Hogyan kell felmelegíteni a szegyet?

Pontszám: 4,6/5 ( 3 szavazat )

A szegy felmelegítése (lédús tartás)
 1. Melegítse elő a sütőt 325 °F-ra.
 2. Vegye ki a maradék szegyet a hűtőszekrényből. Sütőpapíros tepsire tesszük, és szobahőmérsékleten 20-30 percig állni hagyjuk.
 3. Öntsön néhány extra levet a szegyre.
 4. Fedjük le a szegyet dupla fóliával. ...
 5. Helyezze a szegyet a sütőbe. ...
 6. Élvezd!

Hogyan lehet felmelegíteni egy szegyet anélkül, hogy kiszáradna?

Hogyan melegítsük újra a szegyet a sütőben
 1. Melegítse elő a sütőt 325 ºF-ra.
 2. Tekerje be duplán a húst fóliába (ez segít nedvesen tartani)
 3. Hagyja szobahőmérsékleten 20-30 percig.
 4. Használja a megmaradt gyümölcsleveket, hogy ne száradjon ki.
 5. Helyezze a szegyet a sütőbe. -20 perc, ha már fel van szeletelve. -1 óra, ha egész.

Hogyan melegítsd át a maradék szegyet?

Melegítse elő a sütőt 325 °F-ra. A magasabb hőmérséklet kiszívja a nedvességet a szegyből (mielőtt alaposan felmelegítené), és kemény, rágós húst eredményez. Amíg a sütő előmelegszik, vedd ki a maradék szegyet a hűtőből, tedd egy tepsibe, és hagyd állni szobahőmérsékleten 20-30 percig.

Hogyan tálalod másnap a szegyet?

Ha készen állunk a másnapi tálalásra, vegyük ki a hűtőből, és a szósz felületére kelt megkeményedett zsírt lefölözzük. Dobja el a zsírdarabokat. Vegyük ki a szegyet a szószból, és hidegen szeleteljük fel. Helyezzük vissza a szeleteket a tepsibe, és kanalazzuk a szószt a felszeletelt húsra.

Fel kell szeletelni a szegyet újramelegítés előtt?

Ez a Livestrong-cikk azt javasolja , hogy a lehűtött szegyet szeletelje fel újramelegítés előtt . Nem tart sokáig felmelegíteni, és könnyebben szeletelhető. A másik irányzat azonban az, hogy a húst egészben melegítsd fel, majd szeleteld fel.

Szegy újramelegítése - Sütős módszer

32 kapcsolódó kérdés található

Hogyan tartsd nedvesen a szegyet főzés után?

A szegy nedvesen tartása Ahhoz, hogy a szegy nedves és lédús legyen, tegyen egy vizesedényt a dohányzóba, és 30-60 percenként permetezze be vízzel, almaecettel vagy almalével . A Texas mankó egy másik módja a nedvesség zárásának.

Hogyan nedvesítsd meg a száraz szegyet?

Óvatosan öntsük a meleg alaplevet vagy húslevest a szegyre. Préselje össze a fóliát úgy, hogy szoros tömítést hozzon létre. A nedvességnek be kell szivárognia a húsba, így pótolja az elveszett nedvességet. Ha működik, olyan nedves és ízes marhahús lesz a jutalma, mint ha semmi baj nem lett volna.

Másnap is jó a szegy?

A szegy teljesen vagy részben megfőzhető előző napon, és másnap is tálalható , azonban a nedvesség nagy része elvész, és a kéreg megpuhul. Az éjszakai főzés a legjobb megoldás, ha ebédre felszolgált szegyre van szüksége.

Pihenteted a szegyet egy éjszakán át?

Miután a szegydarabok kihűltek, becsomagolhatók egy éjszakára vagy szükség szerint hűtésre . Ha megfelelő méretű, légmentesen záródó műanyag edényekkel rendelkezik, használhatja azokat a szegy tárolására. Először csomagolja be a szegyet műanyag fóliába, hogy további védelmet nyújtson a kiszáradás ellen.

Másnap jobb a mellkas?

A szegy remek előre elkészíthető étel, hiszen másnap jobban ízlik , miután az ízek kifejlődtek és összeérnek. ... Csak ügyeljen arra, hogy a szegyet végig a főzőfolyadékban tárolja, hogy nedves maradjon. A szegy a pácolt marhahús és pastrami készítéséhez használt húsdarab.

Milyen hőmérsékleten esik szét a szegy?

Ezek a húsok sok kötőszövetet tartalmaznak, és ennek le kell bomlani, mielőtt ehetőek lesznek. Amikor a hőmérséklet eléri a 190 fokot, a rostok elkezdenek lebomlani és érzékenyek lesznek, de a varázslat valóban 200 és 210 fok között történik.

Miért lett kemény a mellkasom?

