Az alulértékelt definícióban?

Pontszám: 4,6/5 ( 56 szavazat )

Az alulértékelt jelentése angolul
nem próbálja felhívni a figyelmet vagy lenyűgözni az embereket : helyeslő Nagyon elegáns, visszafogott módon. Szinonima. igénytelen helyeslő. SMART szókincs: kapcsolódó szavak és kifejezések.

Mit jelent az alábecsült?

Az alábecsült definíciója szerény és nem túlzott vagy túlságosan feltűnő módon történik . Egy olyan ékszer, amely nem nagy vagy nem feltűnő, jó példa arra, amit visszafogottnak mondanának. melléknév. Nem feltűnő vagy nyilvánvaló, mint a stílus vagy az ornamentika; visszafogott vagy finom.

Hogyan használd az alulértékeltet egy mondatban?

(1) Eltúlozták az ellenség veszteségeit, és alábecsülték a sajátjukat. (2) Gyakran alábecsülték széntermelésüket. (3) Gyönyörűen visszafogott teljesítményt nyújtott Opheliaként. (4) Mindig is szerettem a visszafogott ruhákat – az egyszerű formákat, amelyekhez sok kemény munka szükséges.

Hogyan használd az alulértékelést?

Példák az alulértékelésre egy mondatban Alulértékelte adóköteles jövedelmét . Megpróbálja alábecsülni a problémát. Ezeket a példamondatokat a rendszer automatikusan kiválasztja különböző online hírforrásokból, hogy tükrözze az „alulértékelt” szó jelenlegi használatát.

Mit jelent az alábecsült megjelenés?

Ha egy stílust, színt vagy hatást visszafogottnak ír le, akkor azt jelenti , hogy az egyszerű és egyszerű, és nem hívja fel magára a figyelmet . Mindig is szerettem a visszafogott ruhákat. amerikai angol: understated /ʌndərˈsteɪtɪd/

Visszafogott (napi szótár)

15 kapcsolódó kérdés található

Mi az alábecsült luxus?

„Egy visszafogott szoba az, amely úgy néz ki, és úgy érzi , átgondoltan van gondozva . Ez azt jelenti, hogy minden darabot – a látványos bőrszelvényektől a legkisebb díszítőelemekig – a többihez viszonyítva veszünk figyelembe. Öleld a kézművességet és a klasszikus formákat a felkapott stílusokkal szemben.

Mit jelent az, ha valaki lenéző?

A leereszkedés teljes definíciója: a másokkal szembeni pártfogó vagy felsőbbrendű attitűd kimutatása vagy jellemzése .

Mi a példa a túlzásra?

Példák túlzásba: "Meghalnék, ha valaha is személyesen találkoznék Brad Pitttel." – Millió éve nem láttalak!

Miért használnak az emberek az alulértékelést?

Az alábecsülés egy olyan eszköz, amely segít a beszéd más formáinak, például az irónia és a szarkazmus fejlesztésében, szándékosan csökkentve a helyzet súlyosságát, amikor a hallgatók vagy az olvasók heves reakciót várnak.

A Megértés szó?

A megértés technikailag nem létezik az angol lexikonban. A megértéshez leginkább hasonlító szó a megértés. ... "Mélyen ismerem a húrelmélet alapjául szolgáló fizikát."

Mi az irónia 4 fajtája?

Az iróniának számos fajtája létezik, mindegyik mást jelent.
 • Drámai irónia. Tragikus iróniaként is ismert ez az, amikor az író olyasvalamit ad az olvasónak, amit egy szereplő nem. ...
 • Komikus irónia. ...
 • Szituációs irónia. ...
 • Verbális irónia.

Mi az alábecsült szépség?

FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK1. nem próbálják lenyűgözni az embereket vagy felkelteni a figyelmüket, ezért vonzó vagy hatékony. Visszafogott eleganciával öltözött.

Mi a különbség a túlértékelt és az alulértékelt könyvelés között?

A számviteli terminológiában a túlzás az alábecsült ellentéte. A könyvelők ezt a kifejezést a valós összegnél magasabb, hibásan bejelentett összeg leírására használják. ... Egy másik számlán is hiba lesz, a kettős könyvvitel követelményei miatt.

