Az applecar jelentésében?

Pontszám: 4,6/5 ( 8 szavazat )

Elrontja a gondosan kidolgozott terveket, ahogy a Most ne idegesítse fel az applecart azzal, hogy elárulja, hová tartunk. Ez a kifejezés úgy indult, hogy felborította a kocsit, a római idők óta azt jelenti, hogy " mindent elront ". A pontos idióma az 1700-as évek végéről származik.

Az applecar egy szó?

alma•alma•kocsi n. egy almaárus által használt tolókocsi .

Mi az eredete a ne idegesítsd fel az almás kocsit?

Ennek a mondásnak a legkorábbi változatát a rómaiaknak tulajdonítják , akik azt mondták, hogy Perii, plaustrum perculi, vagy: „Elromlott vagyok; Felborítottam a kocsimat!” Más szóval, annak, akinek a kocsija vagy szekere felborult (vagy aki felborította a kocsit), mindent elrontott.

Ki mondta, hogy ne idegesítsd fel az almás kocsit?

Honnan származik a „Ne idegesítsd fel az almáskocsit” kifejezés? Ezt az utaló kifejezést először Jeremy Belknap jegyezte le a The History of New Hampshire-ben, 1788-ban: „Adams majdnem felülmúlta az almakocsit azzal, hogy a ratifikáció napjának reggelén behatolt egy saját kitalált módosításába” [az alkotmány].

Mit jelent az utolsó kártya kijátszása?

Válasz: Egy adott cselekmény vagy erőforrás használata, amely határozott előnyt biztosít a többiekkel szemben, gyakran úgy, hogy megfelelő időben tartják, majd felhasználják .

Applecart jelentése

28 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent az, hogy ne idegesítsd fel az applecart?

Elrontja a gondosan kidolgozott terveket, ahogy a Most ne idegesítse fel az applecart azzal, hogy felfedje, hová tartunk . Ez a kifejezés úgy indult, hogy felborította a kocsit, amit a római idők óta használnak a „mindent elrontani” jelentésére. A pontos idióma az 1700-as évek végéről származik.

Mit jelent a közmondás, hogy harangozd a macskát?

Harangozni a macskát azt jelenti , hogy megpróbálunk vagy beleegyezünk abba, hogy megkíséreljünk egy hihetetlenül nehéz feladatot, amely ha sikerül, az egész közösség javára válik . A macska idióma harangszó egy Ezópusnak tulajdonított meséből származik, az Egerek a Tanácsban.

Mit jelent a szög a koporsóban?

Szög definíciója a koporsóban : olyasvalami, ami valószínűsíti, hogy valaki vagy valami megbukik, megsemmisül stb . Minden hiba eggyel több szöget jelent profi baseball-pályafutásának koporsójába. Az ügyvédek ma újabb szöget ütöttek a koporsójába.

Hány szög van egy koporsóban?

Ha úgy tetszik, többféle módon rögzítheti a koporsó fedelét a temetés előtt. A fedél rögzítésének legegyszerűbb módja 6-10, legfeljebb 1,5 hüvelyk hosszúságú szeggel .

A koporsóknak van szögük?

A temetést gyakorló kultúrákban nagyon eltérő stílusú koporsók vannak. ... Ezek a koporsók szögek helyett facsapokat használnak .

Mit jelent a fehér elefánt idióma?

főnév. a tulajdonos által nem kívánt birtok, de nehéz megszabadulni tőle: A viktoriánus téglalapunk és bútoraink fehér elefántok voltak. egy birtok, amely aránytalanul nagy költséggel jár a hasznosságához vagy a tulajdonos értékéhez képest: Amikor megvette a kastélyt, nem tudta, hogy ilyen fehér elefánt lesz.

Mi a macskaharangozás erkölcse?

