Az ünnepség az angol szó?

Pontszám: 4,6/5 ( 48 szavazat )

főnév, többes számú fes·tiv·i·ties. ünnepi ünnepség vagy alkalom . ünnepségek, ünnepi események vagy tevékenységek: a karácsonyi ünnepek.

Létezik olyan szó, hogy ünnepség?

Az ünnepség a „buli” vagy az „ünneplés” divatos szója . Gyakran többes számban fordul elő, mert mindenki szeret bulizni, mint az év végén minden ünnepi ünnepségen. ... Az ünnepség szó latin gyökerű a lakoma szóval. Ünnepeken az emberek esznek, isznak és vidámak.

Mi az ünnepség szinonimája?

ünneplés , fesztivál, ünnepi esemény, ünnepi alkalom, szórakozás, buli, dzsembori. mulatás, lakomázás, mulatozás, körhintázás, körhintázás, jókedv. mulatságok, szórakozás és játékok, mulatságok, ünnepségek, ünnepi események. informális bash, shindig, shindy.

Hogyan használod az ünnepséget egy mondatban?

bármilyen örömteli elterelés.
  1. Az ünnepség és az elhagyatottság általános légköre volt.
  2. A királyi esküvő nagy ünnep volt.
  3. Az esküvő nagy ünnep volt.
  4. A faluban ünnepi hangulat uralkodott.
  5. A karneválok az izgalomról és az ünneplésről szólnak.

Mi az ünnepség antonimája?

ünnepies. Antonímák: magányos, elhagyatott , aszkéta, komor. Szinonimák: vidám, joviális, meleg, vidám.

Angol óra 🇦🇺 - Szavak az ÜNNEPEKRŐL 🎉

25 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent az ünnepség?

1 : fesztiválérzék 1. 2 : az ünnep minősége vagy állapota : vidámság. 3 : ünnepi tevékenység.

Mi a vidámság definíciója?

jókedvű • \kun-VIV-ee-ul\ • melléknév. : lakomához, iváshoz és jó társasághoz kapcsolódó, elfoglalt vagy szeret .

Hogyan használd az ünneplést?

Jöjjön el a december , és az üzletek készüljenek a szezonra, és az ünnepség légköre van körülötte. Az újévi ünnepségek hosszabb ideig tartanak, ami azt jelenti, hogy a skótok hajlamosak az időszakot az ünneplés és az ünnepség egyetlen időszakának tekinteni. A farsangot, a nagyböjtöt megelőző fontos fesztivált sok ünnepséggel ünneplik.

Az ünnepség főnév vagy ige?

főnév , többes számú fes·tiv·i·ties. ünnepi ünnepség vagy alkalom. ünnepségek, ünnepi események vagy tevékenységek: a karácsonyi ünnepek.

Honnan származik az ünnepség szó?

A szó a középkori latin „festivalis” szóból származik, amely a latin „festum” szóból származik, amely „lakoma” jelentésű.

Mit jelent a körözés a szótárban?

ige (tárgy nélkül használatos), ca·roused, ca·rous·ing. részeg mulatságba bekapcsolódni : Egész éjjel körbejárták. mélyen és gyakran inni.

Mit jelent a vidámság?

csupa jókedv ; jókedvű: vidám ember. jókedv előmozdítása vagy előidézése; kellemes; világos: vidám környezet. jókedv vagy vidámság jellemzi vagy kifejezője: vidám dalok. kiadós vagy kedvetlen: vidám adakozás.

Mit jelent az egyiket a másikra rakni?

Teljes ellenőrzés alatt , vagy valakinek vagy valaminek a teljes tudatában, gyakran annak köszönhetően, hogy szorgalmas, teljes körűen tájékozott és/vagy naprakész.

Mit értesz bhakta alatt?

: lelkes követő, támogató vagy lelkes (vallás, művészeti forma vagy sport)

Mi az a jókedv?

1: a jókedv minősége vagy állapota : vidámság. 2 brit : ünnepi összejövetel.

A karnevál főnév vagy ige?

CARNIVAL ( főnév ) meghatározása és szinonimák | Macmillan szótár.

Mit értesz passzivitás alatt?

1 : a passzívság minősége vagy állapota : passzivitás Az egyetlen dolog, amit ennél a sarlatánnál nyomasztóbbnak találok, az a múzeumlátogatók passzivitása, akik elhaladnak a művei előtt: lehet, hogy sejtik őket, de képtelenek megbízni a szemük bizonyítékában.

Mi a különbség a fesztivál és az ünnepség között?

Főnevekként az a különbség a fesztivál és az ünnep között, hogy a fesztivál egy esemény vagy közösségi összejövetel , amelyet általában egy helyi közösség rendez, és amelynek középpontjában valamilyen téma, néha a közösség valamilyen egyedi aspektusa áll, míg az ünnepség (gyakran|pluralizálva) fesztivál vagy hasonló ünneplés.

Mit jelent angolul, hogy companionable?

: a társaságot megjelöli, elősegíti vagy arra utal : társaságkedvelő társas emberek társasági nevetés.

Mit jelent a kedves *?

barátságos, jóindulatú, lekötelező, engedelmes azt jelenti , hogy megvan a vágy vagy hajlandóság a tetszésre . A kedvesség azt jelenti, hogy olyan tulajdonságokkal kell rendelkezni, amelyek kedvelik és könnyen kezelhetők. egy kedves, nem könnyen bosszankodó, jóindulatú tanár vidámságot vagy segítőkészséget jelent, és néha hajlandóságot is arra, hogy ráerőltessenek.

Mit jelent a kedvesség magyarul?

1: kellemes és nyugodt a beszélgetésben másokkal kedves házigazda. 2: könnyedség és barátságosság, barátságos modor jellemzi.

Mit csinál Holi a színnel?

Az emberek gyakran fát, szárított leveleket és gallyakat dobnak a máglyákba . Holi napján egész utcák és városok válnak pirosra, zöldre és sárgára, ahogy az emberek színes port dobálnak a levegőbe és ráfröccsennek másokra. ... Vízfegyvereket használnak a víz kifröccsenésére, miközben színes vízzel töltött léggömböket is ledobnak a háztetőkről.

Mi a rituális szertartás jelentése?

A rituálé a szokásos módon végrehajtott szertartás vagy cselekvés. ... Melléknévként a rituálé azt jelenti, hogy " a vallási rítusokhoz való igazodás ", amelyek egy vallás vagy kultúra ünneplésének szent, megszokott módjai. A különböző közösségek különböző rituális gyakorlatokat folytatnak, mint például a meditáció a buddhizmusban, vagy a keresztség a kereszténységben.

Mit nevezünk sürgős szükségletnek valami lényeges dologhoz?

a szükségesség vagy nélkülözhetetlenség ténye; nélkülözhetetlenség: megfelelő lakhatás szükségessége. elengedhetetlen követelmény vagy szükség valamire: a gyors döntés szükségessége.