Mit jelent a népszerűtlen?

: nem népszerű : a közvélemény nézte vagy fogadta kedvezőtlenül.

Mit jelent az alábecsülés a beszédképben?

Az alábecsülés olyan beszédfigura, amelyben valami kevésbé erőteljesen fejeződik ki, mint az elvárható lenne , vagy amelyben valamit kisebbnek, rosszabbnak vagy kisebbnek mutatnak be, mint amilyen valójában. Az alábecsülést általában arra használják, hogy felhívják a figyelmet arra a minőségre, amelyet úgy tesz, mintha lekicsinyelne.

Mit jelent a túlzás?

tranzitív ige . : túl határozottan kijelenteni : eltúlozni túlértékelte a képesítését.

Hogyan nevezzük azt a figuratív nyelvet, amely két eltérő dolgot hasonlít össze?

Hasonlat . A hasonlat egy beszéd, amely két eltérő dolgot hasonlít össze, és a „tetszik” vagy „mint” szavakat használja, és ezeket gyakran használják a mindennapi kommunikációban.

Mi az irodalmi paradoxon?

Az irodalomban a paradoxon egy olyan irodalmi eszköz, amely ellentmond önmagának, de magában foglalja az igazság elfogadható magját . ... Míg a paradoxon az ötletek vagy témák szembeállítása, az oximoron pusztán a szavak közötti ellentmondás. Az oximoronra az irodalomban példát találhatunk William Shakespeare Rómeó és Júliájában.

Mikor használható az alábecsülés?

Az alulértékelést akkor használjuk , ha a beszélő kevésbé erősnek vagy fontosabbnak akarja tűnni a helyzetet, mint amilyen . Például gondoljon erre a helyzetre: Tíz vizsgát tett le az iskolában, és mindegyiket 100%-os eredménnyel teljesítette.

Mi a hatása a túlzásnak?

Ha a készlet végén túlbecsülik, ez csökkenti a készlet összegét, amelyet egyébként az adott időszakban eladott áruk bekerülési értékére számoltak volna el . Ennek eredményeként az eladott áruk költsége csökken a tárgyidőszakban.

Mi a különbség a hiperbola és a túlzás között?

Mint főnevek, a különbség a túlzás és a hiperbola között az, hogy a túlzás túlzás ; az ésszerűt meghaladó állítás, míg a hiperbola (megszámlálhatatlan) extrém túlzás vagy túlzás; különösen mint irodalmi vagy retorikai eszköz.

Beszédkép a túlzás?

A hiperbola egy ötlet túlzása. Ez egy retorikai eszköz vagy beszéd, amelyet erős érzések kiváltására vagy erős benyomás keltésére használnak. A hiperbola nyilvánvaló és szándékos túlzás, amelyet nem szándékoznak szó szerint érteni.

Mi a különbség a pártfogó és a lekezelő között?

Valaki, aki lekezelő, „lebeszél” másokat, mert felsőbbrendűnek érzi magát náluk. Pártfogolni valakit annyit tesz, mint lekezelően bánni vele , de sajátos módon – mintha egy gyerekkel foglalkozna.

Honnan tudod, hogy lekezelő vagy?

Íme, öt jel, hogy ez a helyzet:
 1. Nem gondosan válogatod meg a szavaidat. ...
 2. Mindig önmagadat helyezed előtérbe. ...
 3. Te vagy a visszakezes bókok mestere. ...
 4. Mindig egyenlőségjelet tesz a tapasztalatai között. ...
 5. Beszélgetős gőzhenger vagy.

Hogyan reagálsz valakire, aki lenéző?

Bolondbiztos útmutató a lekezelő munkatársak kezeléséhez
 1. Ne vedd személyesen. Mindenekelőtt maradj nyugodt, és folytasd, ahogy mondják. ...
 2. Hívja őket rajta. A rossz irodai viselkedést úgy kezelheti, hogy elmondja az embereknek, ha a tetteik nem stimmelnek veled. ...
 3. Semlegesítse testbeszédét. ...
 4. Kérjen felvilágosítást.