Hogyan használjunk hiperbolizáltat egy mondatban?

Pontszám: 4,2/5 ( 54 szavazat )

mondatban hiperbolizálni
 1. Hiperbolizálni tud a többivel.
 2. Nem hiperbolizálni akartam :-) Köszönöm a választ!
 3. A torna kissé hiperbolizált.
 4. "A show már több európai országot megrázott" - hiperbolizálta.
 5. "Sok dolgot kiragadtak a szövegkörnyezetből és hiperbolizáltak" - mondta Sgt.

A hiperbolizálás valódi szó?

ige (tárgy nélkül használatos), hyper·bolized, hyper·bol·liz·ing. hiperbolát használni ; túloz. hiperbolával vagy túlzással ábrázolni vagy kifejezni. ...

Mi a hiperbolizálás definíciója?

: túlzásba esni . tárgyas ige. : hiperbolikus mértékben eltúlozni.

Használhatja a hiperbolát igeként?

(intransitív, most ritka) Túlzáshoz használja a hiperbolát. (tranzitív, most ritka) Hiperbolával ábrázolni vagy beszélni róla.

Hogyan használod szabadon egy mondatban?

Szabadon mondatpélda
 1. A könnyek szabadon folytak le az arcán. ...
 2. – Nyugodtan elismerem, ikir – suttogta a formaiassággal. ...
 3. Így szabadon mozoghat a világok között. ...
 4. Biztos jó móka, hogy szabadon tekerhetünk, miközben a kocsinkban ragadunk. ...
 5. A könnyek szabadon folytak, ahogy kitöltött minden üres helyet.

Jelentés hiperbolizálása

39 kapcsolódó kérdés található

Mi a másik szó a szabadon?

Ezen az oldalon 56 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és rokon szavakat fedezhet fel a szabadon, mint például: önként , tetszés szerint, gátlás nélkül, szándékosan, önszántából, önként, gördülékenyen, tetszés szerint, bőségesen, kedvére és szabad akaratából.

Mit jelent szabadon mozogni?

Ha valami vagy valaki szabadon mozog, könnyen és gördülékenyen mozog , minden akadály és ellenállás nélkül.

Mi a hiperbola?

A hiper-in hiperbola azt jelenti, hogy "túl van", tehát jó jel, hogy a szónak köze van ahhoz, hogy túllépjünk a szükségesnél. Valaki, aki valamiért hiperaktívvá válik, és a végén hiperventillál (túl nehezen lélegzik), hajlamos lehet a hiperbolaként ismert eltúlzott beszédstílusra.

Mi a hiperbola, mondj egy példát?

A hiperbola egy beszéd. Például: „Elegendő élelem van a szekrényben egy egész hadsereg élelmezéséhez! ” ... Például: „Ez a világ legrosszabb könyve!” – az előadó nem szó szerint azt akarja mondani, hogy a könyv a valaha írt legrosszabb, hanem hiperbolát használ, hogy drámai legyen, és hangsúlyozza véleményét.

Mit jelent a túlhangsúlyozás?

tárgyas ige. : túlzott hangsúlyt fektetni (valamire) túlhangsúlyozni a kockázatokat Túlhangsúlyoztuk a férfiak és nők közötti különbségeket.

Mit jelent a szenzációhajhász szó?

tárgyas ige. : szenzációs módon bemutatni .

Mi az a túljátszás?

tárgyas ige. 1a : (drámai szerepet) extravagánsan bemutatni : eltúlozni. b : túl nagy hangsúlyt fektetni rá. 2 : túlságosan támaszkodni az erőre – általában a túljátszott kéz kifejezésben használatos.

Mi az a hiperbolikus állítás?

Ha valaki hiperbolikus, hajlamos eltúlozni a dolgokat, mint amilyenek a valóságosnál nagyobb üzletek . A hiperbolikus kijelentések apró, nagy ugatású kutyák: ne vedd őket túl komolyan. A hiperbolikus egy melléknév, amely a hiperbola szóból származik, ami eltúlzott állítást jelent.

Mit jelent a Shirk?

Shirk, (arabul: „társnak lenni [valakinek] ”), az iszlámban a bálványimádás, a politeizmus és Isten más istenségekkel való kapcsolata.

Miért rossz a hiperbola?

A hiperbolával az a probléma, hogy nem az Ön által felhozott érvelés lényegére hívja fel a figyelmet, hanem arra, hogy milyen erősségi fokot választ rá. Mivel a hiperbola meghaladja a terhelést (és új terhet hozhat létre).

Mik az alliterációs példák?

A szavak hatásos összekapcsolásának módszereként az alliterációt fejrímnek vagy kezdőrímnek is nevezik. Például: " szerény ház" , "potenciális erőjáték", "tökéletes kép", "a pénz számít", "sziklás út" vagy "gyors kérdés". Ismerős példa: "Peter Piper leszedett egy csipet ecetes paprikát".

Lehet-e egy metafora hiperbola?

Mint például „az az ember egy szörnyeteg”. Sok hiperbol használhat metaforát, a metaforák pedig hiperbolát , de ezek egészen mások. Míg a hiperbola túlzás, a metafora egy dolgot használ valami egészen más ábrázolására.

Mi az 5 példa a hiperbolára?

leülsz? A hiperbola példái a bomba!
 • Olyan éhes vagyok, hogy meg tudnék enni egy lovat.
 • Olyan öreg, mint a dombok.
 • Millió mérföldet gyalogoltam, hogy ideérjek.
 • Hallja, hogy egy gombostű leesik egy mérföldről.
 • Meghaltam a zavarban.
 • Olyan sovány, mint egy fogpiszkáló.
 • Olyan magas, mint egy babrózsa.
 • Szakad az eső.

Mi a példa a paradoxonra?

Egy példa a paradoxonra: „Az ébrenlét álmodik” . A paradoxon egy olyan beszéd, amelyben egy állítás ellentmondani látszik önmagának. Ez a fajta kijelentés paradoxnak mondható. A néhány szóból álló tömörített paradoxont ​​oximoronnak nevezzük.

A Hype a hiperbola rövidítése?

hype vb, n (kell) túlzott, túlzó vagy félrevezető nyilvánosságot. Az 1970-es évek elején először a popzenei ipar tevékenységére használt kifejezés, a hype a hiperbola rövidítése .

Mi a mozgásképesség?

A mobilitás a szabad mozgás képessége.

Mit jelent a mozdulatlanság?

1 : nem mozog : mozdulatlanul tartja a beteget mozdulatlan. 2 : mozgathatatlan : rögzített.

Mit értesz verbális alatt?

1 : a verbális kommunikációból, szavakkal kapcsolatos vagy azokból álló . 2: inkább beszélt, mint írott szóbeli vallomás. 3 : igei melléknévből, igével kapcsolatos vagy abból képzett.

Mi más szó, hogy kényelmes?

Ezen az oldalon 23 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a kényelmesen, például: könnyedén , pihenten, kényelmesen, elégtelenül, kényelmesen, kényelmesen, kellemesen, kényelmetlenül, kellemesen, megfelelően és bőven.