Az emésztálás szó?

Pontszám: 4,5/5 ( 22 szavazat )

ige (tárggyal használva), e·mas·cu·lat·ed, e·mas·cu·lat·ing. kasztrálni . erőtől vagy lendülettől megfosztani; gyengüljön.

Az a szó, hogy elhalványul vagy demasculate?

Demasculate . Megfosztva a férfiasságtól vagy az életerőtől; pilóta nélküli, gyenge. (tranzitív) Eltávolítani (valakiből) a férfiasságot.

Mi történik, ha egy férfi kimerült?

Az emszkuláció súlyos probléma, amelynek azonnali és hosszú távú negatív hatásai lehetnek a kapcsolatra. Lényegében mások, például egy partner cselekedetei arra késztetik a férfit, hogy kevésbé érzi magát , ami sérti az önbecsülését, és az egész kapcsolatra nézve.

Mi az emasculate női változata?

Gyengít. A kimerültség második érzése lényegében az, hogy legyengítsünk valakit, legyengítsünk. Ez nem korlátozódik a férfiakra, így nincs szükség „nőies” változatra . Egy nő és egy férfi legyengítése ugyanaz.

Mi az ellentéte az elhalványodásnak?

Antonímák: férfias, férfias , férfias. Szinonimák: nővér, biszexuális, cicus, nőies, epicén, nővér, nővér. elhanyagolt, kasztrált verb.

Mit jelent az EMASCULATE szó?

41 kapcsolódó kérdés található

Mit értesz elhalálozás alatt?

tárgyas ige. 1 : erőt, lendületet vagy szellemet megfosztani : gyengíteni. 2 : megfosztani a férfiasságot vagy a nemzőképességet : kasztrálni. 3. ábra: (egy virág) androeciumának eltávolítása a mesterséges keresztbeporzás során.

Mi az a gyengeség?

legyengít, gyengít, legyengít, aláássa, tönkretesz, megnyomorít, ellehetetlenít, erőt vagy lendületet veszít, vagy elveszít . a gyengülés a fizikai erő, az egészség, az egészségesség vagy a stabilitás, illetve a minőség, az intenzitás vagy a hatékony erő elvesztésével járhat.

Miért történik az emaszkuláció?

Az emszkuláció a hím rész, azaz a portok eltávolítása egy biivarú virágról. Ezt azért teszik, hogy megakadályozzák az önbeporzást a növényekben, és biztosítsák, hogy csak keresztbeporzás történjen.

Mi az elhalványodás folyamata?

Teljes válasz: Emasculation: Azt a folyamatot, amelynek során a portokokat kétivarú virágokból vonják ki anélkül, hogy károsítanák a női reproduktív rész bibejét , elhalványodásnak nevezzük. ... A növénynemesítők a biivarú virágokban az elhalványodást úgy hajtják végre, hogy egy adott növényfajtát kereszteznek a kívánt virágporszemekkel.

Hogyan lehet szavakkal elkeseríteni egy férfit?

Csak annyit kell tennünk:
  1. Találj egy jó munkát. ...
  2. Keressen még 1 dollárral többet. ...
  3. Legyen véleményed. ...
  4. Bármilyen segítség felajánlása (különösen nyilvánosan) ...
  5. Tedd meg vele azokat a dolgokat, amiket csak te szeretsz. ...
  6. Kérje ki a véleményét, de továbbra is úgy tegye, ahogyan Ön szerint kellene. ...
  7. Ne találgass, mit nem mond el neked. ...
  8. Mondd meg neki, hogy legyen az, akinek mindig mondja magát.

Melyik növényben történik a kiszáradás?

Az emaszkulációt a növénynemesítők kétivarú virágokban végzik, hogy egy adott növényt a megadott pollenszemekkel keresztezve megkapják a növény meghatározott formáját. A portok eltávolításához a virágokat kinyílás előtt zacskóval letakarjuk.

Mi az a zsákolási technika?

A zacskózás egy olyan technika, amellyel megakadályozzák a nemkívánatos virágporból származó megbélyegzés megtermékenyülését, az elhervadt virágot műanyag zacskóval vagy vajpapírral letakarva .

Mi az a kiürülés és miért?

