Biztonságos a dodecilbenzol-szulfonát?

Pontszám: 4,4/5 ( 11 szavazat )

* A nátrium-dodecilbenzol-szulfonát belélegezve hatással lehet Önre. * Az érintkezés irritálhatja a bőrt és a szemet, esetleg szemkárosodást okozhat. * A belélegzett nátrium-dodecilbenzol-szulfonát irritálhatja az orrot, a torkot és a tüdőt, ami köhögést, sípoló légzést és/vagy légszomjat okozhat.

Biztonságos a Dodecilbenzolszulfonát a fényvédőben?

A CIR szakértői testülete kiértékelte a tudományos adatokat, és arra a következtetésre jutott, hogy ezek az összetevők biztonságosak a kozmetikai és testápolási termékek összetevőjeként a jelenlegi felhasználási gyakorlatban, ha nem irritáló összetételűek.

A dodecilbenzol-szulfonát szulfát?

Bevezetés. A nátrium-dodecil-szulfát (SDS) és a nátrium-dodecilbenzol-szulfonát (SDBS), amelyek főként mezőgazdasági és ipari folyamatokból (Czapla és Bart, 2000), kozmetikumokból (Reich és Robbins, 1993) és mosodai hulladékból származnak, tipikus anionos felületaktív szennyező anyagok.

A dodecilbenzol-szulfonát jó a hajra?

A kozmetikumokban és testápolási termékekben ezek az összetevők felületaktív anyagként működnek a fürdőtermékekben, tisztítószerekben, samponokban és hajkondicionálókban, javítva a bőr és a haj nedvesítő képességét. ... A lineáris alkil-benzolszulfonát felületaktív anyagok alacsony koncentrációban oldódnak és hatékonyak .

A nátrium-dodecilbenzol-szulfonát szerves?

A nátrium-dodecilbenzol-szulfonátot (SDBS) az Ecolab, Inc. kérte, hogy vegye fel a nemzeti listára a 205.605 §-ban szereplő Nem mezőgazdasági (nem szerves) anyagok, amelyek összetevőként engedélyezettek az „ ökológiai ” vagy „ökológiai (meghatározott összetevők vagy élelmiszerek) címkével ellátott feldolgozott termékekben vagy azok felületén. csoport(ok)), (b) Szintetika megengedett.

Tisztítószer összetevők| Dr Dray

45 kapcsolódó kérdés található

Mérgező a nátrium-dodecilbenzol-szulfonát?

A nátrium-dodecilbenzolszulfonát vízben és részben alkoholban oldódik, a bőrön keresztüli felszívódás a pH-tól függ. A dodecil-benzolszulfonát sók nem toxikusak az egyszeri dózisú orális és dermális állatkísérletek során, és nem figyeltek meg szisztémás toxicitást az ismételt dózisú bőrön végzett állatkísérletek során.

Hogyan kell kiejteni a nátrium-dodecilbenzol-szulfonátot?

Nátrium-dodecilbenzol-szulfonát kiejtése. Nátrium-do-decil-benzol-szulfonát .

A szulfonát káros a hajra?

A törékenyebb hajtípusokon azonban az olefin-szulfonát kiszáradáshoz, törékenységhez és hossztartási problémákhoz vezethet . Ezek az extra összetevők olajos vagy viaszos maradványokat is hagyhatnak a hajon, így későbbre elraktározzák a lerakódási problémákat. Sok szulfátmentes sampon magas szintű kondicionáló összetevőket tartalmaz.

A szarkozin káros a hajra?

Az SLS-sel ellentétben a nátrium-lauroil -szarkozinát nem irritálja, és nem csíkozza ki a hajat . A miénk részben kókuszdióból származik.

A nátrium-c14 16 káros a hajra?

Potenciálisan száríthatja és irritálhatja a bőrt és a fejbőrt , ami problémát jelenthet az érzékeny bőrű vagy száraz fejbőr és/vagy hajú személyek számára.

A dodecilbenzol-szulfonát fertőtlenítőszer?

Szulfátok. A szulfátok többcélú fertőtlenítőszerek . Kálium-peroximonoszulfátból, nátrium-dodecilbenzolszulfonátból, szulfaminsavból és szervetlen pufferekből állnak. Jellemzően a veszélyes kiömlések eltakarítására, a felületek fertőtlenítésére és a berendezések öblítésére használják.

