Bocsánatkérő hangnemben?

Pontszám: 4,5/5 ( 17 szavazat )

Ha bocsánatot kérsz, akkor azt mutatod vagy mondod, hogy sajnálod, amiért bajt okoztál valakinek , amiért megbántottad, vagy csalódást okoztál neki.

Hogyan használd a bocsánatkérést egy mondatban?

bocsánatkérés felajánlása vagy kifejezése.
 1. A menedzser nagyon bocsánatot kért mindenért.
 2. Annyira bocsánatot kért, amiért elfelejtette a születésnapomat, hogy már-már kínos volt.
 3. A kórház személyzete nagyon bocsánatot kért, de ez nem igazán tudta kárpótolni.
 4. Nagyon bocsánatot kértek az általuk okozott bajért.

Mik a bocsánatkérés szinonimái?

a bocsánatkérő szinonimája
 • békülékeny.
 • bűnbánó.
 • sajnálkozó.
 • bűnbánó.
 • bűnbánó.
 • sajnálom.
 • szorgalmas.
 • engesztelő.

Mit jelent az, ha nagyon bocsánatot kérsz?

Ha bocsánatot kérsz, akkor nagyon sajnálsz valamit . Bocsánatkérően mosolyoghat egy másik sofőrre, ha véletlenül rá dudál. Valaki, aki bocsánatot kér, sajnálkozik vagy bűnbánó, és általában valamilyen módon nyíltan kifejezi ezt az érzést.

Az apologetikus melléknév?

BOCSÁTSZÓ ( melléknév ) meghatározás és szinonimák | Macmillan szótár.

A szerző hangneme írásban (3/3) | Tolmácsoló sorozat

27 kapcsolódó kérdés található

Mi a bocsánatkérés jelzője?

Az apology egy főnév, az apologize egy ige, az apologetic egy melléknév: Ön tartozik neki egy bocsánatkéréssel. Bocsánatot kellene kérned tőle.

Jó bocsánatot kérni?

Néhány jó dolog, ami az őszinte bocsánatkérésből fakad: ... A bocsánatkérés segít helyreállítani a kapcsolatokat azáltal, hogy az emberek újra beszélnek , és újra jól érzik magukat egymással. Az őszinte bocsánatkérés lehetővé teszi, hogy tudatja az emberekkel, hogy nem vagy büszke arra, amit tett, és nem fogja megismételni ezt a viselkedést.

Mit válaszolsz, ha valaki elnézést kér?

5 angol kifejezés a bocsánatkérésre
 • Rendben van.
 • Megtörténik.
 • Nincs mit.
 • Ne törődj vele.
 • Megbocsátok. (komoly problémák esetén)

Miért kellene abbahagynod a bocsánatkérést?

A túlzott bocsánatkérés felhígítja a bocsánatkéréseit, amikor valóban szükség van rájuk . A túlzott bocsánatkérés pedig kevésbé magabiztosnak tűnhet. Úgy tűnhet, mintha mindent megbánnál – tetteidet és érzéseidet, a helyfoglalást, a puszta létezésed miatt. ... Ez nem tükrözi az önbizalmat vagy az önértékelést.

Mit mondasz annak, aki túl sokat kér bocsánatot?

Amikor egy barátoddal vagy, és rájössz, hogy te beszéltél. Jovanovic azt mondja: „ahelyett, hogy azt mondaná: „Elnézést a panaszkodásért” vagy „Elnézést a kifújásért”, egyszerűen csak azt mondhatja: „ Köszönöm, hogy meghallgattál ”, „Köszönöm, hogy ott voltál” vagy „Köszönöm, hogy a barátom vagy”. '”

A bocsánatkérés hangnem szó?

Üdvözlöm a színész őszinteségét, de nem a bocsánatkérő hangnemét. Norwich bocsánatkérő hangon sajnálja, hogy nem tudta megmagyarázni ezt a boldogtalanságot. Bocsánatkérő hangnemünk van, amit nem szoktunk meg a bankároktól.

Mit jelent angolul, hogy ujjongva?

: nagy örömöt érezni vagy kifejezni : ujjongani az ujjongó győztest.

Mik a megtorlás szinonimái?

a megtorlás szinonimája
 • leteremtés.
 • kártérítés.
 • leszámolás.
 • jóvátételt.
 • megtorlás.
 • megtorlás.
 • bosszú.
 • bosszú.

Mit ne mondj, hogy bocsánatot kérj?

