A Star Trekben mi az a szubűr?

Pontszám: 4,4/5 ( 33 szavazat )

A Star Trek kitalált univerzumában a szubtér a téridő olyan jellemzője, amely elősegíti a fénynél gyorsabb áthaladást , csillagközi utazás vagy információtovábbítás formájában. A fénynél gyorsabb vetemedés a szubtéren keresztül az Alcubierre Drive-hoz hasonlóan működik, de a fizika különböző törvényeinek engedelmeskedik.

Valóban létezik szubtér?

Nem, a szubtér nem valós elmélet .

Mi az a szubtércsatorna?

Az altércsatorna egy kommunikációs csatorna, amely altér frekvenciák egy meghatározott sávjából vagy egyetlen dedikált altérből állt . Spock szerint 2267-ben a Cestus III régión túl csak "bizonyos furcsa jelekről szóló pletykák léteztek a szubűrcsatornákon.

Milyen gyors a szubűrkommunikáció a Star Trekben?

Ebben az esetben a szubtér rádióüzenete úgy tűnik, hogy 2 700 000 fényévet utazik 51 5/6 év alatt, ami a fénysebesség 52 090 10 / 311 -szerese, vagyis körülbelül napi 144,5 fényév hat fénynél valamivel több sebességgel. év egy óra .

Hogyan kommunikálnak az emberek a Star Trekben?

A Star Trek: Enterprise és a Star Trek: The Original Series sorozatban a hajón történő kommunikáció az asztalokon és a falakon elhelyezett kommunikátorpaneleken , néha pedig videotelefonokon keresztül történik. ... A hagyományos kézi kommunikátor azonban visszatért a későbbi filmekben.

A szubtér elmélete és a világegyetem eredete (Star Trek)

25 kapcsolódó kérdés található

Hogy hívják a Star Trek kommunikátort?

Az Onyx a valós Star Trek kommunikátor jelvénye, akárcsak Picard kapitány és legénysége az Enterprise-on.

Hogyan küldik el az üzeneteket a Star Warsban?

A hologramokat többször is felhasználták a Star Wars-filmekben késleltetett, gyakran titkos üzenet közvetítésére. Sok esetben ezek a küldetések érzelmi ütést adnak mind a film szereplőinek, mind a közönség tagjainak, cselekvésre késztetve mindenkit, aki megtekinti őket.

Hogyan működik a szubtéri kommunikáció a Star Trekben?

A legtöbb Star Trek sorozatban a szubtéri kommunikáció olyan eszköz, amely szinte azonnali kapcsolatot létesít a fényévnyire lévő emberekkel és helyekkel.

A warp drive gyorsabb a fénynél?

Így a 6,9-es vetemedés a fénysebesség körülbelül 2117-szeresének felel meg. ... A Star Trek: Voyager sorozat "The 37's" című epizódjában a 9.9-es vetemedés közvetlenül szerepel egy párbeszédpanelen négymilliárd mérföld/másodperc (6,5 milliárd km/s), ami körülbelül 21 468-szor gyorsabb, mint a fénysebesség . .

Milyen gyors a vetemedési sebesség?

A "Star Trek" sci-fi univerzumában a vetemedéses meghajtókkal rendelkező űrhajók a fénysebesség általában áthatolhatatlan határát, vagyis körülbelül 186 282 mérföld/másodperc (299 792 kilométer/másodperc) sebességgel képesek túllépni vákuumban.

Hány Star Trek idővonal van?

Elkezdheti nézni a Star Trek műsorokat/sorozatokat, kezdve a Final Frontierrel, a Strange New Worlds-el vagy a The Undiscovered Country-val. De a franchise-nak két különálló idővonala van, mint különálló entitás, amelyek megzavarhatják Önt, például az alternatív idővonal vagy az alternatív valóság a Kelvinverse vagy a Kelvin Timeline-ban.

Mi az altér a lineáris algebrában példákkal?

Például: R2 altere (vagy lineáris altere) kétdimenziós vektorok halmaza az R2-n belül, ahol a halmaz három specifikus feltételnek felel meg: ... A halmaz zárt skaláris szorzás esetén. 3. A készlet összeadás alatt zárva van.

Milyen találmányokat inspirált a Star Trek?

