A varrásban mi az interfész?

Pontszám: 4,5/5 ( 61 szavazat )

Az interfész olyan szövet, amelyet a ruhadarab egyes részei stabilabbá tételére használnak . Kiegészítő rétegként alkalmazzák, amelyet a ruhák belsejére, például gallérra, mandzsettára, derékpántra és zsebekre visznek fel, segítve a ruhák szilárdságát, formáját, szerkezetét és alátámasztását.

Milyen típusú interfészt használjak?

Általánosságban elmondható, hogy NE használjon nagyobb súlyú felületet, mint a szövet, mivel a felület „uralja” a ruhadarabot, és természetellenes szerkezetet ad hozzá. Ezért közepes súlyú anyagokhoz használjon közepes súlyú interfészt . Közepes súlyú kötött anyagok esetén használjon közepes súlyú kötött felületet.

Kell-e varráskor interfészeket használni?

Még akkor is, ha természetesen ropogós vagy nehéz anyagot használ, a szerkezeti területeket interfészekre kell helyeznie, hogy azok kevésbé legyenek lankadtak, mint a ruha többi része. ... Csak szövetből készült, olyan lenne, mint egy zseb. Megereszkedne és eltorzulna, ha beleteszed a dolgokat. Az interfész az, ami egy pénztárcának képes megtartani egy alakot.

Kihagyhatom az interfészvarrást?

Ahogyan kihagyhatod az edzést, úgy az interfészeket is . ... Az interfész egy textil, amelyet vagy bevarrnak, vagy gőzölős vasalóval ráolvasztanak a szövetrétegek közé, hogy szerkezetet és testet kapjanak. Az interfész önmagában nem túl izgalmas, de ez az egyik kulcsa a projekt professzionális megjelenésének.

Mi a 3 típusú interfész?

Interfész típusai
  • Szőtt interfész: Ez úgy néz ki, mint egy szőtt anyag. ...
  • Nem szőtt felület: A nem szőtt interfész ragasztott, és papírhoz hasonló textúrájú. ...
  • Kötött interfész: Ez egy kicsit nyúlik, ezért hasznos a kötött anyagok interfészénél.

A varrási interfész alapjai – Interfész 101

17 kapcsolódó kérdés található

Mi két oka lehet az interfész használatának?

Formát, erőt és testet ad hozzá . Szinte minden ruhadarabhoz szükség van valamilyen interfészre a belső stabilitás érdekében. Az interfész támogatja a divatos szövetet, és ropogósságot ad hozzá, nem pedig tömeget. A feszültségnek kitett területek megerősítésére szolgál, és segít a ruhadarabnak megőrizni formáját viselés után.

Mi a különbség a stabilizátor és az interfész között?

Az interfészeket és a stabilizátorokat jellemzően két szövetréteg között használják ruházati cikkekben és kiegészítőkben. A stabilizátorok szerkezetet biztosítanak az olyan projektekhez, mint a táskák és a kézművesség, míg az interfészeket általában arra használják, hogy nagyobb testet biztosítsanak a ruházati projektekben , például az inggalléroknál és a borításoknál.

Mikor ne használjon interfészt?

Ne használjon olyan interfészt, amely nehezebb, mint az anyaga . Ideális esetben mindig valamivel könnyebb súlyúnak kell lennie (vagy ugyanolyannak, ha könnyebben megtalálható). A közepes súly a legtöbb jersey vagy foltvarró pamuthoz jó, a könnyű pamut gyephez vagy hasonlóhoz.

Mit használhatok, ha nincs interfészem?

Mi helyettesítheti az interfészeket? A muszlin és a pamut a legjobb helyettesítői az interfészeknek, köszönhetően az interfész egyszerűségének. Legjobban előmosva használhatók a zsugorodás elkerülése érdekében, majd egy 3,5 öltéshosszúságú vagy szélesebb hálóöltéssel helyettesíthetik a szövetet az elsődleges szöveten.

Használhatok szövetet interfész helyett?

A legjobb alternatíva, ha elfogy az interfész, ugyanaz az anyag lehet, amelyet a ruha, a blúz és így tovább készítéséhez használ . Például, ha pamutruhát készít, akkor ugyanaz a pamutszövet jól használható interfész cseréjeként.

Mikor használjam az interfészt?

Mikor használjuk az interfészeket A ruházati minták általában olyan területeket igényelnek, amelyekhez extra testre (például inggallér) vagy erősségre (például gomblyukak) van szükség. Ha kötött anyagot varr, használhat interfészeket, hogy az anyag ne nyúljon ki az alakjából.