Erkölcsi leckét ad az ötletek és megvalósíthatóságuk közötti alapvető különbségről, illetve arról, hogy ez hogyan befolyásolja az adott terv értékét. A történet a macskát csengetni idiómát eredményezi, ami azt jelenti , hogy megkíséreljük, vagy vállaljuk, hogy elvégezzük egy hihetetlenül nehéz feladatot.

Ki fogja harangozni a macskapéldát?

Kinek van elég bátorsága veszélyes munkát végezni? Például valakinek el kell mondania a tanárnak, hogy a saját fia gyújtotta meg a tüzet , de ki fogja megharangozni a macskát?

Mi az erkölcse a történetnek, hogy ki fogja megharangozni a macskát? *?

A híres történet, a „Ki harangozza meg a macskát” morálja: „ Könnyebb mondani, mint megtenni ”. Egy bizonyos házban élt néhány egér. Nem volt macska a házban. Így az egerek szabadon mozogtak, és azt ették, amit a konyhában kaptak.

Mit jelent a nedves takaró idióma?

: olyan, amely kioltja vagy csillapítja a lelkesedést vagy az örömöt .

Mit jelent az, hogy egy AX-t kell darálni?

kifejezés. Ha valakinek baltáját kell köszörülnie, az önző okokból tesz valamit . [informális, elutasítás]

Mit jelent Penelope hálója?

Valami, amit rutinszerűen visszavonnak, és ezért soha nem fejlődik . Az Odüsszeia-ra utal, amelyben Odüsszeusz felesége, Penelope minden nap szövi és kibontja Laertes temetkezési lepeljét, hogy ne kelljen udvarlót választania. (A lepel befejezése után várhatóan udvarlót választ.)

Hogyan használod a kiengedni a macskát a zsákból szót egy mondatban?

hogy megtudjak egy titkot , általában szándék nélkül: próbáltam titokban tartani a bulit, de Mel elment, és kiengedte a macskát a zsákból.

Mit jelent az öv alatti ütés?

Tekintse meg az öv alatti találat szinonimáit a Thesaurus.com oldalon. Ha olyasmit mondunk, ami gyakran túl személyes, általában lényegtelen és mindig igazságtalan : „A református alkoholistákat ivási problémájukra emlékeztetni annyi, mint az övön aluli ütés.” A kifejezés a bokszból származik, amelyben tilos az ellenfelet övön alul ütni.

Mit jelent a macska- és kutyaeső szóhasználatban?

A „macskák és kutyák” származhat a görög cata doxa kifejezésből, ami azt jelenti, hogy „ ellentétes a tapasztalattal vagy a hiedelmekkel ”. Ha esik macskák és kutyák, akkor szokatlanul vagy hihetetlenül erősen esik.

Működik a macska harangozása?

Számos tanulmány vizsgálta, hogy a harangok segítik-e a zsákmányt a macskák elől menekülni, és az általános konszenzus igen ! A nyakörvön lévő harangok mintegy felére csökkentik a kifogott zsákmány mennyiségét, ami elég lehet ahhoz, hogy többé ne jelentsen veszélyt az ökoszisztémákra.

Mit gondolsz, miért van a macskának harang a nyakában?

Amikor a macskák kimennek a szabadba, a nyakörvön lévő csengőt gyakran figyelmeztetik a vadon élő állatokra, különösen a madarakra, hogy ragadozó van a környéken . ... Nem csak ez, de a harang azt is tudathatja a ragadozókkal, mint a prérifarkasok vagy más, keményebb macskák, hogy a macskája a közelben van, így veszélybe kerül.

Mit jelent zsebben venni a disznót?

: olyasvalamit, amit úgy kínálnak, hogy elfedje valódi természetét, vagy érdemes disznót zsebben venni .

Mi a fehér elefánt lehető legjobb jelentése?

1. Drága cikk, ami zavaró vagy haszontalan . A kifejezés a sziámi királyról szóló történetből származik, aki állítólag egy szentnek tartott albínó elefántot adott az udvar egyik tagjának, akit nem szeretett, mivel tudta, hogy az állat gondozása kimeríti az illető vagyonát.