Hogyan használjunk konnotációt egy mondatban?

Pontszám: 4,4/5 ( 48 szavazat )

Konnotációs mondat példa
 1. A szónak más-más jelentéstartalma lehet a különböző kontextusokban. ...
 2. A „rövid” szó használata nem kívánt negatív konnotációt. ...
 3. Az "otthon" szónak általában pozitív és meleg konnotációja van. ...
 4. A helyesség konnotációjának elkerülése érdekében inkább az elvek szót használnám, mint a szabályokat.

Mi a példa egy konnotációs mondatra?

Gyakori konnotációs példák „ Olyan kutya. ” – Ebben az értelemben a kutya szó szégyentelenséget, vagy csúnyaságot jelent. – Ez a nő szívében egy galamb. – Itt a galamb békét vagy szelídséget sugall.

Hogyan használod a konnotatív mondatokat?

Valójában a tulajdonnevek az irodalomban mélyen konnotatívak , bár talán önkényes módon. Carpentier kreatívan választott olyan fejezetcímeket, amelyeknek jól bevált konnotatív jelentősége volt, és eltorzította a jelentésüket. A televízió konnotatív jelentése az lenne, hogy csúcsminőségű.

Hogyan írsz konnotációkat az írásban?

A konnotációk alapvetően jelen vannak minden mondatban, amit hallunk, írunk és beszélünk. Ezért a szavakat alapvetően konnotációjuk alapján választják ki. Íráskor vagy beszédkor a szó konnotációjának segítenie kell a hang pozitív vagy negatív hangvételét , és a szó konnotációjának figyelembe kell vennie a következményeit.

Mi a konnotatív jelentése egy mondatban?

A konnotáció egy szó által kiváltott gondolat vagy érzés . Ha valaminek pozitív konnotációja van, az meleg érzéseket vált ki. Eközben valami negatív konnotációval kevésbé érzi magát kellemesnek. Ha valakit „bőbeszédűnek” nevezünk, amikor azt akarjuk mondani, hogy „nagy beszélgetőpartner”, ez nem feltétlenül ezt jelenti.

Konnotáció | Olvasás | Khan Akadémia

26 kapcsolódó kérdés található

Mi a konnotatív jelentése?

1a : valami, amit egy szó vagy dolog sugalmaz : a kényelem konnotációi, amelyek a régi széket körülvették. b : jelentés sugallása egy szó által, eltekintve attól a dologtól, amelyet kifejezetten megnevez vagy leír. 2: valaminek a jelentése…

Hogyan használjunk konnotációt és denotációt egy mondatban?

1. példa. Például a „kék” szó jelölése a kék szín, de a konnotációja „ szomorú ” – olvassa el a következő mondatot: Az áfonya nagyon kék. Ezt a mondatot denotatív jelentésén értjük – ez a gyümölcs szó szerinti színét írja le.

Mi a konnotatív a nyilvános beszédben?

Miért fontos ez a nyilvános beszédben? A konnotáció olyan jelentésre utal, amelyet egy szó magában foglal, eltekintve attól a dologtól, amelyet kifejezetten leír . A szavak a szó szerinti jelentéseik vagy jelöléseik mellett kulturális és érzelmi asszociációkat vagy jelentéseket hordoznak. ... A denotáció egy szó szigorú szótári jelentése.

Hogyan használjunk negatív konnotációt egy mondatban?

A szóhoz negatív konnotáció társul, mivel ez azt jelenti , hogy a család gyermeke eltűnhet, és tetszés szerint újra megjelenhet . Az erdőtüzek negatív konnotációt nyertek, mivel a kulturális utalások az ellenőrizetlen tüzekre vonatkoznak, amelyek életeket követelnek, és otthonokat és ingatlanokat pusztítanak el.

Mi a denotáció és a példák?

A denotáció egy szó szó szerinti jelentése vagy "szótári meghatározása". ... A "ház" és az "otthon" szavaknak például ugyanaz a jelölése – épület, ahol emberek élnek –, de az „otthon” szó melegséget és családot jelent, míg a „ház” szónak nem.

Milyen példák vannak a denotációra és a konnotációra?

Míg a denotáció a szó szó szerinti jelentése, a konnotáció érzés vagy közvetett jelentés. Például: Jelölés: kék (kék szín) Konnotáció: kék (szomorú érzés)

Mi a különbség a konnotatív és a denotatív jelentés között?

MEGJEGYZÉS: A szó közvetlen meghatározása, amelyet a szótárban talál. KONTOTÁCIÓ : Egy szó érzelmi sugallata, amely nem szó szerinti.

Mik azok a szavak konnotációi?

A konnotáció és a denotáció a jelentések leírásának két fő módszere. szavak. A konnotáció a pozitív és negatív asszociációk széles körére utal, amelyeket a legtöbb szó természetesen magában hordoz , míg a denotáció egy szó pontos, szó szerinti meghatározása, amely a szótárban előfordulhat.

A konnotáció egy szó?

Konotálni ; (valamit) kiegészítőnek javasolni vagy kijelölni; belefoglalni; arra utalni.

Mi a konnotációja az olcsó szónak a mondatban?

Az olcsó konnotatív jelentése negatív . Ez arra utal, hogy fukar vagy fösvényen hasonlít Ebenezer Scrooge-hoz. Válassz szavaidat bölcsen!

Mi a kereszt jelentése?

kereszt, a keresztény vallás fő szimbóluma, amely Jézus Krisztus keresztre feszítésére, valamint szenvedésének és halálának megváltó előnyeire emlékeztet . A kereszt tehát magának Krisztusnak és a keresztények hitének a jele.

Mi a konnotatív és egyedi?

Az egyedi azt jelenti , hogy valami vagy valaki eredeti , kitűnjön a megszokottól vagy egyedülálló. Ebben az esetben az egyedinek vitathatatlanul pozitív konnotációja lenne; a legtöbb ember szeret kitűnni, és ez nem rossz. ... Ez viszont a gyermeki szónak pozitívabb konnotációt ad, mint a gyerekes szónak.

A negatívnak van konnotációja?

A konnotáció az a kifejezés, amely leírja azokat az érzéseket, amelyek általában egy szóhoz vagy kifejezéshez kapcsolódnak. Előfordulhat, hogy meghall egy szót, és rossz érzésed támad vele kapcsolatban. Ha egy szónak vagy kifejezésnek általános, rossz érzése van, akkor azt mondanád, hogy negatív konnotációja van.

Mi a negatív konnotációja a réginek?

Az „öreg” és „fiatal” kifejezéseket negatív konnotációval használják. Főleg "régi". Az órán sokat beszélgettünk arról, hogy a „régi”-hez kapcsolódó szavak és mondások negatívak, amikor nem kellene. Az ilyen kifejezések gyengék, betegek és sikertelenek . Fiataloknál ugyanez.

Mik a pozitív szavak?

Pozitív szavak szókincs listája
 • teljesen. elfogadott. elismerően. megvalósítani, végrahajt. ...
 • sugárzó. szép. hinni. előnyös. ...
 • nyugodt. ünnepelt. bizonyos. bajnok. ...
 • kápráztató. élvezet. elragadó. kiváló. ...
 • komoly. könnyen. elragadtatott. hatékony. ...
 • mesés. becsületes. ismerős. híres. ...
 • nagylelkű. zseni. őszinte. adva. ...
 • jóképű. boldog. harmonikus. gyógyulás.