Az utolsó közülünk az egész világ fertőzött?

Pontszám: 4,5/5 ( 12 szavazat )

A The Last of Us 2033-ban játszódik, húsz évvel azután, hogy egy gombás eredetű, agymódosító járvány elterjedt, és a világ népességének több mint 60%-át megfertőzte.

Globális a fertőzés a The Last of Us-ban?

Egy gomba, amely lassan mozog a testben azzal a céllal, hogy leigázza az agyat, úgy hangzik, mint valami, amit egy videojátékban láthat. Ez azért van így, mert a Cordyceps Brain Infection (CBI) utolérte a bolygót a The Last of Us-ban (és a The Last of Us 2. részében).

A járvány kitörése után mennyi idővel jelenik meg a The Last of Us?

2033-ban, 20 évvel a járványkitörés napja után, nem sok karanténzóna maradt.

A The Last of Usban vannak zombik?

Míg a The Last of Us és a The Last of Us 2. részét általában úgy gondolják, hogy egy zombiapokalipszisben játszódik, a The Last Of Us legikonikusabb ellenségei nem hagyományos zombikként jelennek meg . A klikkerek akkor jönnek létre, amikor az embereket a cordyceps nevű gomba mutáns formájával fertőzik meg.

Mennyi idő telt el a The Last of Us 2 kitörése óta?

A folytatás 2039-ben indul, azaz öt évvel az első játék és 26 évvel a kezdeti kitörés után. Az események feltehetően télen kezdődnek néhány előzetes alapján, amelyek Ellie-t a településen vagy küldetéseken mutatják be. Ellie most 19 éves, Joel pedig az 50-es évei elején-közepén jár.

A Cordyceps | A The Last Of Us fertőzés MAGYARÁZAT!

33 kapcsolódó kérdés található

Hány éves Joel Last of Us 2?

Hány évesek Joel és Ellie a The Last of Us 2. részében? Mivel a Naughty Dog legújabb játéka öt évvel az eredeti játék után jelent meg, Ellie most 19 éves. Joel életkora kicsit trükkösebb, de az eredeti játékban a negyvenes évei végén jár. Ezzel az ötvenes évek elejétől a közepéig tartó sávba kerül a folytatásra .

Miért immunis Ellie?

Immunitásának oka bizonytalan . Amint azt minden korábbi esetben láttuk, a páciens Cordyceps-ének antigén titere magas marad mind a szérumban, mind a cerebrospinális folyadékban. A pácienstől vett vérkultúrák gyorsan szaporítják a Cordyceps-t a laboratóriumi gombás tápközegben...

Vakok a klikkelők?

"Clickers" a becenév, amelyet az emberek az Ophiocordyceps Unilateralis fertőzés harmadik szakaszában kaptak. Hosszú ideig érintkeztek a gombával, és teljesen vakok . A navigáció továbbra is lehetséges adaptív echolocation használatával, hasonlóan a legtöbb denevérhez.

A kattintók láthatnak utoljára kettőnk közül?

A kattintók vakok , de nagyon érzékeny a hallásuk. Lassan kell mozognia, és meg kell állnia, ha a csattanó hangra figyelmeztet, és jobban figyel. Érdemes megjegyezni, hogy nem kötelező az összes kattintó megölése, amellyel találkozik.

Hány éves Joel közülünk az utolsó?

Tehát Joel a negyvenes évei végén jár (48 vagy 49) . A játékmenet nagy része 20 évvel a nyitójelenet után zajlik. Ami azt jelenti, hogy 28/29 volt Sarah-val. Sarah 12 éves volt ebben a jelenetben, tehát ez azt jelenti, hogy Joel 16/17 évesen apa volt.

Hány éves Ellie a The Last of Us 1-ben?

Ellie (Ashley Johnson) egy tizennégy éves árva és a másik fő játszható karakter a játékban, és azon kevés karakterek egyike, akik soha nem ismerték az életet a fertőzés előtt.

Hogyan indult el a The Walking Dead vírus?

A The Walking Dead képregényének írója és az AMC tévéműsor régi producere azt mondta, hogy a zombijárvány egy "űrspóra" miatt következett be a Twitteren , ami valószínűleg egy újabb tisztelgés a zombihorror műfaj keresztapja, George A előtt. Romero.

Hogyan kezdődött a zombiapokalipszis a The Last of Us-ban?

A The Last of Us-ban Cordyceps felveszi az embereket a házigazdák listájára. Az apokalipszis akkor kezdődik , amikor a gomba tipikus gazdájáról az emberre ugrik , feltehetően ugyanúgy, ahogy egyes betegségek, például a „sertésinfluenza”, fajok között ugrálhatnak. ... A játék még több ihletet merít a tudományból, mint a gomba nevét.

Miért sikoltoznak a klikkelők?

A csattanók azonban képesek manőverezni a területeken az echolokáció segítségével , amely észrevehető kattanó és csikorgó zajokat produkál a hangforrások megtalálásához, innen ered a nevük is.

Tudsz besurranni a klikkerekért?

A kattintók könnyen kezelhetők, ha egy lopakodó öléssel azonnal kiiktatják őket. ... Vedd figyelembe, hogy a klikkerek teljesen vakok, és még közelről sem fognak tudni észrevenni téged , így lehetőséged van lopakodva megölni egy klikkert akkor is, ha veled szemben állnak.

Tudsz puffadót szedni?

A Flamethrowerrel is könnyen megölhetők a puffadások. Akárcsak a Clickers, ők is megölnek, ha a kezükbe kerülnek. A Clickerekkel ellentétben azonban nem használhatsz shiv-et, hogy megmentsd magad, ha elkapnak .

Ellie anyja megfertőződött?

Mivel Ellie anyja a Fireflies tagja volt, sok lehetősége lett volna belehalni a sérülésekbe, a fertőzésen kívül, mi a helyzet azzal, amivel foglalkoztak. És őszintén szólva, a játékban az szerepel, hogy Ellie-t post mortem meg kellett műteni, mert a benne lévő fertőzés elváltozott.

Mi történt Ellie anyjával?

Szülés után egy napon belül meghalt , de volt ideje levelet írni Ellie-nek. Anna halála előtt Marlene megígérte, hogy gondoskodik Ellie-ről a távollétében. ... Ellie magával viszi Anna levelét a hátizsákjában, édesanyja kapcsolópengéjével együtt, ahogy az a Tél fejezetben látható.

Joel Ellie apja?

Ellie vak szerelme Joel iránt még furcsább, ha figyelembe vesszük, hogy nem is ő az igazi apja . Csempész volt, akit azért béreltek fel, hogy csomagként kézbesítse, aki csak könyörtelenül kezdett apai szerepet vállalni közös útjuk végén. ... Mindenekelőtt Joel lányának kell lennie, még azután is, hogy elment.

Will There Be a Last of Us 3. rész?

Az írás idején a The Last of Us 3. részének még nem volt hivatalos megjelenési dátuma – mégpedig azért, mert még nem erősítették meg. A Naughty Dog hivatalosan 2013-ban kezdte meg a fejlesztést a II. részben, a folytatást pedig 2016-ban jelentették be.

Tommy halt meg utoljára kettőnk közül?

Egy másiknak sikerült kitalálnia a módját, hogy elérjen valamit, amit Naughty Dog nyilvánvalóan senkinek nem szánt: ölje meg Tommyt. Mindenki tudja, aki befejezte a The Last of Us 2. részét, Tommy egyike azoknak a karaktereknek, akiknek sikerült túlélniük a játék eseményeit.