A csiszolósugaras megmunkálás során a munkadarab anyagát a?

Pontszám: 4,8/5 ( 2 szavazat )

A csiszolósugaras megmunkálás során a munkadarab anyagát az alábbiak közül melyik módon távolítják el? Magyarázat: A koptató részecskék nagy nyomással és nagy sebességgel érik a felületet , ami eltávolítja az anyagot.

Hogyan távolítható el az anyag a csiszolósugaras megmunkálás során?

A csiszolósugaras megmunkálás során a nagynyomású levegő vagy gáz által szállított csiszolórészecskék fókuszált áramát egy fúvókán keresztül a munkafelülethez ütik, a munkaanyag pedig egy fúvókán keresztül ütközik a munkafelületbe, és a munkaanyagot eltávolítják. nagy sebességű csiszolószemcsék által okozott erózióval .

Milyen az anyageltávolítási sebesség a csiszoló vízsugaras megmunkálásnál?

Az anyageltávolítási sebesség 18,95 mm 3 /sec szálorientáció esetén, szemben a 18,26 mm 3 /sec 60°-os és 17,4 mm 3 /sec 90°-os szálorientációval. A 45°-os szálorientáció értéke 4,911 µm, a 60°-os és 90°-os szálorientáció értéke pedig 4,927 µm, illetve 4,974 µm.

Melyek a sugársebesség értékei vízsugaras megmunkálásnál?

Melyek a sugársebesség értékei vízsugaras megmunkálásnál? Magyarázat: A vízsugár sebessége 540 és 1480 m/s között van WJM-ben.

Hol alkalmazható a vízsugaras megmunkálás?

3.3. 5 A vízsugaras megmunkálás alkalmazásai. A WJM-eljárást sikeresen alkalmazták különböző megmunkálási műveletekhez, például vágáshoz, fúráshoz, sorjázáshoz és huzalcsupaszításhoz stb. Alkalmazták a felületkezelés területén is, mint például a felületkezelés, tisztítás, textúrázás és kikészítés stb.

A csiszolósugaras megmunkálás (AJM) folyamatparaméterei és anyageltávolítási sebessége (MRR)

43 kapcsolódó kérdés található

Mi nem előnye a csiszolósugaras gépnek?

Nem alkalmas lágy és képlékeny anyagokhoz – Ha ilyen anyagok megmunkálásához AJM-et használnak, akkor a kemény csiszolószemcsék hajlamosak a megmunkált felületbe ágyazva maradni, és ez rontja a pontosságot és a felület minőségét . Olvassa el: Miért nem ajánlott az AJM gömbgrafitos anyagok megmunkálására?

Mi az előnye a csiszolósugaras megmunkálásnak?

A fő előnyök a rugalmasság, az alacsony hőtermelés, valamint a kemény és törékeny anyagok megmunkálhatósága . Rugalmassága annak köszönhető, hogy tömlők segítségével szállítja a gázt és a csiszolóanyagot a munkadarab bármely részére. Az általában hozzáférhetetlen rész jó pontossággal megmunkálható.

Mi nem előnye a csiszolósugaras megmunkálásnak?

A csiszolópor nem használható fel újra, mert csökken a vágóképessége és eltömődhet a fúvóka nyílása. Nagyobb az esély a kóbor vágásra. Fúrás közben elvékonyodhat. Az AJM nem alkalmas lágy anyagok megmunkálására, mert a csiszolóanyag beágyazódhat a munkaanyagba.

Mi a csiszolósugaras megmunkálás elve?

A csiszolósugaras megmunkálás alapelve a csiszolószemcsék nagy sebességű áramlásának alkalmazása, amelyet nagynyomású gáz vagy levegő szállít a munkafelületen egy fúvókán keresztül . A fém eltávolítása a munkafelületet nagy sebességgel érő csiszolószemcsék által okozott erózió miatt történik.

Melyek a csiszolósugaras megmunkálás alkalmazásai?

Ezek a csiszolósugaras megmunkálás alábbi alkalmazásai:
 • Vágó rések és vékony részek.
 • Kontúrozás és fúrás művelet.
 • Sekély rések és sorjázás készítése.
 • Bonyolult lyukformák létrehozása kemény és törékeny anyagban.
 • Műanyag, nylon és teflon alkatrészek tisztítása és polírozása.

Mik az AJM korlátai?

Az AJM hátrányai:
 • Az AJM csak rideg anyagokhoz alkalmas, mivel a rideg anyagoknál magas az MRR.
 • A kapott megmunkálási pontosság gyenge. ...
 • Az MRR alacsony, azaz legfeljebb 0,05 cm2/óra.
 • Mindig fennáll annak a veszélye, hogy csiszolószemcsék kerülnek a munkaanyagba, ezért a megmunkálás után tisztítást kell végezni.

