Egy mondatban érthetően?

Pontszám: 4,7/5 ( 11 szavazat )

1, A tudós egész életében arra törekedett, hogy a tudományt megérthetővé tegye a nyilvánosság számára . 2, Áttörést jelent a kulcsfontosságú információk kinyerése az áttekinthető elektromos mérésekből megfelelő matematikai eszközzel. 3. Egész életében a tudós arra törekedett, hogy a tudományt a nyilvánosság számára érthetővé tegye.

Hogyan használod az érthető kifejezést egy mondatban?

Tényleg azt gondolta, hogy beküldjük, anélkül, hogy bármiféle nyoma lenne, hogy kihozzuk? Az volt a véleménye, hogy addig nem lehet felfogni a politikát, amíg a döntéshozókat meg nem tették . Igen, ideges vagyok anélkül, hogy fogalmam sincs arról, hogy valójában mit is kellene itt csinálnom.

Mit jelent a felfogható?

melléknév. (jelentése) áthatolható vagy felfogható . Szinonimák: érthető, érthető. felfogható vagy megérthető.

Hogyan használod a Madras-t egy mondatban?

Madras mondat példa
  1. A kerületet a Madras és a dél-indiai vasútvonalak szolgálják ki. ...
  2. A zamindari rendszer egész Észak- és Közép-Indiában, valamint Madras állandóan letelepedett birtokain is megtalálható. ...
  3. Néhányat a British Museum őrzött; mások a madrasi múzeumban.

Hogyan használod az onkológiát egy mondatban?

De most arról van szó, hogy a legjobb onkológiai kezelést és a legjobb esztétikai kezelést nyújtsuk. Jelenlegi kutatási területe a kísérleti onkológia , sugárbiológia, biológiai sugárvédelem és sejtjelátvitel a rákterápiában.

🔵 Fathom fathom Jelentés – Fölfogó példák – Kifürkészhetetlen Fathomless – GRE 3500 szókincs

33 kapcsolódó kérdés található

Mit csinál egy onkológus?

Az onkológus olyan orvos, aki rákot kezel, és orvosi ellátást nyújt a rákkal diagnosztizált személy számára . Az onkológust rákspecialistának is nevezhetjük. Az onkológia szakterülete a kezelések alapján 3 fő területtel rendelkezik: orvosi onkológia, sugáronkológia és sebészeti onkológia.

Ki az a madrasi ember?

elterjedése Indiában A Gandhara és a Beas folyó közötti vidéken letelepedett kekayákat, madrakat és usinarákokat az Anu törzs leszármazottaiként írták le. A macsszájok a mai Delhitől délnyugatra lévő területet foglaltak el.

Mit jelent Chennai angolul?

George -ot a British East India Company, Chennait a franciák birtokolták 1746 és 1749 között. Ma Tamil Nadu állam fővárosa, jelentős ipari, kereskedelmi és kulturális központ.

Mi az a Scrutable?

: megfejthető : érthető.

Mit jelent a Felfogható ?

: felfogható egy könnyen megfogható igazság .

Létezik kifogható szó?

Könnyen megérthető : érthető, érthető, megismerhető, érthető.

A Savvy valódi szó?

Lehet, hogy ismeri a hozzáértő főnevet, amely „ gyakorlati tudást” jelent (mint az „ő politikai érzéke van”), valamint a melléknévhasználatot (mint az „okos befektető”). ... Mind a főnév, mind az ige 1785 körül került használatba.

Mi a mondat Gallant számára?

Galáns mondatpélda. – Ez nem fair! a vitéz leendő menyasszonyomat felajánlották . A város történetének leghíresebb epizódja az 1870-1871-es háborúban való vitéz és sikeres védekezés. Azt hiszem, nem sok volt a haza olyan vitéz fia, mint ő.

Ki uralkodott Chennaiban a britek előtt?

Chennai, eredeti nevén "Madras", Tondaimandalam tartományban található, amely a Nellore Penna folyó és a Cuddalore Ponnaiyar folyó között fekszik. Mielőtt ezt a régiót a korai Cholas uralta az i.sz. 1. században. A tartomány fővárosa Kancheepuram volt.

Honnan kapta Chennai nevét?

Etimológia. Chennai név telugu származású. Egy telugu uralkodó, Damarla Mudirasa Chennappa Nayakudu nevéből származik, Damarla Venkatapathy Nayak apjának , egy nayak uralkodónak, aki tábornokként szolgált a Vijayanagar Birodalom Venkata III alatt, akitől a britek 1639-ben megszerezték a várost.

A Chennai telugu szó?

Chennapatnam Chennai néven „tamilizált”, de a szó tamil nyelven nem jelentett semmit. Ez kétségtelenül telugu szó . A Madraspatnam Medu Rasa Patnamból származik – mondta More, aki szombaton Chennaiban volt, hogy kiadja könyvét.

Mit értesz Madras szó alatt?

1 : nagy, általában élénk színű selyem- vagy pamutkendő , amelyet gyakran turbánként viselnek. 2a : finom, egyszerű szövésű ing- és ruhaszövet, általában pamutból, változatos mintázattal (például kockás), élénk színekben vagy fehérben. b : függönyökhöz használt könnyű, nyitott, általában pamutszövet, nehéz kialakítással.

Hogy hívják most Madrast?

A függetlenség után Madras Tamil Nadu állam fővárosa lett. Madrast 1998-ban keresztelték át Chennai -ra (Csennapatnamból, amely egy közeli város volt, amelyet Damarla Venkatadri Nayaka nevezett el apja, Damarla Chennappa Nayakudu tiszteletére), amikor néhány más indiai várost is átneveztek.

Mi az a Madras stílusú currypor?

A délkelet-indiai népszerű curry-változaton alapuló Madras-Style Curry Powder meleg, aromás fűszerek, köztük kurkuma, kömény, koriander és görögszéna összetett keveréke . Komplex, meleg íz, enyhe fűszerezéssel. Aranysárga, vöröses-narancssárga aláfestéssel. Finom textúrájú porrá őrölve.

Mit jelent a Madras ing a kívülállókban?

A madrarák kockás ingek, amelyeket a banda "szocik" viselnének . Ezzel szemben a zsírozók bőrdzsekit viselnének. A szocik tudják, hogy ezeket a kockás ingeket hordják, és szép autókat vezetnek. ... A szocik állandóan kábultak, és összevesztek a zsírozókkal.

Milyen ember viselt madrát az 1960-as években?

Az Egyesült Államokban a kockás pamut madras ing az 1960-as években vált népszerűvé a második világháború utáni nemzedékben, a preppy baby boom generáció körében.

Miért jársz onkológushoz?

Elvitel. Valószínűleg onkológushoz küldik , ha kezelőorvosa gyanítja, hogy Önnél a betegség . Az alapellátó kezelőorvosa vizsgálatokat végezhet annak megállapítására, hogy Ön rákos-e. Ha bármilyen rák jele van, orvosa javasolhatja, hogy a lehető leghamarabb keressen fel egy onkológust.