Hogy is kell mondani delegált?

Pontszám: 5/5 ( 13 szavazat )

Szóalakok: delegates, delegating , delegatedpronunciation megjegyzés: A főnév kiejtése (dɛlɪgɪt ). Az ige kiejtve (dɛlɪgeɪt ).

Hogy hívod azt, akire delegálsz?

A delegált személy meghatalmazott . A helyettesített személy helyettes. A kinevezett személy kinevezett személy. A küldött többnyire kinevezett vagy választott képviselő.

Hogyan kell kiejteni a delegátort?

delegátor Kiejtés. de·ega·ga·tor .

Mit jelent a delegált példa?

A küldött definíciója szerint az a képviselő, aki jogosult mások nevében beszélni vagy eljárni. A küldött például egy politikus, aki egy csoport nevében beszél . főnév.

Mi a mondat a küldötteknek?

Delegált mondat példa. A küldöttnek az egyesület tagjának kell lennie. A Republikánus Párt kiemelkedő tagja volt, 1861-ben a washingtoni békekonferencia küldötte. 1778-ban a Kongresszus küldöttévé választották, de nem volt hajlandó szolgálni.

Hogyan mondjuk küldött

25 kapcsolódó kérdés található

Mitől lesz egy küldött?

A küldött az a személy, akit az Egyesült Államok valamely politikai közgyűlésében képviselnek. ... Az Egyesült Államokban a Kongresszus küldötteit úgy választják meg, hogy képviseljék az Egyesült Államok valamely területének és állampolgárai vagy állampolgárai érdekeit.

Mi ugyanaz, mint a delegált?

Üzenet küldéséhez, messenger, küldött stb. Keressen másik szót a küldöttre. Ezen az oldalon 92 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a delegált kifejezésekre, mint például: képviselő , választ, helyettesít, aláír, kijelöl, jelöl, jelöl ki, hoz létre, rendel el, választ és ad egyet.

Mi a küldöttek ellentéte?

Ellentéte a szerep vagy tevékenység kiválasztásával vagy kijelölésével. tagadni . figyelmen kívül hagyni . megtagadni . elutasítani .

Mi a delegált három szinonimája?

A delegált szinonimái
 • ügynök,
 • nagykövet,
 • követ,
 • követ,
 • követ,
 • miniszter,
 • reprezentatív.

Mit jelent a felelősség átruházása?

A delegálást általában úgy definiálják, mint az egyes funkciókért, feladatokért vagy döntésekért való hatáskör és felelősség áthárítását egyik személyről (általában vezetőről vagy menedzserről) a másikra. ... A legtöbb delegált feladat megfelelő elvégzése némi időt, tervezést és erőfeszítést igényel.

Mi az a küldött a konferencián?

Delegált: Az a személy, aki részt vesz az értekezleten vagy eseményen .

Hogyan működnek a delegált hatáskörök?

Az Alkotmány I. cikkének 8. szakasza kifejezetten a szövetségi kormányt ruházza fel átruházott (néha felsorolt ​​vagy kifejezett) hatáskörökkel. Ez magában foglalja a pénzérmék, a kereskedelem szabályozásának, a hadüzenetnek, a fegyveres erők felállításának és fenntartásának, valamint a posta létrehozásának jogát .

Melyik szó áll a legközelebb a delegáláshoz?

képviselő , küldött, megbízott, biztos, ügynök, helyettes, biztos. szóvivő, szóvivő, szóvivő, frontember. nagykövet, meghatalmazott. messenger, közvetítő, proxy.

Tud felfelé delegálni?

A felfelé történő delegálás az, amikor egy alkalmazott megoldásra hoz egy problémát vagy problémát . Akár szándékosan, akár nem, a munkavállaló a probléma tulajdonjogát rád, a vezetőjére hárítja. Ezeket a dolgokat az alkalmazottaknak tudniuk kell, hogyan kezeljék magukat.

Miért fontos a delegálás?

Miért fontos a delegálás? Vezetőként fontos a delegálás, mert nem tehetsz meg – és nem is szabad – mindent magad . A delegálás felhatalmazza csapatát, bizalmat épít, és segíti a szakmai fejlődést. A vezetők számára pedig segít megtanulni, hogyan határozzák meg, hogy ki a legalkalmasabb a feladatok vagy projektek megoldására.

Kik voltak a küldöttek?

A küldöttek között a korszak számos vezető alakja is szerepelt. Köztük volt George Washington, akit elnökké választottak, James Madison, Benjamin Franklin, James Wilson, John Rutledge, Charles Pinckney, Oliver Ellsworth és Gouverneur Morris .

Mit csinálnak a küldöttek a MUN-ban?

A küldöttek kutatást végeznek a konferenciák előtt : állásfoglalást kell megfogalmazniuk, és szakpolitikai javaslatokat kell készíteniük, amelyeket megvitatnak a bizottság többi küldöttével. A konferencia végén a küldöttek szavaznak az írásos irányelvekről, az úgynevezett határozattervezetekről, azzal a céllal, hogy azokat többségi szavazással elfogadják.

Hány küldött van a választói kollégiumban?

Amikor az emberek leadják szavazatukat, valójában egy választóknak nevezett csoportra szavaznak. Az egyes államok elektorainak száma megegyezik a kongresszusi szenátorok és képviselők teljes számával. Összesen 538 elektor alkotja a választmányi kollégiumot. Az általános választást követően minden választó egy szavazatot ad le.

Hogyan választják ki a küldötteket Texasban?

A Texasi Demokrata Párt már nem választ állami küldötteket a választmányokon. A demokrata előválasztáson részt vevő texasiak szavazatainak összeszámlálása után a küldötteket a szavazatok 15 százalékát vagy annál többet elérő jelöltek között osztják ki, az egyenként kapott szavazatok arányában.

Hogyan delegálnak munkát az alkalmazottakra?

8 lépés a feladatok hatékony munkavégzéséhez
 1. Gondosan válassza ki a megfelelő személyt a feladatra. ...
 2. Koncentrálj a célra. ...
 3. Legyen nyitott az új ötletekre. ...
 4. Felhatalmazza csapatát a döntéshozatalra. ...
 5. Fenntartani az ellenőrzési rendszert. ...
 6. Motiválja csapatát. ...
 7. A jövő vezetőinek képzése. ...
 8. Tanulj meg 'köszönet' mondani

Mi a delegált a Swiftben?

A delegált olyan objektum, amely egy másik objektum nevében vagy azzal együttműködve cselekszik, amikor az objektum egy programban eseménnyel találkozik . A delegáló objektum gyakran válaszobjektum – azaz az AppKitben az NSRespondertől vagy az UIKitben az UIRespondertől öröklődő objektum –, amely egy felhasználói eseményre válaszol.

Mit jelent a delegált a FIFA 21-ben?

Először válassza ki a lejátszót a Transfer Hubban, majd kattintson a Delegate gombra a vásárláshoz. ... Ha ez megtörtént, lépjen a Transfer Hub-ra, és kattintson a lejátszóra. Itt elfogadhatja az asszisztense által elfogadott ajánlatot, elutasíthatja azt, vagy tárgyalhat róla, ha úgy gondolja, hogy jobb ajánlatot kaphat . Ha elégedett a díjjal, kattintson az Ajánlat elfogadása gombra.

Mi az átruházott hatáskör 3 típusa?

Az Alkotmányban a nemzeti kormányra ruházott jogköröket delegált hatásköröknek nevezzük. Háromféle átruházott hatáskör létezik: felsorolt, hallgatólagos és eredendő hatáskörök .