Az irrigated főnév vagy ige?

Pontszám: 4,6/5 ( 37 szavazat )

ige (tárggyal használatos), ir·ri·gat·ed, ir·ri·gat·ing. mesterséges úton, például patakok elvezetésével, elöntéssel vagy permetezéssel vízzel ellátni (földet). Orvostudomány/Orvostudomány. permetezéssel vagy valamilyen folyadék áramlásával ellátni vagy lemosni (nyílás, seb stb.).

Az öntözés főnév vagy ige?

főnév. /ˌɪrɪˈɡeɪʃn/ /ˌɪrɪˈɡeɪʃn/ [ megszámlálhatatlan ] ​az a gyakorlat, hogy egy földterületet csöveken vagy csatornákon keresztül látnak el vízzel, hogy a termés növekedjen.

Mi az öntözés ige?

1 : (földként) vízzel való ellátás mesterséges úton, növények öntözése. 2 : folyadékáramlással tisztítani, öblíteni a sebet. öntözni. tárgyas ige. ir·​ri·​gate | \ˈir-ə-ˌgāt \

Az öntözött ige vagy főnév?

víz ( főnév ) víz (ige) felvizezték (melléknév) öntözőkanna (főnév) ... vízágy (főnév)

Főnév vagy ige használatos?

ige (tárggyal használt), használt, us·ing.

FŐNÉV vagy IGÉ? Figyelj a stressz szóra

43 kapcsolódó kérdés található

Lehet-e főnév is használni?

[ megszámlálhatatlan ] (valaminek) a használati joga vagy lehetősége valami, például olyasvalami, ami valaki másé Az autót ezen a héten használom.

Válhat-e az ige főnévvé?

Néha az angolban egy igét főnévként használnak . Ha az igealakot megváltoztatják, és ugyanazt a funkciót tölti be, mint egy főnév a mondatban, gerundnak nevezik.

Mi a víz ige?

víz. ige. öntözött ; locsolás; vizek. A víz meghatározása (2/2. bejegyzés) tranzitív ige.

A víz köznév?

Válasz: Igen, a „víz” egy közönséges főnév („Megkérhetek egy pohár vizet?”), és mindig kisbetűs, hacsak nem egy mondattal kezdődik. A köznév ellentéte a tulajdonnév (pl. Atlanti-óceán, Szófia, India), amely egy adott személyt, helyet vagy dolgot jelöl.

A víz megszámlálhatatlan főnév?

Általában a vizet megszámlálhatatlan főnévként használják , ami azt jelenti, hogy nem változik többes számba. Hallgasd meg ezeket: ... Nos, a borsó és a kövek megszámlálható főnevek, tehát egyes és többes számban is szerepelhetnek, de mivel a víz megszámlálhatatlan főnév, ez nem változik, így van egy pohár vízünk vagy két pohár víz.

Az öntözés szó?

Az a cselekmény, amikor valamit elveszünk magunknak : kisajátítás, feltételezés, elővásárlás, lefoglalás, bitorlás.

Mi az irritáció igei formája?

ige (tárggyal használatos), ir·ri·tat·ed, ir·ri·tat·ing . türelmetlenségre vagy dühre gerjeszteni; bosszant. Élettan, biológia. gerjeszteni (élő rendszert) valamilyen jellegzetes cselekvésre vagy funkcióra. Patológia. hogy (testrész) rendellenesen izgatott vagy érzékeny állapotba kerüljön.

Mi a redukció ige főnévi alakja?

csökkentése . A redukció aktusa, folyamata vagy eredménye. Az az összeg vagy mérték, amellyel valamit csökkentenek, pl. az árát.

Melyik jellemzi legjobban az öntözés kifejezést?

1: a talaj mesterséges öntözése a növények növekedésének elősegítése érdekében . 2: egy testrész terápiás öblítése folyadékárammal.

Mi a másik neve a folyadékos öntözésnek?

Valószínűleg az egyik legrégebbi szántóföldöntözési módszer a felszíni öntözés (más néven árvízi vagy barázdás öntözés ), ahol a gazdálkodók a terményeiken áthaladó kis árkokban eresztik le a vizet.

A tej tulajdonnév?

A „tej” egy közönséges főnév . ... A köznév ellentéte a tulajdonnév, amely konkrét személyt nevez meg,...

Mi az a 10 köznév?

Példák a köznévre
  • Emberek: anya, apa, baba, gyerek, kisgyermek, tinédzser, nagymama, diák, tanár, miniszter, üzletember, eladó, nő, férfi.
  • Állatok: oroszlán, tigris, medve, kutya, macska, aligátor, tücsök, madár, farkas.
  • Dolgok: asztal, teherautó, könyv, ceruza, iPad, számítógép, kabát, csizma,

Az eső köznév?

Az eső (mint az esőben) köznév , mivel nem semminek a neve. Egy Rain nevű lány (vagy egy város) azonban tulajdonnév lenne.

Mi a könyv ige?

ige . foglalt ; foglalás; könyveket. A könyv meghatározása (3/3. bejegyzés) tranzitív ige. 1a : regisztrálni (valamit, például egy nevet) valamilyen jövőbeni tevékenységre vagy feltételre (szállításra vagy szállásfoglalásra) lefoglalták, hogy hétfőn vitorlázzon.

Mi a kéz ige?

A kéz definíciója (4/2. bejegyzés) tranzitív ige. 1a : levelet adni, átadni vagy kézi kézzel továbbítani neki. b : meglepetést ajándékozni vagy átadni. 2: vezetni, irányítani, vagy kézzel segíteni egy hölgyet a buszba.

A víz cselekvési szó?

A fentebb részletezettek szerint a „ víz” lehet főnév vagy ige . Főnévhasználat: Kaphatok egy pohár vizet? Főnévhasználat: A növényeknek több vízre van szükségük. Főnévhasználat: Az elektromosság hatására a víz két részre, oxigénre és hidrogénre bomlott fel.

Melyik szó egyszerre főnév és ige?

Néhány szó, amely főnévként és igeként is használható, a ' menekülés', 'befejezés' és 'vigyor' . Tudsz olyan mondatokat alkotni, amelyek egyszer főnévként, egyszer pedig igeként szerepelnek? "A NEVÉSE olyan éles volt, hogy mindenkit megrázott." - Ebben a mondatban a LAUGH főnév.

Hogyan lesz az igéből főnév?

Amikor az igék főnevekké válnak
  1. Ha igéket használ a főnevek helyett, akkor szavakat menthet el: ez a példa 11 szóról 7-re változott. Néha, amikor lerövidít egy mondatot, elveszti a jelentését vagy néhány kulcsfontosságú tartalmát, de itt nem. ...
  2. A főnevek helyett igék használatával élénkíti a szöveget: az eredeti igék a was and make voltak.

Hogyan állapítható meg, hogy egy szó főnév vagy ige?

Ha kétségei vannak, használja a szót egy mondatban, majd nézze meg, hogyan használják.
  1. A főnév valami – dolog lesz. Ez lesz az a dolog, amely cselekszik, vagy amely alapján történik.
  2. Az ige az a művelet lesz, amelyet a főnév tapasztal.
  3. Egy melléknév többet mond el a főnévről.
  4. Egy határozószó többet mond az igéről.