Trek Tech: 10 Star Trek kütyü, amelyek valósággá váltak
  • Térhajtómű. A Warp Drive a Star Trek utazásai során használt egyik legikonikusabb technológia. ...
  • Traktor gerendák. ...
  • Fázisok. ...
  • Táblagépek. ...
  • Hypospray. ...
  • Univerzális fordítók. ...
  • Trikorderek. ...
  • Telejelenlét.

Elméletileg lehetséges a vetemedés?

A Warp meghajtók elméletileg lehetségesek, ha még mindig messzemenő technológia . Két közelmúltbeli cikk került a címlapokra márciusban, amikor a kutatók azt állították, hogy legyőzték az egyiket a számos kihívás közül, amelyek a vetemedési hajtások elmélete és a valóság között állnak.

Mi az a pszichológiai altér?

A szubtér egy olyan mentális állapot, amelyben az ember mentálisan ellazul, álmodozóvá, lebegővé, elszakadttá válik … amit egyesek természetes csúcsnak neveznek. ... A szubtér egy transzállapot, ahol a tudatos elme ellazul, és a tudatalatti válik uralkodóvá.

Létezik szimbóluma az altérnek?

Láttam, hogy U≤V és U<V az altereket, illetve a megfelelő altereket jelölik, de ezek nem elég gyakoriak ahhoz, hogy a jelentésük explicit megjelölése nélkül használjuk őket. Egy másik módszer, amelyet legalább egy általam használt tankönyvben használt, az volt, hogy bizonyos betűket bizonyos típusú dolgokhoz foglaltam le.

Van valami gyorsabb a fénysebességnél?

Nem. Az univerzális sebességkorlátozás, amelyet általában fénysebességnek nevezünk, alapvető fontosságú az univerzum működésében. ... Ezért ez azt mondja nekünk, hogy soha semmi sem haladhat gyorsabban a fénysebességnél , azon egyszerű oknál fogva, hogy a tér és az idő valójában nem létezik ezen a ponton túl.

A NASA tényleg egy warp meghajtón dolgozik?

Nyilvánvaló, hogy a NASA még mindig dolgozza ki a hajtáslánc hibáit , de talán csak idő kérdése, hogy legalább a szomszédos csillagrendszerek, például a Proxima Centauri elérjék az emberi legénységet. Addig is csak a legtávolabbi csillagokat nézhetjük meg távcsöveinkkel.

Mi gyorsabb a fénynél az univerzumban?

Albert Einstein speciális relativitáselmélete híresen azt diktálja, hogy egyetlen ismert objektum sem haladhat gyorsabban a vákuumban a fény sebességénél, ami 299 792 km/s. ... Ellentétben a téridőn belüli tárgyakkal, maga a tér-idő bármilyen sebességgel meghajolhat, tágulhat vagy meghajolhat.

Hogyan működik a warp drive?

A Warp drive egy olyan technológia volt, amely lehetővé tette a fénynél gyorsabb űrutazást. Úgy működött , hogy vetemedési mezőket generált, hogy létrehozzon egy szubtérbuborékot, amely beburkolja a csillaghajót, eltorzítva a helyi téridő kontinuumot, és a csillaghajót olyan sebességgel mozgatva , amely jelentősen meghaladhatja a fénysebességet.

Hogyan számítják ki a vetemedési sebességet?

A legnépszerűbb módszer a warp-cub (X^3) számítás volt. Ezzel a számítási rendszerrel a Warp-2 a fénysebesség nyolcszorosa lenne (2 x 2 x 2 = 8), a Warp-3 a fénysebesség 27-szerese, és így tovább.

Mik a Star Wars kommunikációs eszközei?

A Comlink szabványos kézi kommunikációs eszközök, mikrofonokhoz és vevőegységekhez illeszkednek, és az egész galaxisban elterjedtek. A Birodalom a szabványos C1 személyes kommunikációt használta, amelyet a SoroSuub Corporation gyártott.

Fogadhat-e adásokat a hipertérben?

A HoloNet tovább növelte a hatótávolságot, a hiperűrben felfüggesztett hiperhullámú adó-vevők összekapcsolt hálózatát használva óriási adatsávok újrasugárzására az egész galaxisban, lehetővé téve az azonnali, teljes holo átvitelt gyakorlatilag bármely előfizetőtől bármely másik felé.