A kemény szegy gyakran az alulsütés eredményeként jön létre. A húst sok órán át alacsony hőmérsékletnek kell kitenni, hogy elérje ezt a nagyra becsült puhaságot. Ha a szegy túl keménynek bizonyul, megmentheti, ha néhány órára visszateszi alacsony lángra.

Pihenés után felmelegíted a szegyet?

A kétórás időszak letelte után a hús gyorsabban kezd lehűlni, ami azt jelenti , hogy újra kell melegíteni . ... Ha szeretné megőrizni a meleget, miközben egy-két órán át pihenteti a szegyet, lazán sátorozhatja fóliával.

Hogyan tehetem puhává a szegyemet?

Egy 12-14 kilós szegyhez egy csésze vagy több dörzsölést használunk. A szegyünket 250 Fahrenheit-fokon (F) főzzük északnyugatról származó cseresznye- vagy almafából. Ez a hőmérséklet lebontja a kötőszövetet, és az intramuszkuláris zsír egy része megmarad, ami viszont megőrzi a gyengédséget és a lédús ízt.

Meddig kell pihentetni a szegyet?

Ideális esetben a mellkas pihenőideje legalább 1 óra legyen, ha siet. Ha később szeretné felfalni, hagyja állni két órát, hogy jól kipihenjen.

Melegíthetem újra a szegyet a mikrohullámú sütőben?

A mikrohullámú sütő nem a legideálisabb módszer a szegy újramelegítésére, de működni fog. ... Mielőtt elkezdené melegíteni a szegyet, csökkentse a mikrohullámú sütő teljesítményét 20 százalékra . Ez megóvja attól, hogy túlfőzze a szegyszeleteket. Ezután egyszerűen melegítse fel a szegyét 30 másodperces időközönként.

Pihenhetsz túl sokáig?

Ha hagyjuk a húst néhány órán át a csomagolásában pihenni, a szegy visszaszívja a nedvességet, így a hús lédús lesz. Ha a húst a főzés után túl korán szeleteljük fel, az nedvességveszteséget okoz, és a lé kifolyik a vágódeszkán. Ha a szeletelés után túl sokáig tálalja a szegyet, kiszáradhat .

Tudsz 24 órán át főzni egy szegyet?

A dohányzás időtartama 18-22 óra. Füstölés után legalább 1 órát pihentetnie kell, de a sütőben 140°F-on több óráig is eltartható. Tervezze meg, hogy a szegyet 24 órával a tálalás előtt a dohányzóba helyezi, így biztos lehet benne, hogy kész és kész lesz.

Mennyi ideig áll el a szegy főzés után a hűtőben?

A főtt szegy tárolása A főtt szegy folyadék vagy szósz nélkül hosszabb ideig eláll a hűtőszekrényben ( legfeljebb négy napig ), de kevesebb ideig a fagyasztóban (akár két hónapig). Ha a szegyet mártásban tárolják, legfeljebb két napig hűthető, és három hónapig fagyasztható.

Honnan tudhatom, hogy rossz a mellkasom?

A legjobb módja, ha megszagoljuk és megnézzük a marhaszegélyt: a rossz marhaszegély jelei a savanyú szag, a tompa szín és a nyálkás állag ; dobjon ki minden kellemetlen szagú vagy megjelenésű marha szegyet.

Miért száraz a lassan főtt szegy?

Ha a marhahúst gyorsan, nagy lángon főzzük, kemény, száraz húst kapunk. Pihenés: Feltétlenül hagyd állni egy kicsit a húst, mielőtt belevágod. A pihentető szegy lehetővé teszi, hogy a lé enyhén besűrűsödjön, és segít a húsnak megőrizni a nedvességét. Ha túl korán vágja a húst, akkor a marhahús száraz lesz.

Miért sült meg olyan gyorsan a szegyem?

Amikor a nagy húsdarabok elérik a 150 fok körüli belső hőmérsékletet, általában több órán keresztül ott maradnak. A pitmasterek ezt a jelenséget istállónak nevezik, és ez néha pánikba ejti az újoncokat, és felpörgeti a dohányzó hőmérsékletét. Ennek egyik mellékhatása, hogy a szegy a végén túl gyorsan süt.

Tekerjem be a szegyet fóliába?

A fóliába csomagolt szegynek van egy nagyszerű tulajdonsága. Ha nem csomagolja be a húst, vagy nem használ hentespapírt , minden lé lecsepeg a húsról. Ha fóliát használ az elállási időszakban, akkor az összes levet visszatartja, és a szegy hihetetlenül nedves lesz!

Pihenhetem a szegyet a pulton?

Ne hagyd ki a többit! Ez nagyon fontos része a szegy elszívásának, és a túl rövid pihenés rossz eredményeket hoz. Tehát tervezz legalább egy óra pihenőt (papírba csomagolva és a pulton) , és ha ennél tovább kell tartani, akkor csomagold be papírba, majd néhány törülközőt és hagyd a hűtőben néhány órát.