Tápegységben?

Pontszám: 5/5 ( 51 szavazat )

A név ellenére a tápegységek (PSU) nem látják el árammal a rendszereket, hanem átalakítják azt. Pontosabban, egy tápegység a váltakozó nagyfeszültségű áramot (AC) egyenárammá (DC) alakítja át , és a DC kimeneti feszültséget is a modern számítástechnikai komponensekhez szükséges finom tűrésekre szabályozza.

Mi van a tápegység belsejében?

A tápegység belsejében található alkatrészek Egy egyenirányító, amely az AC-t (váltakozó áramot) DC-vé alakítja . Egy szűrő, amely kisimítja az egyenirányítóból érkező egyenáramot. ... Feszültségszabályozó, amely vezérli az egyenáramú kimenetet, lehetővé téve a megfelelő mennyiségű (volt vagy watt) teljesítmény biztosítását a számítógép hardverének.

Hogyan működik a tápegység?

A tápegység kiveszi a váltakozó áramot a fali aljzatból, szabályozatlan egyenárammá alakítja , és egy bemeneti táptranszformátor segítségével csökkenti a feszültséget, általában a terhelés által igényelt feszültségre csökkenti. Biztonsági okokból a transzformátor a kimeneti tápellátást is leválasztja a hálózati bemenetről.

Hol van a tápegység?

A tápegység egy számítógéptoronyban van rögzítve, és az összes belső hardverelem táplálására szolgál. Az asztali tápegységek besorolása általában az általuk biztosított teljesítmény alapján történik. Ezt a számot általában wattban adják meg, bár más tényezőket is figyelembe kell venni.

Mi az a tápegység gyerekeknek?

A tápegység (vagy PSU) a hálózati váltakozó áramot alacsony feszültségű, szabályozott egyenárammá alakítja a számítógép belső alkatrészei számára . A modern személyi számítógépek mindig kapcsolóüzemű tápegységeket használnak. Egyes tápegységek kézi kapcsolóval rendelkeznek a bemeneti feszültség kiválasztásához, míg mások automatikusan alkalmazkodnak a hálózati feszültséghez.

Útmutató kezdőknek a tápegységekhez... Hogyan lehet megérteni a besorolásokat

23 kapcsolódó kérdés található

Mi a tápegység szerepe?

A tápegység (PSU) egy belső informatikai hardverkomponens . ... Konkrétan egy tápegység alakítja át a váltakozó nagyfeszültségű áramot (AC) egyenárammá (DC), és a DC kimeneti feszültséget is a modern számítástechnikai komponensekhez szükséges finom tűrésekre szabályozzák.

Mi a 3 típusú tápegység?

Három fő típusa van a tápegységeknek: szabályozatlan (más néven nyers erő), lineárisan szabályozott és kapcsolós . A negyedik típusú tápáramkör, az úgynevezett hullámszabályozás, hibrid a „nyers erő” és a „kapcsoló” konstrukciók között, és megérdemel egy alfejezetet.

Hogyan ellenőrizhetem a tápegységemet?

A tápegység tesztelése:
 1. Kapcsolja ki a tápegységet.
 2. Húzza ki az összes kábelt a tápegységből, kivéve a fő AC kábelt és a 24 tűs kábelt.
 3. Keresse meg a 4-es és 5-ös érintkezőt a 24 tűs kábelen. ...
 4. Hajlítsa meg a gemkapcsot úgy, hogy a végeit be lehessen helyezni a 4-es és 5-ös tűbe. ...
 5. Kapcsolja be a PSU-t.
 6. Nézd meg, elfordul-e a PSU ventilátor.

Mi a tápegység és mi a funkciója?

A tápegység olyan elektromos eszköz, amely elektromos terhelést lát el elektromos árammal . A tápegység elsődleges feladata, hogy a forrásból származó elektromos áramot a megfelelő feszültségre, áramerősségre és frekvenciára alakítsa a terhelés táplálása érdekében.

Mi a tápegység feladata?

A tápegység olyan eszköz, amely az egyik feszültséget egy másik kényelmesebb feszültséggé alakítja át, miközben áramot szolgáltat . A tápegységeket a kimenettől a bemenetig tervezték.

Mi a tápellátás 4 fokozata?

