordul elő, ha nem áramlik elegendő vér a szívbe.