Hogyan használjunk receptívet egy mondatban?

Pontszám: 5/5 ( 70 szavazat )

Fogadós mondatpélda
 1. Múltkor nem voltál túl fogékony. ...
 2. A stúdió valószínűleg látni akarja, hogyan fog teljesíteni, és mennyire fogékony rá a közönség, mielőtt megkérné, hogy maradjon ennél tovább.

Hogyan használod a receptívet?

1, A választók fogékonynak tűntek elképzelései iránt . 2, Nem nagyon fogadja a javaslataimat. 3, Mindig fogékony volt az új ötletekre. 4, Lenyűgöző beszédet mondott a fogékony hallgatóság előtt.

Mit jelent a receptív használat?

1 : képes vagy hajlamos különösen fogadni : nyitott és érzékeny az ötletekre, benyomásokra vagy javaslatokra. 2a egy érzékszervi végszerv: alkalmas az ingerek fogadására és továbbítására.

Hogyan írja le a fogékonyságot?

a befogadás, befogadás vagy befogadás minőségével . képes vagy gyorsan befogadni tudást, ötleteket stb.: fogékony elme. hajlandó vagy hajlandó javaslatokat, ajánlatokat stb. szívességgel fogadni: fogékony hallgató.

Mit jelent fogékonynak lenni a tanulásra?

Meghatározás. A receptív vagy passzív tanulás során a tanulás iránya az írott vagy beszélt formától a jelentés felé halad ; a szavakkal kapcsolatos ismereteket a szövegben és a beszédben való találkozás útján nyerjük. A receptív tanulás leggyakrabban az olvasás és hallás általi nyelvtanulással jár.

befogadó - kiejtés + Példák mondatokban és kifejezésekben

30 kapcsolódó kérdés található

Jó dolog fogékonynak lenni?

Lehetőséget ad a valóság mélyebb szintű megtapasztalására, perspektívaváltásra és a nagyobb kép meglátására. A fogékonyság lehetővé teszi számunkra, hogy kiszakadjunk a küzdelmek alól, hogy valami történjen, és lehetőség nyílik arra, hogy pozitív energiát és betekintést nyerjünk .

Mi a befogadó nyelv példája?

Mi a befogadó nyelv? A befogadó nyelv a nyelv „bemenete”, az a képesség, hogy megértsük és megértsük a hallott vagy olvasott beszélt nyelvet. Például a gyermek azon képessége, hogy figyeljen és kövesse az utasításokat (pl. „vegye fel a kabátját”) , a gyermek fogékony nyelvi készségeitől függ.

Mit jelent a beszúró?

1 elavult : beszúrással jelölve : beszúrva. 2 : hajlamos beszúrni .

Ki a fogékony ember?

A befogadó jelző valójában egy latin szóból származik, ami azt jelenti, hogy kap. Tehát egy fogékony ember hajlandó fogadni dolgokat , különösen az ellentétes érveket, az építő kritikát és a hasznos tanácsokat. Hogy mennyire fogékony vagy, arról beszél, hogy hajlandó vagy benyomást tenni rád.

Mik a befogadó képességek?

Az olvasás és a hallgatás magában foglalja az információ fogadását , ezért ezeket befogadó készségeknek nevezik. A beszédet és az írást produktív készségeknek nevezik, mivel szavak, kifejezések, mondatok és bekezdések létrehozását jelentik.

Milyen egy fogékony ember?

A befogadó definíciója az , aki nyitott és hajlandó valamit elfogadni, vagy valami újat hallani vagy megtanulni . Példa arra, hogy valakit fogékonynak neveznének, az olyan személy, aki nyitott és hajlandó meghallgatni egy új ötletet.

Mik a befogadó szinonimák?

fogékony
 • kezelhető.
 • megközelíthető.
 • nyitott gondolkodású.
 • kész.
 • érzékeny.
 • szimpatikus.
 • üdvözlő.
 • érdekelt.

Miért van az, hogy az olvasást és a hallgatást befogadónak minősítik?