Áramforrás
 • Transzformátor – a nagyfeszültségű váltakozó áramú hálózatot alacsony feszültségű váltakozó áramra állítja le.
 • Egyenirányító – a váltakozó áramot egyenárammá alakítja, de a DC kimenet változó.
 • Simítás – simítja az egyenáramot a nagyon változótól a kis hullámosságig.
 • Szabályozó – kiküszöböli a hullámzást a DC kimenet fix feszültségre állításával.

Miért kell a tápegységhez ventilátor?

A tápegységek hőt termelnek, ami károsíthatja az áramkör alkatrészeit. Emiatt a tápegységeknek hűtőrendszerrel kell rendelkezniük a felesleges hő elvezetéséhez . ... Mivel több energiát fogyasztanak, a ventilátorok csökkentik az áramellátás hatékonyságát.

Mi a két típusú tápegység?

Kétféle tápegység létezik: DC-DC és AC-DC .

Mi a tápegység 4 fő összetevője?

Alapvetően a következő elemekből áll: transzformátor, egyenirányító, szűrő és szabályozó áramkörök . A tápegységeket (PSU) számítógépekben, amatőr rádióadókban és vevőkészülékekben, valamint minden más elektronikus berendezésben használják, amelyek egyenfeszültséget használnak bemenetként.

Mi az áramellátás három funkciója?

Tápellátási funkciók Biztosítanak valamilyen feszültségmegosztási módszert a berendezések igényeinek kielégítésére. Módosítsa a váltakozó feszültséget pulzáló egyenfeszültségre fél- vagy teljes hullámú egyenirányítással. Szűrje le a pulzáló egyenfeszültséget tiszta egyenáramú állandó feszültségre a berendezés használatához. Szabályozza a tápegység teljesítményét az alkalmazott terhelés arányában.

Milyen típusú tápegységek vannak?

Mi az a tápegység: elektromos áramkörök típusai
 • Tápegység áramkör. ...
 • 1) SMPS- Kapcsolt üzemmódú tápegység. ...
 • 2) Szünetmentes tápegység. ...
 • 3) AC tápegység. ...
 • 4) DC tápegység. ...
 • 5) Szabályozott tápegység. ...
 • 6) Programozható tápegység. ...
 • 7) Számítógép tápegység.

Mi a tápegység három fő funkciója?

A tápegység céljai
 • AC konvertálása DC-vé.
 • Adjon egyenfeszültséget az alaplaphoz, az adapterekhez és a perifériás eszközökhöz.
 • Biztosítsa a hűtést és megkönnyítse a levegő áramlását a házon keresztül.

Hogyan lehet diagnosztizálni az áramellátási problémát?

A számítógép tápegység meghibásodásának tünetei
 1. Véletlenszerű számítógép összeomlik.
 2. Véletlenszerű kék ​​képernyő összeomlik.
 3. Extra zaj jön a PC házból.
 4. A PC-összetevők ismétlődő meghibásodása.
 5. A számítógép nem indul el, de a ház ventilátorai pörögnek.

Hogyan ellenőrizhetem a tápegység használatát?

Hihetetlenül könnyen használhatóak. Csak csatlakoztassa a számítógépet vagy laptopot a monitorhoz, majd az egészet a tápegységhez . Néhány másodpercen belül meg kell jelenítenie az adott készülék energiafogyasztását, általában kilowattórában (KWh).

Mi az általános tápegység?

Elektromos csatlakozás, amely földelve van (vagy valamilyen földeléshez csatlakoztatott vezetőhöz). A „közös” tápegység vagy egyenáramú tápegység valójában nem földelve van, hacsak nincs földelve. Nem kívánt visszacsatolási állapot, amelyet két vagy több áramkör okoz, amelyek közös elektromos vezetéken, általában közös földvezetéken osztoznak.

Mi az a tápegység diagrammal?

A tömbvázlaton az alaptápegységet négy elem alkotja: egy transzformátor, egy egyenirányító, egy szűrő és egy szabályozó együttesen. Az egyenáramú tápegység kimenete állandó egyenfeszültséget biztosít a terhelésen.

Hogyan építs fel tápegységet?

 1. A szabályozatlan tápegységek négy alapelemet tartalmaznak: transzformátort, egyenirányítót, szűrőkondenzátort és légtelenítő ellenállást.
 2. A szabályozott lineáris tápegység megegyezik a szabályozatlan lineáris tápegységgel, kivéve, hogy a légtelenítő ellenállás helyett egy 3-terminális szabályozót használnak.