Az olvasztható interfész mosható?

Pellon ezt mondja: „Ne tegye önmagában mosó- vagy szárítógépbe, mert meglazíthatja a ragasztót.” Tudom , hogy ez zavaró lehet , mert a szegély széle azt írhatja , hogy az interfész gépben mosható és szárazon tisztítható .

Tud átvarrni olvasztható interfészen?

Igen, át lehet varrni az olvasztható interfészt . Ez nem okoz gondot a könnyű és közepes súlyú interfészeknél, de ha nehézsúlyúat használsz, akkor előfordulhat, hogy nagyobb méretűre kell cserélned a tűt (például, ha olvadó gyapjút használsz, ami vastag).

Mi a kétféle interfész?

Általánosságban elmondható, hogy az interfészeknek két fő típusa van: olvasztható vagy bevarrt , valamint három fő szövés (nem szövött, szőtt és kötött) és különböző súlyú. A darab megtervezésekor fontos a megfelelő választás, mivel ez a döntés valóban befolyásolhatja ruhadarabja végső megjelenését.

Hogyan válasszak Pellon interfészt?

Az interfész kiválasztásakor a legfontosabb szempont az anyag súlya . Soha ne használjon olyan interfészt, amely nehezebb, mint az anyaga. Mindig valamivel könnyebb súlyúnak, de merevebbnek kell lennie, mint a használt anyag.

Milyen interfészt használsz nyakörvhöz?

Selyem, gyapjú vagy más finom anyagok esetén a bevarrható interfész a legjobb megoldás. Még egyszer igazítsa össze a szövet súlyát a felület szilárdságával. A selyem organza ideális felület az olyan finom anyagokhoz, mint a selyem vagy a műselyem, míg a hajvászon gyönyörűen támogatja a gyapjúgallérokat.

Mit használhatok szövetstabilizátor helyett?

A pamut, pulóver anyagok, gyapjú, flanel mind jó alternatívák a szövetstabilizátorok helyett.

Milyen interfészt használsz maszkhoz?

Bármilyen nem szőtt felület alkalmas arcmaszkban való használatra. A szövött felület nem jobb szűrésre, mint bármely más szokásos szövet, mivel a szőtt anyagban a szálak között vannak rések, amelyek meglehetősen nagyok, összehasonlítva a cérna méretével.

Mire használható a Pellon interfész?

A Pellon® PLF36 olvasztható interfész egy ultrakönnyű interfész könnyű és közepes súlyú anyagokhoz . Kiválóan alkalmas szőtt anyagokhoz, kötött anyagokhoz, blúzokhoz és áttetsző ruhákhoz. Kiválóan használható krepp de chine, voile és zsebkendővászon szövetekhez. Használható foltvarró projektek stabilizálására is.

Milyen hőmérsékleten kell vasalni a felületet?

Állítsa a vasaló hőmérsékleti beállítását 220 Celsius-fok alatti hőmérsékletre . Kerülje a nyomást a maximális hőmérsékleten, mivel ez elengedhetetlen a buborékok elkerülése érdekében az olvasztható interfész olvasztásakor.

Mi a különbség a Bondaweb és az interfész között?

Az egyik fő különbség az, hogy az interfész valójában egy szövet, míg az olvadó szövedék egy szál . ... Egy másik figyelemre méltó különbség a kettő között, hogy az olvadó háló mindkét oldalán ragasztóval rendelkezik, míg az interfészeknél nincs. Ezenkívül az interfész lehet szőtt vagy köthető, míg az olvadó szövedék sem nem szőtt, sem nem köthető.

A hő és a kötés ugyanaz, mint az interfész?

Olvadó gyapjú : puha és magas, az ilyen típusú interfész biztosítékok a szövethez. ... Olvadó háló: Ragasztó mindkét oldalon, ezt a fajta interfészt leginkább rátétekre használják. Stitch-Witchery vagy Heat 'n Bond néven is ismert.

Mi az a nehéz interfész?

Nem szőtt, nehéz, olvadó szövet hátlap, amely erőt és testet ad . Kiválóan alkalmas lakberendezési projektekhez, ruházati kiegészítőkhöz és gyermekjátékokhoz. Az extra merevséget igénylő területeken használjon két réteget. Teljesen varrógépbiztos, és nem fogja fel a tűt.

Miért fontos az interfész?

Az interfész célja a struktúra biztosítása . Segít megőrizni a használt mintadarab alakját. Segíti az anyag húzódását és gyűrődését is.