Mekkora az ablak mérete a go-back-n arq-ban?

Pontszám: 4,3/5 ( 31 szavazat )

A Go-Back-N ARQ-ban a küldő mérete N, a fogadó ablak mérete pedig mindig 1 .

Hogyan határozhatom meg az ablak méretét hátul n?

A Menj vissza N-ben a küldő ablak mérete N, a fogadó ablak mérete pedig mindig 1. A Visszalépés N-ben a Feladó ablak mérete = N. Példa: Visszalépés 10, a küldőablak mérete 10 lesz.

Mekkora a küldőablak mérete a Go-Back-N ARQ esetén, és miért magyarázza el megfelelő példával?

Azt mondhatjuk, hogy a Stop-and-Wait ARQ Protokoll valójában egy Go-Back-N ARQ, amelyben csak két sorszám van, és a küldési ablak mérete 1 . Más szavakkal, m = 1, 2 m - 1 = 1. A Go-Back-N ARQ-ban azt mondtuk, hogy az összeadás modulo-2 m ; a Stop-and-Wait ARQ-ban 2, ami megegyezik 2 m -rel, amikor m = 1.

Mekkora a maximális ablakméret a go back n protokollhoz?

A Go-Back-N esetében igazad van. Az ablak mérete legfeljebb 255 lehet. (A 2^8-1 a 0-tól kezdődően elküldendő csomagok utolsó sorszáma. És ez a maximális ablakméret is a Go-Back-N protokollhoz.)

Mi a probléma a Go-Back-N protokollban?

A kérdés szerint minden 5. csomag elvész . Tehát az 5-ös csomag elveszik, és amikor időtúllépés következik be, a feladó újraküldi az 5-ös csomagot. A Go back N-ben az összes következő csomagot is eldobja a vevő. Tehát a 6-os és a 7-es csomagot eldobja a vevő, és újraküldi őket.

Go-Back-N ARQ

19 kapcsolódó kérdés található

Mekkora minimális ablakméret szükséges a Go-Back-N ARQ-hoz, és miért?

A Go-Back-N protokoll, más néven Go-Back-N Automatic Repeat ReQuest, egy adatkapcsolati réteg protokoll, amely csúszó ablakos módszert használ az adatkeretek megbízható és szekvenciális kézbesítésére. Ez egy olyan eset, amikor a csúszóablak protokollnak N ablakméretet kell küldenie, és 1 -es fogadóablak méretet kell küldenie.

Miért használják a tolóablakot a Go-Back-N-ben?

A csúszóablakos (csővezetékes) protokollok úgy érik el a hálózati sávszélesség kihasználását, hogy nem kell a küldőnek várnia a nyugtára, mielőtt újabb keretet küldene. A Go-Back-N-ben a küldő vezérli a csomagok áramlását , ami azt jelenti, hogy van egy egyszerű és hamis vevőnk.

Milyen beavatottak mennek vissza N ARQ?

A Go-Back-N ARQ kumulatív nyugtázási technikát használ, ami azt jelenti, hogy a vevő minden alkalommal elindít egy nyugtázási időzítőt, amikor olyan adatcsomagot kap, amely rögzített, és amikor lejár, kumulatív nyugtát küld az adott intervallumban fogadott adatcsomagok számáról. időtúllépési időzítő.

Mi az áramlásszabályozás?

Az áramlásvezérlés egy szinkronizációs protokoll információegységek továbbítására és fogadására . Meghatározza az információ előrehaladását a küldő és a fogadó között, lehetővé téve és letiltva az információtovábbítást.

Miért hívják vissza n-nek?

A vevő csak egymás után fogadja el a csomagokat; nem puffereli a nem megfelelő csomagokat. Következésképpen, ha az adó N csomagot küld, és az első elveszik, akkor az összes N csomagot újra kell küldenie az elsőtől kezdve . Innen a Go-Back-N név.

Mi a különbség a visszalépés n és a szelektív ismétlés között?

A fő különbség e két protokoll között az, hogy miután megtalálta a gyanúsított vagy sérülést az elküldött keretekben, a go-back-n protokoll az összes keretet újraküldi, míg a szelektív ismétlési protokoll csak azt a keretet küldi újra, amelyik sérült.

Hogyan valósítsd meg a back n-t Pythonban?

A két kód a Sender és a Receiver a Go Back N ARQ hálózati protokoll megvalósítása. A feladóban bevitt üzenetet binárissá alakítja, majd megkérdezi az ablak méretét. Ezután apránként elküldi a vevőnek, amely visszaküldi a nyugtát a feladónak.

Melyek az áramlásszabályozás típusai?

Folytassa az olvasást, ha többet szeretne megtudni az egyes ilyen típusú áramlásszabályozó szelepekről és funkcióikról.
 • Kapuszelepek. A tolózárak általános szervizszelepek, amelyeket elsősorban be- és kikapcsolásra használnak, nem fojtószeleppel. ...
 • Globe szelepek. ...
 • Szelepek. ...
 • Membránszelepek. ...
 • Tűszelepek.