Az emszkuláció az a folyamat, amelynek során eltávolítják a portokokat a kétivarú virágokról anélkül, hogy a női reproduktív részt (bibét) érintenék. Ezt a különféle növényi hibridizációs technikákban alkalmazzák. ... Ez biztosítja, hogy a virágot csak a kívánatos fajtákból származó pollenszemek beporozzák.

Mit jelent a krónikusan legyengült?

jelző meggyengült, aláásott, kimerült , lecsökkent, fáradt, kimerült, kiszivárgott, elhasználódott, legyengült, ideges, nem csuklós, devitalizált, elgyengült utolsó éveiben, amikor Graves-t időskori demencia gyöngítette.

Mi a különbség gyenge és gyenge között?

Mint igék, az enfeeble és a feble között az a különbség, hogy az enfeeble elgyengül, míg a gyenge (elavult) elgyengül; gyengíteni.

Hogyan használd az enfeeble szót egy mondatban?

1. A tüdőgyulladás elgyengítette . 2. Volt ennivalója elgyengült szemének.

Milyen érzés az emszkuláció?

Összetört férfiasság és a depresszió kínja. Merriam-Webster szerint az „emaszkuláció” szót úgy határozzák meg, hogy „ kevésbé érzi magát férfiasnak ” vagy „megfosztja a férfit erejétől és/vagy szerepétől”.

Mi az a virágemaskuláció?

Kasztrálás. A porzók vagy portokok eltávolítását, vagy a virág pollenjének elpusztítását a női nemi szerv nélkül , elhalványodásnak nevezik. A kétivarú virágoknál az önbeporzás elkerülése érdekében elengedhetetlen a kiszáradás. Egylaki növényekben a hím virágokat eltávolítják.

Mi az a Polyembryony 12th?

Egyetlen petesejt megtermékenyítése esetén lehetőség van két vagy több embrió kifejlődésére. Ezt a különleges állapotot Polyembryony néven ismerik, amikor egy tojásból két utódot hoznak létre, amelyek genetikailag azonosak lehetnek . A poliembriónia növényekben, állatokban és emberekben is megfigyelhető.

Milyen előnyei vannak a növénynemesítők elhalasztásának?

Az emszkuláció a portok eltávolítása a virágokról, mielőtt azok kifejlődnek egy csipesz segítségével. Az emáskulációt a növénynemesítők alkalmazzák mesterséges hibridizáció végrehajtására. Segíti a keresztbeporzást és megakadályozza az önbeporzást.

Mi az a zsákolási technika az ML-ben?

A Bootstrap aggregáció, más néven bagging (a bootstrap aggregációból), egy gépi tanulási együttes meta-algoritmus, amelyet a statisztikai osztályozás és regresszió során használt gépi tanulási algoritmusok stabilitásának és pontosságának javítására terveztek . Csökkenti a szórást és segít elkerülni a túlillesztést.

Mi a különbség a boosting és a bagging között?

A zsákolás egy módja annak, hogy csökkentsék az előrejelzés varianciáját azáltal, hogy további adatokat generálnak a betanításhoz az adatkészletből az ismétlődésekkel kombinálva, hogy az eredeti adatokból több halmazt állítsanak elő. A boosting egy iteratív technika, amely az utolsó osztályozás alapján módosítja a megfigyelés súlyát.

Mik a zacskózás előnyei?

A zsákolás azzal az előnnyel jár, hogy sok gyenge tanuló kombinálhatja erőfeszítéseit, hogy felülmúljon egyetlen erős tanulót . Segít a szórás csökkentésében is, így kiküszöböli a túlillesztést. modellek az eljárásban. A zsákolás egyik hátránya, hogy elveszíti a modell értelmezhetőségét.

Mi az az emasculation Byjus?

Az emszkuláció meghatározása szerint a portokok mesterséges eltávolítása a biivarú virágokról anélkül, hogy a bibét – a női reproduktív részt – érintené. Ezt a technikát főként az önbeporzás megelőzésére használják biivarú virágokban, illetve különböző növényhibridizációs technikákban.

Miért kora reggel végzik el a kiszáradást?

A stigmafogékonyság a reggeli órákban a csúcson. Az emaszkulációt az esti órákban kell elvégezni, mielőtt a portokok kifejlődnek, és a stigma valószínűleg teljesen fogékony lesz . Ügyelni kell arra, hogy a gynoecium ne sérüljön meg.