A nagyképű szó?

Pontszám: 4,3/5 ( 62 szavazat )

nagyhangú beszéd. Nagyképű vagy bombasztikus beszéd vagy kifejezés .

Valóságos szó a nagyképűség?

A Grandiloquent egy divatos kifejezés , ami azt jelenti, hogy divatos vagy igényes. Sőt, azt is mondhatnánk, hogy a nagybeszédű, maga is elég nagyképű szó. A grandiloquent szó általában arra utal, ahogyan egy személy viselkedik vagy beszél.

Hogyan használd a grandiloquent egy mondatban?

Nagyképű egy mondatban?
 1. Bár Rick nem értette a nagyképű szavakat, mégis használta őket, hogy lenyűgözze gazdag barátait.
 2. A városi lány nagylelkű beszéde zavarba ejtette a vidékieket.

Mit jelent a grandiloquent szó?

: a magasztos, extravagánsan színes, pompázó vagy bombasztikus stílust, modort vagy minőséget, különösen a nyelvben, arra ösztönözték, hogy nagyképűségét pozitív cselekvéssel kövessék.

Mit jelent angolul, hogy stentorian?

: rendkívül hangos beszéd sztentori hangon.

Grandiloquent – ​​Hogyan mondjuk az angol grandiloquent szót

26 kapcsolódó kérdés található

Hogyan használod a stentorian szót?

Stentorian egy mondatban?
 1. A stentori zene olyan hangos volt, hogy megfájdult a fejem.
 2. A kiképzőtábor alatt gyakran ébredtünk fel a fúróőrmesterünk stentori hangjára.
 3. Sztentori zaj hallatszott, és a gép hirtelen elvesztette a magasságát.
 4. Amikor apám sztentori hangon beszél, tudom, hogy bajban vagyok.

Mit jelent a dörömbölés?

: durván megrázó, kellemetlen vagy ellentmondó hatást keltő ütős harc Nem nehéz elképzelni, hogyan boldogulnak a sebesültek egy hosszú, durva utakon…

Mit jelent a nagyképű?

1 : túlságosan emelkedett vagy díszes pompás retorika. 2 : önmegvalósítással rendelkezik vagy azt tanúsítja : arrogáns, nagyképű politikus.

Mi a Boombastic jelentése?

: mesterkélt vagy üres eszközökkel túlzott jelentőséget tulajdonított beszéd vagy írás által megjelölt vagy adott : bombázni jelölve vagy odaadott : nagyképű, túlzó.

Mik azok a nagyképű szavak?

40 nagyszerű G-szó a szókincs gyarapításához
 • GABLE-RACCHET. ...
 • GADZOOKERY. ...
 • GALAKTOPÓTA. ...
 • GANDIVEESE. ...
 • GARDEVINE. ...
 • GÁZSÍPÓ. ...
 • GAZING-STOCK. ...
 • GEFIROFÓBIA.

Hogy hívják azt az embert, aki helytelenül használ nagy szavakat?

A keresett szó az acyrologia . Azt, aki ilyen szavakat használ, valószínűleg acyrológnak nevezhető, bár ez egy kicsit neologizmus. Ha az összekevert szavak hasonló hangzásúak, akkor az acyrologia egy alkategóriájával van dolgod, amelyet malapropizmusnak vagy (ritkábban) dogberry-nek neveznek.

Mit jelent a Impuge?

tárgyas ige. 1 : szavakkal vagy érvekkel támadni : tiltakozik vagy támad, mert hamis vagy feddhetetlen, megkérdőjelezték a vádlott jellemét. 2 elavult. a: támadás. b : ellenállni.

Hogy nevezzük azt, aki nagy szavakat használ?

Használja a sesquipedalian jelzőt egy nagyon hosszú és több szótagú szó leírására. Például a sesquipedalian szó valójában sesquipedalian. A Sesquipedalian arra is használható, hogy leírjon valakit vagy valamit, aki túlzásba viszi a nagy szavakat, például egy filozófiaprofesszort vagy egy kémia tankönyvet.

Mit jelent a piros szó?

1a : nagyon virágos stílusban : díszes florid próza florid deklamációk is : amelynek virágos stílusa virágzó író. b : igényesen díszített virágos belső tér. c elavult : virággal borított. 2a: vöröses árnyalatú: pirospozsgás, vöröses arcszín.

Mit jelent a határozatlanul?

melléknév. nem határozott; mértéke nincs pontosan rögzítve; határozatlan ; bizonytalan. nem tiszta; homályos. nincs megállapítva. nem rendezett vagy eldöntött.

Mi a lemondás szinonimája?

A lemondás szinonimái és antonimái
 • átengedni,
 • felköhög,
 • szállít,
 • felad,
 • átadni,
 • lefeküdni,
 • Vakol,
 • megadás,

Mit jelent a szép szó?

csodálatra méltó, imádnivaló, csábító, angyali, vonzó, gyönyörű , elbűvölő, magával ragadó, bájos, előkelő, kedves, aranyos, káprázatos, finom, elragadó, isteni, elegáns, magával ragadó, csábító, kiváló, gyönyörű, tisztességes, lenyűgöző, elragadó, finom, róka, jó megjelenésű, gyönyörű, kecses, nagyszerű, jóképű, ideális, hívogató ...

Lehet egy ember bomba?

Ha valakit bombaképűnek ír le, akkor azt kritizálja, amiért megpróbál lenyűgözni másokat olyasvalamivel, ami lenyűgözően hangzik, de nincs értelme . Hiú volt és bombasztikus.

Mi a leghosszabb szó?

Főbb szótárak A legnagyobb angol nyelvű szótárak leghosszabb szava a pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis , egy olyan tüdőbetegségre utal, amely nagyon finom szilícium-dioxid részecskék belélegzése következtében alakul ki, különösen egy vulkánból; orvosilag ugyanaz, mint a szilikózis.

Ki a nagyképű ember?

A nagyképű ember arrogáns vagy beképzelt . Felfújt egójával fog bemenni egy buliba, és készen áll arra, hogy elmondja mindenkinek, aki hallgatja, hogy "nagy dolog vagyok". Ma a nagyképű jelzőt az öncélú bunkókra asszociáljuk.

Milyen típusú szó a nagyképű?

a méltóság vagy a fontosság hivalkodó megnyilvánulása jellemzi: nagyképű kiskorú tisztviselő. hivalkodóan magasztos vagy magasröptű: nagyképű beszéd. Régies.

Mit nevezel öntörvényű embernek?

szinonimák: öntörvényű, szentebb , mint te, jámbor, pietista, egyházi, moralizáló, prédikáló, önelégült, felsőbbrendű, priccs, képmutató, nem őszinte; informális jó-jó; "Senki sem akarja hallani a szentséges forró levegődet"

Jó szó az üvöltés?

megrázó melléknév ( NEM KELLEMES )

A felkavaró brit szleng?

megrázó ​Definíciók és szinonimák ​melléknév. UK /ˈdʒɑːrɪŋ/ jar ige. FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK3. meglepő, vagy kissé megdöbbentő .

A Zeitgeist német szó?

Németül az ilyen szellemet Zeitgeist néven ismerik, a német Zeit szavakból, jelentése "idő ", és Geist, jelentése "szellem" vagy "szellem". Egyes írók és művészek azt állítják, hogy egy korszak igazi korszellemét nem ismerhetjük meg, amíg az véget nem ér, és többen kijelentették, hogy csak művészek vagy filozófusok tudják megfelelően megmagyarázni.