Mik az ECM előnyei és hátrányai?

Az elektrokémiai megmunkálás előnyei és hátrányai
 • A megmunkálás sebessége nem függ a munkadarab anyagának keménységétől.
 • A szerszám nem kopik. ...
 • A munkadarab felületén nem keletkezik feszültség.
 • A megmunkálás során nem keletkeznek sorja.
 • Kiváló felületi minőség érhető el.

Melyek az AJM ) csiszolósugaras megmunkálás összetevői?

Az AJM-beállítás összetevői és funkcióik
 • Légkompresszor. Általában a levegőt közvetlenül az atmoszférából szívják be, először megszárítják és pormentessé teszik, majd nagy nyomásra sűrítik. ...
 • FRL egység. ...
 • Nyomásszabályozó és áramlási szelep. ...
 • Abrazív adagoló és keverőkamra. ...
 • Szórófej. ...
 • Munkakamra. ...
 • Modern tartozékok és vezérlés.

Mi az előnye a koptató tisztítószernek?

Előnyök. Leegyszerűsítik a makacs szennyeződések és zsírlerakódások eltávolítását – legyen szó ráégett ételről a tűzhelyen vagy szappanhabról a fürdőszobában. Sokféle felületen hatékonyan használhatók, bár óvatosan kell őket használni minden karcolásra hajlamos felületen.

Mi a tisztító fertőtlenítés és fertőtlenítés?

Tisztítás – eltávolítja a szennyeződéseket, port és egyéb szennyeződéseket a felületekről . Fertőtlenítés – eltávolítja a baktériumokat a felületekről. Fertőtlenítés – elpusztítja a felületekről a káros baktériumokat és vírusokat. Sterilizálás – elpusztítja az összes mikroorganizmust a felületekről.

Mit jelent a koptató tisztítószer?

Csiszoló tisztító. Lényegében a koptató hatású tisztítószert arra tervezték, hogy kis területekről távolítsa el az erős szennyeződéseket . Lehetnek por vagy folyadék formájában. Nincs szükség „könyökzsírra”, mivel elég erősek ahhoz, hogy túlzott erőfeszítés nélkül eltávolítsák a szennyeződést.

Miben különbözik az EKG az ECM-től?

Az ELEKTROKÉMIAI CSISZOLÁS (EKG), más néven elektrolitikus köszörülés, hasonló az elektrokémiai megmunkáláshoz (ECM), azzal a különbséggel, hogy a katód egy elektromosan vezető csiszolókorong, nem pedig a megmunkálandó kontúrhoz hasonló alakú szerszám .

Melyek a különböző csiszolóanyag-megmunkálási műveletek?

– Anyageltávolítás kemény, koptató részecskék hatására, általában ragasztott tárcsa formájában. – A köszörülés a legfontosabb csiszoló megmunkálás. – Egyéb csiszoló eljárások: hónolás, lapolás, szuperfiniselés, polírozás és polírozás . - Minden típusú anyaghoz használható.

Melyek az abrazív Flow megmunkálás fő folyamatelemei?

A csiszolóáramú gép fő összetevői közé tartozik maga a gép, a szerszámok és a csiszolóközeg [1]. Az anyageltávolító mechanizmus három alakváltozási módot foglal magában – rugalmas deformáció, plasztikus deformáció vagy szántás és az anyag mikrovágása.

Mi az AWJM folyamat?

Az AWJM egyesíti a csiszolósugaras megmunkálást a vízsugaras megmunkálással (WJM), hogy olyan egyedi eljárást hozzon létre, amely felülmúlja egyéni korlátaikat, és fokozza a WJM megmunkálási képességeit kemény és/vagy erős anyagok vágására, fúrására és általános tisztítására.

Mi a különbség a WJM és az AWJM között?

A WJM-ben nagy sebességű tiszta vízsugarat (néha stabilizátorral keverve) használnak az anyag erodálására. Az AWJM-ben nagy sebességű víz-koptató keveréket használnak a munkadarab anyagának erodálására. Az anyag eltávolítása a munkadarabból csak a vízsugár eróziós hatása miatt történik.

Melyik anyag vágható az AWJM eljárással?

Az AWJM olyan fejlett anyagokat tud vágni, mint a kompozit anyagok (FRP, FRM, FRC), kerámiák, mágneses anyagok stb. a repülőgépiparban, a gördülőállomány iparban, az autóiparban, a sportszeriparban, a kerámiaiparban, az elektronikai alkatrésziparban és az optikai szálas iparban stb. .

Mi a WJM teljes formája a fejlett megmunkálási folyamatokban?

Magyarázat: A WJM teljes formája a vízsugaras megmunkálás a fejlett megmunkálási folyamatokban.