Mi a különbség az áramlásszabályozás és a torlódás között?

Flow Control és Congestion Control Az áramlásvezérlés egy végponttól végpontig terjedő mechanizmus, amely szabályozza a küldő és a vevő közötti forgalmat. Az áramlásvezérlés az adatkapcsolati rétegben és a szállítási rétegben történik. A torlódásvezérlést a hálózat a hálózat torlódásának szabályozására használja.

Mi az áramlásszabályozási példa?

A Xon-Xoff egy példa az áramlásvezérlő protokollra, amely szinkronizálja a küldőt a vevővel. Adás kikapcsolt jelet ad, ha a vevő pufferében már nincs hely, és adás bekapcsolt jelet, amikor a vevő folytathatja az adatfelvételt.

Mik a Go Back N ARQ előnyei?

A Go-Back-N ARQ a kapcsolat hatékonyabb felhasználása, mint a Stop-and-wait ARQ , mivel ellentétben az egyes csomagok nyugtázásának várakozásával, a kapcsolat továbbra is használatban van a csomagok küldésekor. Más szóval, az egyébként várakozással eltöltött idő alatt több csomagot küldenek.

Hogyan válik vissza az N ARQ-ból a stop és a várakozás ARQ?

Fő áramlásszabályozási protokolljaik – Stop and Wait, Go Back N és Selective Repeat.
 1. Stop and Wait – A feladó elküldi a csomagot, és várja a csomag ACK-jét (nyugtázását). ...
 2. Go Back N – A feladó N csomagot küld, ami megegyezik az ablak méretével. ...
 3. Szelektív ismétlés –

Mire van szükség az ARQ-ra?

Az Automatic Repeat ReQuest (ARQ) hibavezérlő protokollok csoportja az adatok zajos vagy megbízhatatlan kommunikációs hálózaton történő továbbítására . ... Az ARQ-kat arra használják, hogy megbízható átvitelt biztosítsanak a megbízhatatlan felsőbb szintű szolgáltatásokon. Gyakran használják a Global System for Mobile (GSM) kommunikációban.

Mi az N in go back n és mire használják?

A Go-Back-N-ben N határozza meg a küldő ablakának méretét, a fogadó ablakának mérete pedig mindig 1 . Nem veszi figyelembe a sérült képkockákat, és egyszerűen eldobja őket. Nem fogadja el a nem megfelelő kereteket, és eldobja azokat.

A GBN egy csúszóablak protokoll?

Ebben a protokollban az ablakméretet használják . A fent leírt csúszóablak protokoll használatával. Ha azonban hiba történik, például az ACK elvesztése, az átvitt keret elveszik, vagy túlzott késleltetés lép fel az időtúllépés után, a csúszóablakon belüli összes sorszámú képkocka újraküldésre kerül.

Hogyan szabályozza az áramlási sebességet?

Az áramlásszabályozó szelepek szabályozzák a rajtuk átáramló folyadék térfogati sebességét. Általában a nyílás méretének megváltoztatása az áramlási sebesség beállítása és beállítása. A kúpos tű, amely be- és kimozdul egy nyíláson, vagy kinyitja és bezárja a rést a golyósszelepen belül, megváltoztatja ezt a sebességet.

Hol használják a mérőt egy áramkörben?

A mérőbemeneti áramköröket általában akkor használják , ha a terhelési jellemzők állandóak és pozitívak . Ha a terhelés ingadozó vagy negatív, akkor az aktuátor szaggatottan mozog. Ezért a bemérő áramkörök ideálisan alkalmazhatók felületi csiszológépeken, marógépeken stb.

Hogyan válasszunk szabályozó szelepet?

A szelep jellemzőinek kiválasztására vonatkozó irányelvek
 1. A szabályozandó folyadék típusa.
 2. A folyadék hőmérsékleti tartománya.
 3. Folyadék viszkozitási tartománya.
 4. A folyadék fajsúlytartománya.
 5. Szükséges minimális és maximális áramlás.
 6. Minimális és maximális bemeneti nyomás a vezérlőszelepen.
 7. Minimális és maximális kimeneti nyomás a vezérlőszelepen.

Mekkora az ideális ablakméret a szelektív ismétlés működéséhez?

Szelektív ismétlés ARQ esetén a küldő és fogadó ablak mérete legfeljebb 2^m lehet.

Melyik vezérlőelem vonatkozik azokra az eljárásokra, amelyek korlátozzák a küldő által elküldhető adatok mennyiségét, mielőtt a nyugtázásra várna?

Az áramlásvezérlés olyan eljárások halmazára vonatkozik, amelyek korlátozzák a küldő által elküldhető adatmennyiséget, mielőtt a nyugtára várna. Az adatkapcsolati réteg hibakezelése az automatikus ismétlési kérelmen alapul, ami az adatok újraküldése.