A befogadó képesség a hallás és az olvasás, mert a tanulóknak nem kell nyelvet produkálniuk ehhez, hanem megértik és megértik azt . Ezeket a készségeket néha passzív készségeknek is nevezik. Ezek szembeállíthatók a beszéd és írás produktív vagy aktív készségeivel.

Mi az a receptív afázia?

Wernicke afáziája vagy receptív afáziája az, amikor valaki képes jól beszélni és hosszú mondatokat használni, de előfordulhat, hogy nincs értelme annak, amit mond . Lehet, hogy nem tudják, hogy amit mondanak, az rossz, ezért frusztrálhatnak, ha az emberek nem értik őket. A Wernicke-féle afázia jellemzői: Csökkent olvasás és írás.

Mit jelent a befogadó az ABA-ban?

Az ABA Training Video Receptive Language Listener Responding néven is ismert, és az a képesség, hogy reagáljunk mások verbális viselkedésére/nyelvére.

Mi a befogadó hozzáállás?

adj. 1 képes gyorsan felfogni . 2 hajlamosak kedvezően fogadni az új ötleteket vagy javaslatokat. 3 képes tartani vagy fogadni.

Mi a befogadó típus?

A fogékony típust a mások állandó támogatásának igénye jellemzi. Általában passzívak, rászorulók és teljesen másoktól függenek. Ezek az emberek állandó támogatást igényelnek a családtól, a barátoktól és másoktól, de nem viszonozzák ezt a támogatást.

Ki az irányított személy?

Fontos személy egy vállalatnál. Az ellenőrző személyek közé tartoznak a felsővezetők, az igazgatótanács tagjai és olyan tisztviselők, mint a vezérigazgató és a pénzügyi igazgató. Az ellenőrző személyek jogosultságukat és befolyásukat egyaránt felhasználhatják a vállalat tevékenységeivel kapcsolatos döntések meghozatalára.

Mit jelent a elavult?

1a : már nem használatos, vagy már nem hasznos egy elavult szó. b : olyan fajta vagy stílus, amely már nem aktuális: régimódi és elavult technológia gazdálkodási módszerek, amelyek mára elavultak. 2 növényi vagy állati rész : homályos vagy tökéletlen a rokon élőlények megfelelő részéhez képest : maradvány. elavult.

Mit jelent az, hogy sokoldalú?

1 : különféle tantárgyak, területek vagy készségek felkarolása is : könnyű áttérni egyik dologról a másikra. 2: sokféle felhasználási vagy alkalmazási terület sokoldalú építőanyag. 3 : könnyen változó vagy ingadozó : változó sokoldalú hajlam .

Mit jelent az alsó kifejezés?

A fenék az , aki szereti feladni az irányítást szex közben . A fenekek általában szeretnek szex közben kapni, legyen szó orális szexről, szex közbeni behatolásról vagy más szexuális aktusról.

Mik azok a befogadó kommunikációs készségek?

Mi az a befogadó kommunikáció? A kommunikáció megköveteli, hogy egy személy üzenetet küldjön, egy másik személy pedig fogadja vagy megértse az üzenetet. A befogadó kommunikáció az üzenet fogadásának és megértésének folyamata . Gyakran nehéz meghatározni, hogy egy siketvak gyermek hogyan fogadja a kommunikációt.

Hogyan fejleszthetem a befogadó nyelvtudásomat?

7 tevékenység a befogadó nyelv fejlesztésére:
 1. Olvasson könyveket: A gyermekével való olvasás lehetőséget nyújt számos készség fejlesztésére. ...
 2. „Kémek”: Ez a tevékenység hasonlít a gyermekeddel való könyvolvasáshoz. ...
 3. Simon azt mondja: Ez a klasszikus játék nagyszerű módja a következő irányok megcélzásának.

Hogyan fejleszted a befogadó képességeidet?

stratégiák: a téma azonosítása; jósolni és tippelni; • olvassa el az általános érthetőség érdekében; • olvassa el a konkrét információkat; • olvassa el a részleteket; • értelmezni vagy következtetéseket levonni. A tanulók témával kapcsolatos előzetes tudásának aktiválása.