Trombectomia és extirpáció?

Pontszám: 4,4/5 ( 72 szavazat )

A thrombectomia, amelyet az ICD-10-PCS-ben extirpációként írnak le, a sebészeti MS-DRG 270-272.

Mi a thrombectomia eljárási kódja?

A CPT® 37187 vénás mechanikus trombektómia jelentésére szolgál, akár önmagában, akár más perkután beavatkozásokkal együtt.

Mi a gyökérművelet kiirtása?

A kiirtás a szilárd anyag eltávolításának vagy kivágásának folyamata egy testrészből . Ez a gyökérműtét eljárások széles skáláját tartalmazza, amelyek célja a szilárd anyagok, például idegen test eltávolítása a testrészről.

Mi az ICD-10-PCS gyökérműtét trombektómia esetén?

Inkább a kódoló a gyökérművelet definícióját és az elvégzett eljárást használja annak megállapítására, hogy a thrombectomia az extirpáció egy fajtája. Tekintsük a bal radiális artéria perkután thrombectomiájának példáját, amely 03CC3ZZ kóddal van kódolva: Szakasz: 0 Orvosi és sebészeti. Testrendszer: 3 felső artéria.

Mik azok a root műveletek?

Gyökérművelet : Testrész vágása vagy szétválasztása – testrészre vágás folyadékok és/vagy gázok elvezetése nélkül, egy testrész szétválasztása vagy átvágása érdekében. Elengedés – egy testrész felszabadítása egy rendellenes fizikai kényszer alól vágással vagy erő alkalmazásával.

A thrombectomia animációja aspiráció segítségével

38 kapcsolódó kérdés található

Mik azok a root műveleti kódok?

A root művelet a PCS kód harmadik karaktere, és leírja az eljárás szándékát vagy célját . A fekvőbeteg-ellátáshoz jelentett PCS-kódok többsége az ICD-10-PCS Orvosi és sebészeti részében található. Ebben a szakaszban 31 gyökérművelet található.

Mi a különbség a gyökérmetszést és a reszekciót?

Reszekció-gyökér-művelet T A reszekció hasonló a kimetszéshez, azzal a különbséggel, hogy az egész testrész kivágását vagy levágását jelenti csere nélkül . A reszekció magában foglalja az egész testrészt vagy egy testrész bármely felosztását, amelynek saját testrészértéke van az ICD-10-PCS-ben, míg a kimetszés csak egy testrész egy részét tartalmazza.

Mit kezel a thrombectomia?

Sebészeti trombectomiára lehet szüksége, ha vérrög van az artériában vagy vénában. Ez a műtét gyakran szükséges egy karban vagy lábban kialakuló vérröghöz. Egyes esetekben arra is szükség lehet, hogy vérrögök keletkeznek egy szervben vagy a test más részében.

Mi az a gyökérműtét, amikor az orvos levág egy ideggyökeret a fájdalom enyhítésére?

A rizotómia egy sebészeti eljárás a gerincvelő ideggyökereinek levágására. Az eljárás hatékonyan enyhíti a krónikus hátfájást és az izomgörcsöket.

Mit tartalmaz a gyökérművelet-kiegészítés?

Kiegészítő-gyökér-művelet U A táplálékkiegészítő olyan biológiai vagy szintetikus anyag behelyezése vagy ráhelyezése, amely fizikailag megerősíti és/vagy fokozza egy testrész funkcióját . A biológiai anyag lehet nem élő vagy ugyanabból az egyedből származó élő.

Mi a gyökérművelet a vízelvezetésnél?

Általánosságban elmondható, hogy ha folyadékot vagy gázokat szívnak fel vagy ürítenek ki, akkor a vízelvezetés a megfelelő gyökérművelet. Ilyen például a tályog elvezetése, a paracentézis, a mellkasi műtét, valamint a tályog vagy más folyadékok tűvel történő leszívása. Ha szövetet kimetszenek, akkor a kivágás a megfelelő gyökérműtét.

Mi az egyetlen elérhető gyökérműtét a kiropraktika szekcióban?

Csak egy gyökérműtét van a kiropraktikai részlegben. A negyedik karakter azt a testtájt adja meg, amelyen a kiropraktikai manipulációt végrehajtják. A kiropraktikai manipuláció megközelítése mindig külső. A hatodik karakter az a módszer, amellyel a manipulációt végrehajtják.

Amikor a sebész egy testrészt egy alkalmasabb helyre visz, ezt hívják?