Mi az a tea Dodecilbenzolszulfonát?

felületaktív anyag - tisztítószer, tisztító, habzó és felületaktív anyag. A TEA-dodecilbenzolszulfonát egy szubsztituált aromás vegyület . BENZÉNSULFONSAV, DODECIL, KOMP. 2,2,2 NITRILOTRISZ[ETANOL] (1:1), BENZÉNSULFONSAV, DODECIL-, KOMP.

Mi a fenoxietanol a bőrápolásban?

A fenoxi-etanol számos kozmetikai és testápolási termékben használt tartósítószer . ... Kémiailag a fenoxi-etanolt glikol-éterként, vagy más szóval oldószerként ismerik. A CosmeticsInfo.org leírása szerint a fenoxi-etanol „olajos, enyhén ragacsos folyadék, halvány rózsaillattal”.

A szulfoacetát ugyanaz, mint a szulfát?

A nátrium-lauril-szulfát-acetát (SLSA) név nagyon hasonló az egyik legelterjedtebb szulfát-összetevőhöz , a nátrium-lauril-szulfáthoz (SLS), így kísértést érezhet, hogy elkerülje. Mindkét összetevő felületaktív anyag, amely buborékokat képezhet és habzik a tisztítószerekben, de a hasonlóság nagyjából ezzel véget is ér.

A nátrium cocoyl káros a hajra?

Egyike azon kevés felületaktív anyagoknak, amelyek gyengéden és biztonságosan használhatók a bőrön. Kondicionáló hatással van a bőrre és a hajra, puhává, rugalmassá téve azt. A Sodium Cocoyl Isethionate ismert, hogy nem mérgező, nem allergiás és nem irritáló összetevő, amelyet a bőrön kell használni.

Az SLS káros?

Egészség: Az SLS és az SLES irritálhatja a szemet, a bőrt és a tüdőt , különösen hosszú távú használat esetén. Az SLES szennyezett lehet egy 1,4-dioxán nevű anyaggal is, amelyről ismert, hogy rákot okoz laboratóriumi állatokban. ... Azok a szulfáttartalmú termékek, amelyek a lefolyóba kerülnek, mérgezőek lehetnek a vízi állatokra is.

A szulfonát káros a bőrre?

A CIR biztonsági áttekintése: A CIR szakértői testülete megállapította, hogy a nátrium-alfa-olefin-szulfonátok rosszul szívódnak fel a normál bőrön keresztül , de jelentősen felszívódnak a sérült bőrön keresztül. A rövid távú toxicitási vizsgálatok nem mutattak ki következetes hatásokat, még a 0,5-1,0 g/kg-os expozíciós tartományban sem.

A szulfonát jó a hajnak?

Ha nátrium-C14-16 olefin-szulfonátot vagy nátrium-xilol-szulfonátot lát az összetevők listáján, akkor a sampon formulája túl durva a festett hajhoz, és a színe gyorsabban kifakul. ... Ráadásul biotinnal, cinkkel és keratinnal erősíti a hajat (nagyszerű illattal).

A szulfátmentes sampon okoz hajhullást?

A szulfátmentes samponok általában nem okoznak hajhullást . A szulfátokat tartalmazó samponok inkább elvékonyodnak, mert irritálhatják és begyulladhatnak a fejbőrben, és lebontják a meglévő hajszálakat. ... Száraz bőrű és hajú emberek. Azok, akiknek göndör vagy kócos haja van.

Mit jelent a dodecil?

A dodecil orvosi meghatározása: C 12 H 25 alkilcsoport, különösen: a normál CH 3 (CH 2 ) 10 CH 2 − – lásd nátrium-dodecil-szulfát.

A nátrium-dodecilbenzol-szulfonát biológiailag lebomlik?

Biológiai lebomlás vízben: szűrővizsgálatok Cook és Glodman, 1974. A nátrium-dodecil-benzol-szulfonát (DBS) biológiai lebomlását 10 ppm-nél 75%-ban mértük 11 nap után, és a teszt hőmérsékletét 20 °C-on tartottuk 17 napig. A nátrium-dodecilbenzol-szulfonát (DBS) könnyen lebomlónak tekinthető .

Mit csinál a nátrium-dodecilbenzolszulfonát?

A nátrium-dodecilbenzol-szulfonát egy tisztítószer vagy "felületaktív anyag", amely a fürdőtermékekben, tisztítószerekben, samponokban és hajbalzsamokban általánosan használt összetevők egyike. Termékeinkben szennyeződések és lerakódások eltávolítására használjuk.