Az északi cotabatóban?

Pontszám: 4,4/5 ( 62 szavazat )

Cotabato, hivatalosan Cotabato tartomány és korábban, de még mindig a köznyelvben North Cotabato néven ismert, egy tengerparttal nem rendelkező tartomány a Fülöp-szigeteken, Mindanao Soccsksargen régiójában. Fővárosa Kidapawan városa.

Hány tartomány van Észak-Cotabatoban?

Területét tekintve az első helyen áll a XII. régió négy tartománya között. Cotabato tartomány tizenhét (17) településből és egy (1) városból áll, ötszáznegyvenhárom (543) legálisan létrehozott barangával, fővárosa pedig Kidapawan városa.

Miről ismert North Cotabato?

Jelenleg a Cotabato a gumiipar kiemelt területe, 27 feldolgozóüzemével halványkúszó, barna, morzsás, levegőn szárított lapokat gyártanak. A gyümölcsfeldolgozáshoz vezető gyümölcstermelés kiegészíti ezeket a fejlesztéseket.

Hány körzet van North Cotabatoban?

Az 10177. számú köztársasági törvény 2012. szeptember 14-i jóváhagyása növelte (északi) Cotabato képviseletét azáltal, hogy a tartományt három törvényhozási körzetre osztották fel.

Kidapawan városa Cotabato északi vagy déli részén található?

Kidapawan az Apo-hegy lábánál található Cotabato tartomány délkeleti részén, más nagyobb városok, General Santos, Davao City, Cotabato City és Cagayan de Oro közepén.

KANADAI VLOGGEREK ÉSZAK-COTABATOBAN | Első nap itt a Fülöp-szigeteken

41 kapcsolódó kérdés található

Cotabato város északi vagy déli?

Cotabato város, Mindanao déli részén , Fülöp-szigeteken. A város egy mocsaras területen található, közel a Cotabato folyó (a Mindanao folyó mellékfolyója) déli partjaihoz, és közvetlenül a Moro-öböl belsejében. Cotabato város mindanao délnyugati részének elsődleges kereskedelmi és kereskedelmi központja.

Hány barangay van North Cotabatoban?

Murad Ebrahim főminiszter végrehajtási rendeletet adott ki a Fejlesztési Koordinációs Iroda (DCO) létrehozásáról, amelyet egy adminisztrátor és nyolc területi koordinátor vezet a Cotabato-i 63 baranga ügyeinek intézésére.

South Cotabato és Cotabato ugyanaz?

Így 1966. július 18-án Dél-Cotabato független tartományként vált el Cotabatotól . ... Hét város a tartomány déli és part menti részén (Malungon, Alabel, Malapatan, Glan, Maasim, Kiamba és Maitum) az új tartomány része lett, így Dél-Cotabato 11 település maradt.

Mikor lett Cotabato város?

1950. július 1-jén az akkori Cotabato önkormányzatot a 466. számú végrehajtási rendelet alapján első osztályú községgé nyilvánították. Kilenc évvel később, 1959. július 10-én várossá vált, majd 1959. június 20-án hivatalosan is alapító oklevelet alakítottak ki. város a 2364. számú köztársasági törvény értelmében.

Milyen gyümölcsöt kötnek leggyakrabban Davao városához?

A Davao régió legfontosabb gyümölcstermései közé tartozik a mangosztán . Davao város minden utcasarkában bővelkedik ez az édes "citrusos" gyümölcs, amely széles körben ismert egészségügyi előnyeiről.

Mi Sarangani tartomány fővárosa?

Sarangani egy tartomány a Fülöp-szigeteken, a SOCCSKSARGEN régióban. Fővárosa Alabel .

Dél-Cotabato egy tartomány?

Így 1966. július 18-án South Cotabato végül önálló tartományként alakult meg, amely saját fejlődését szorgalmazza. 1992-ben South Cotabato új tartományt hozott létre. Hét város a tartomány déli és tengerparti részén jelenleg Sarangani tartomány részét képezi.

Hogyan jutok el North Cotabato területére?

HOGYAN JUTHATUNK EL ODA? Kidapawan busszal vagy furgonnal érhető el Davaoból vagy Cotabato városból. Davao város Ecoland termináljáról buszok (Weena busz) indulnak Kidapawanba vagy Cotabato Citybe, amely Kidapawan városa mellett halad el.

Cotabato City erősen urbanizált város?

Cotabato, Ormoc, Santiago, valamint minden más erősen urbanizált város , beleértve azokat is, amelyeket át kell alakítani vagy létrehozni fognak a jövőben, regisztrált szavazói nem vehetnek részt a tartományi választásokon.

Biztonságos Cotabato Cityben?

FIGYELMEZTETÉS: A katonai és a felkelő csoportok közötti összecsapások miatt sok kormány figyelmeztetést adott ki a Bangsamoro régióba való utazástól. Cotabato City azonban a BANGSAMORO régió legbiztonságosabb területe , ahol a maximális biztonsági protokollokat betartják.

Mi az irányítószám?

Az irányítószám (amelyet a világ különböző angol nyelvű országaiban helyileg irányítószámként, irányítószámként, PIN-kódként vagy irányítószámként is ismernek) betűk vagy számjegyek vagy mindkettő, néha szóközöket vagy írásjeleket is tartalmazó sorozata, amelyet a postai címben tartalmaznak. a levélválogatás célja.

Az irányítószám és az irányítószám ugyanaz?

A két kód lényegében ugyanaz a céljuk , de az irányítószám kifejezést főleg az Egyesült Államokban használják; Az irányítószámot általában más országokban használják.

Kihalt az Apo-hegy?

A Talomo-hegy egy kialudt vulkán, de az Apo-hegy, bár alvónak tűnik , számos szellőzőnyílással rendelkezik, amelyek gőzt és kénes gázokat termelnek. ... Az Apo-hegy északkeleti lejtői a Davao és Talo folyókba és mellékfolyóiba torkollnak.

Mi South Cotabato fővárosa?

Koronadal, hivatalosan Koronadal városa (Hiligaynon: Dakbanwa énekelte a Koronadalt; Maguindanaon: Ingud nu Koronadal), és más néven Marbel, egy 3. osztályú város és Dél-Cotabato tartomány fővárosa, Cotabato, Fülöp-szigetek. A 2020-as népszámlálás szerint 195 398 lakosa van.

Melyik tartomány ismert forrásként a Felvidéken?

Kidapawan , a „Felföld tavaszaként” emlegetett város a „TIDA” szóból ered, ami tavaszt jelent, a „PAWAN” pedig hegyvidéket jelent. A város az Apo-hegy alján található, így kiváló hely és elsőrangú turisztikai attrakció.