8 dolog, amit soha ne mondj el egy bocsánatkérés során
 1. 1. "Sajnálom, de..." ...
 2. "Sajnálom hogy így érzel." ...
 3. 3. "...
 4. 4. "...
 5. – Nagy ügyet csinálsz a semmiből. ...
 6. Dühösek, mert haragszanak rád. ...
 7. – PMS-ezel? ...
 8. – Nem akarok ezen veszekedni!

Miért rossz a bocsánatkérés?

Az emberek elveszítik a tiszteletet irántad, ami azt jelenti, hogy nem vehetnek komolyan. Egy kapcsolatban a túlzott bocsánatkérés arra késztetheti partnerét, hogy megvetően bánjon veled. Ha szakmai vagy üzleti környezetben dolgozik, a túlzott bocsánatkérés megbízhatatlannak tűnhet, ami azt jelenti, hogy elveszítheti a lehetőségeket.

A bocsánatkérés kényszer?

A bocsánatkérés kényszerként A rögeszmék gyakran tovább tartanak. A bocsánatkérés kényszer lehet – válasz egy tolakodó gondolatra . Például: Ha rögeszmés gondolatai vannak arról, hogy megbántson valakit, akkor folyamatosan bocsánatot kérhet tőle, még akkor is, ha valójában nem tett semmit.

Nem tud aggódni a Bocsánat-ra?

Nem ismeri el a bocsánatkérés értékét. Azt gondolhatnánk, hogy a „nincs aggódás” kifejezéssel válaszolva csillapíthatja a rosszban elkövetett bűntudatát. ... Ha azonban valaki nagyobb hibát követett el, vagy megbántotta érzéseit, a helyes válasz a következő legyen: „Köszönjük bocsánatkérését .

Hogyan reagálsz egy korábbi bocsánatkérő szövegre?

Próbáld meg ezt mondani: „ Köszönöm, hallanom kellett ezt a bocsánatkérést . Tényleg meg vagyok bántva." Vagy: „Nagyra értékelem a bocsánatkérését. Időre van szükségem, hogy átgondoljam, és látnom kell, hogy megváltozik a tetteid, mielőtt tovább léphetek veled.” Ne támadd meg a törvényszegőt, bármilyen nehéz is visszatartani a pillanatban.

Hogyan fogadja el szakmailag a bocsánatkérést?

Az „ Elfogadom a bocsánatkérését ” vagy a „Köszönöm a bocsánatkérését” megfelelő formális válasz az üzleti kapcsolatokhoz. Ha a bocsánatkérés egy baráttól vagy családtagtól érkezik, akkor lehet informálisabb a válaszában. Próbálkozzon ezzel: „Hallom, amit mond”, „Köszönöm” vagy „Rendben van”.

Bocsánatot kell kérned, amiért túl erős voltál?

Kérjek bocsánatot, amiért túl erős vagyok? Bocsánatot kér. Miután szakított egy kis időt a fúvókák lehűtésére, menjen el és beszéljen vele. Tudasd velük, hogy úgy gondolod, hogy túl erősen jöttél, és reméled, hogy nem ijesztetted el őket.

Hogyan kérhetsz bocsánatot anélkül, hogy kínos lennél?

Mondja a személynek: „Bocsánatot akarok kérni a tetteimért. Látom, hogy a viselkedésem felzaklatta magát. – Zavarban érzem magam, amiért így viselkedtem. – Szörnyen érzem magam, amiért a tetteim felzaklattak benneteket. Vállaljon teljes felelősséget tetteiért. Állj ellen a vágynak, hogy kifogásokat adj.

Hogyan néz ki egy őszinte bocsánatkérés?

A valódi bocsánatkérésnek három fő összetevője van: (1) elismeri a megtett lépéseket és az ebből fakadó fájdalmat ; (2) cselekvési tervet ad arra vonatkozóan, hogyan fogja helyesbíteni a rosszat; és (3) tényleges változás történik a viselkedésben, ami bizonyítja számodra, hogy a múlt nem fog megismétlődni.

Mi a monogámia mellékneve?

A monogámia származtatott formái monogám , melléknév monogám, határozószó monogám, főnév.

Mi a bocsánatkérés igei alakja?

ige (tárgy nélkül használatos), a·pol·ogized, a·pol·o·giz·ing . bocsánatkérést vagy kifogást ajánlani valamilyen hibáért, sértésért, kudarcért vagy sérülésért: Bocsánatot kért, amiért hamisan megvádolta. beszédben vagy írásban formális védekezést tenni. Szintén különösen a brit, a·pol·o·gise .