Újracsatolás (M) Meghatározás: Egy elválasztott testrész egészének vagy egy részének visszahelyezése vagy visszahelyezése a normál helyére vagy más megfelelő helyre.

Mi az AngioJet thrombectomia CPT kódja?

A 37184 -es kód az AngioJet thrombectomiához van hozzárendelve.

Mi az AngioJet trombektómia?

Az AngioJet reolitikus trombektómiás rendszert úgy tervezték, hogy eltávolítsa a trombust Venturi-Bernoulli effektussal , több nagy sebességű, nagynyomású sósugaras sugárral, amelyeket a katéter disztális csúcsán lévő nyílásokon keresztül vezetnek be, hogy helyi alacsony nyomású zónát hozzon létre. vákuumhatásban a ...

Lehet számlázni aspirációs thrombectomiát?

Válasz: A CPT ® kézikönyvben található intrakoronáris nyelvezet szerint a CPT 92973 nem jelenthető trombus aspirációja miatt . A CPT kézikönyv kimondja: „Nem mechanikus, aspirációs trombektómiát a 92973-mal nem jelentettek, és az akut szívinfarktus PCI-kódjában (92941) szerepel, amikor végrehajtják.

Milyen gyökérműveletet alkalmazunk, ha egy idegen testet eltávolítunk a válaszlehetőségek testrészcsoportjából?

Ehelyett a kiirtási eljárás célja a szilárd anyagok, például idegen test, trombus vagy fogkő eltávolítása a testrészből anélkül, hogy a tényleges testrészből számottevő mennyiséget eltávolítanának. A szilárd anyag lehet egy biológiai funkció abnormális mellékterméke vagy egy idegen test.

Melyik testrészt választjuk, ha egy testrész adott ága nem rendelkezik saját testrész értékkel?

A testrészek ágai Ahol egy testrész adott ágának nincs saját testrészértéke a PCS-ben, a testrész a legközelebbi proximális ághoz van kódolva, amelynek meghatározott testrészértéke van.

Amikor fúziós eljárást hajtanak végre az L1 L3-ban?

Ha a fúziót az L1-L3-ban hajtották végre, akkor a testrész hozzárendelt értéke „ 1-Lumbális csigolyaízület, 2 vagy több ”, azaz két ízület.

A thrombectomia komoly műtét?

A mechanikus trombektómia egy olyan minimálisan invazív eljárás , amelyben az intervenciós radiológus speciális berendezéssel távolítja el a vérrögöt a páciens artériájából. Fluoroszkópia vagy folyamatos röntgen segítségével az orvos a műszereket a páciens artériáin keresztül a vérröghöz vezeti, és egyszerre eltávolítja a vérrögöt.

Mennyi ideig tart a thrombectomiás műtét?

Az eljárás körülbelül 2-3 órát vesz igénybe. Az eljárás után kompressziós kötést helyeznek a lábra, hogy csökkentsék a duzzanatot. Az eljárás után legfeljebb 6 órán keresztül a pácienst megkérhetik, hogy 15 percig járjon, majd 45 percig pihenjen, és ismételje meg.

Mi a különbség a trombektómia és az embolektómia között?

A thrombectomia a trombus eltávolítása, az embolektómia pedig az embolus eltávolítása .

A kimetszés műtétnek számít?

Az excíziós műtét vagy a borotválkozási kimetszés olyan sebészeti eljárás, amely magában foglalja a növedékek , például anyajegyek, tömegek és daganatok eltávolítását a bőrről, valamint a daganat körüli egészséges szöveteket. Az orvos ezt a technikát a bőrrák kezelésére alkalmazza, ahol szikével vagy borotvával távolítják el a daganatot.

A reszekció és a kimetszés ugyanaz?

Az ICD-10-CM gyökérműtétek kimetszését és reszekcióját néha nehéz megkülönböztetni. Az ICD-10-PCS meghatározása szerint a kivágás (B) egy testrész egy részének kivágása vagy levágása csere nélkül. A reszekció (T) majdnem azonos , de magában foglalja a teljes testrész kivágását vagy levágását.

Milyen gyökérműveleteket és minősítőket használnak a biopsziák kódolásához?

A biopsziás eljárások kódolása az Excision, Extraction vagy Drainage gyökérműveletek és a Diagnostic minősítő használatával történik. A Diagnosztika minősítő csak biopsziákhoz használható. Példák: A tüdő finom tűs aspirációs biopsziája a Drainage gyökérművelethez van kódolva a Diagnostic minősítővel.