Hogyan lehet megjegyezni a zavaró jelentést?

Pontszám: 4,9/5 ( 62 szavazat )

Mnemonika (memória segédeszközök) obstreperous számára
a szülész az, aki szüli a babákat ... obstreperous hangok szülész+páros, így az összes szülésznő párosítása és a babák egyszerre kiszületése, majd a szülés után az összes baba nagy zajt ad....

Hogyan emlékszel a disabuse jelentésére?

Mnemonika (emlékezetsegítő eszközök) a bántalmazáshoz Ha valaki bántalmazta, de rosszul érezte magát emiatt, megpróbálkozhat a visszaélésekkel, vagy visszavonhatja az általa elkövetett sérelmeket. 1 5. "dis" azt jelenti, hogy nem többé. Így többé nem lehet visszaélés .

Hogyan emlékszel az egymás mellé helyezés jelentésére?

Mnemonika (Memory Aids) az egymás mellé helyezéshez (csak)+a+póz= egymás mellett állnak (még ellenségek is), hogy CSAK EGY POZZÁT adjanak a fényképnek .

Hogyan emlékszik vissza az asperitásra?

Mnemonika (Memory Aids) az asperityért Harshly azt mondta -> "Tea szerint nincs meghívva ". asperity = megszorítás; jelentése is ugyanaz.

Hogyan emlékszel a vindikátum jelentésére?

A VINDICATE Mnemonika a differenciáldiagnózishoz
 1. V – Érrendszeri.
 2. I – Fertőző.
 3. N – Neoplasztikus.
 4. D – Degeneratív.
 5. I – Iatrogén/mérgezés.
 6. C – Veleszületett.
 7. A – Autoimmun.
 8. T – Traumás.

Tanuljon angol szavakat: OBSTREPEROUS - Jelentés, szókincs képekkel és példákkal

44 kapcsolódó kérdés található

Hogyan tudom megjegyezni a kirívó?

Egregious Mnemonic Dictionary Video | 5+ kirívó mondat
 1. Mnemonikus – tojás vallásos, de rendkívül rossz.
 2. Szó – Szörnyű. Jelentése – rendkívül rossz.
 3. Beszédrész – melléknév.
 4. Szinonimák – borzalmas, siralmas, szörnyű.
 5. Antonímák – csekély, jelentéktelen.
 6. Kirívó mondatok.

Mit jelent a vindikátum?

tárgyas ige. 1a : mentesíteni a vádaktól vagy vádaskodásoktól. b(1) : megerősít, alátámaszt. (2) : igazolni vagy védekezni : indokolni.

Mi az asperity contact?

Egyszerűen fogalmazva, az asperitás egy magas folt (dudor) a felületen, amely vagy érintkezik egy szemközti felülettel, vagy befolyásolja az anyag áramlását a kenőfilmben vagy a magával ragadott részecskék tömegében. Az anyag, amelyből az asperity áll, rugalmasan, plasztikusan és/vagy viszkoelasztikusan deformálódhat.

Hogyan emlékszem a kanyargósságomra?

Mnemonika (memóriasegítők) a kanyargóssághoz Két dolog: 1. "bűn()" uous - mint egy szinuszhullám, csavarodik és kanyarodik <br> 2. "bűn" - olyan személy, aki bűnt követ el (azáltal, hogy tisztességtelen).

Hogyan emlékszel a rosszra?

Mnemonikus tipp a szó elsajátításához: Amikor kimondják a zord szót, azonnal emlékeztetni kell azokra az emberekre, akik állandóan a kaszinókban ácsorognak. Egy másik mnemonika Sordid számára: SORRY DEEDS .

Hogyan állítod egymás mellé?

Az egymás mellé helyezés azt jelenti , hogy két dolgot egymás mellé helyezünk, hogy kiemeljük a különbségeiket. Az írók retorikai hatásra használják. Az írók gyakran tesznek egymás mellé eltérő elemeket: gazdagságot és szegénységet, szépséget és csúfságot, vagy sötétséget és fényt.

Hogyan használod az egymás mellé helyezés szót?

Mondatpélda egymás mellé helyezése
 1. Régi naplómat nézegetve szembeállíthatom múltam jelenlegi életemmel. ...
 2. Érdekes párhuzamba állítani a mai tinédzser generáció életmódját a nagyszüleik generációjával. ...
 3. Könnyű egymás mellé állítani a teljesen ellentétes dolgokat.

Mit jelent a leszakított?

tárgyas ige. : megszabadulni a hibától, tévhittől vagy tévedéstől (lásd a tévedés 1a jelentését) hamar elbizonytalanodott a gondolattól, hogy bármi megváltozott.

Mi az az Undeceive?

tárgyas ige. : megtévesztéstől, illúziótól vagy tévedéstől megszabadulni . Szinonimák Példamondatok Tudjon meg többet az undeceive-ről.

Mi a visszaélés ellentéte?

felvilágosít. Antonímák: megtévesztés , félrevezetni, előítélet, prepossess, hoodwink, inveigle, stultify, bamboozle. Szinonimák: megtéveszteni, tájékoztatni, helyesbíteni, felvilágosítani, helyrehozni.

Mi az a két kanyargós dolog?

A kanyargós melléknév a latin sinus szóból származik, ami azt jelenti, hogy görbül vagy hajlik. Ha kanyargós tested van, akkor sok görbületed van. A kígyók kanyargós mozdulatokat használnak az utazáshoz . Az élő tölgyeknek különösen kanyargós ágai vannak.

Mit jelent a kanyargós?

1a : kígyó vagy hullámos formájú : kanyargós. b : erős hajlékony mozgások jellemzik. 2: bonyolult, összetett.

Mit csinálnak az asperitások?

Az asperitások két hibablokk közötti területek, amelyek nagy súrlódási szilárdsággal rendelkeznek , ami ezeken a helyeken hibareteszeléshez vezet. Erős foltok a törésfelületen, amelyek feszültség alatt állnak, és olyan területek vesznek körül, ahol a feszültség már felszabadult (Lay és Kanamori, 1981).

Mik a tribológiai tulajdonságok?

A tribológia a kopás, a súrlódás és a kenés tudománya , és felöleli, hogy a kölcsönhatásban lévő felületek és más triboelemek hogyan viselkednek relatív mozgásban természetes és mesterséges rendszerekben. Ez magában foglalja a csapágyak kialakítását és a kenést.

Mit nevezünk egy nem mozgó tárgy súrlódásának?

A statikus súrlódás két vagy több szilárd tárgy közötti súrlódás, amelyek nem mozognak egymáshoz képest. Például a statikus súrlódás megakadályozhatja, hogy egy tárgy lecsússzon egy lejtős felületen.

Meg tudod igazolni magad?

igazolni (valakit vagy magát) (valamit) Megtisztítani valakit vagy magát valamilyen bűnösségtől, vádtól, vádaskodástól, gyanútól stb.; valakinek vagy saját ártatlanságának vagy valamivel kapcsolatos igazolásának megerősítése vagy fenntartása.

Mit jelent angolul, hogy extenuate?

1: csökkenteni vagy megpróbálni csökkenteni (valami, például hiba vagy vétség) súlyosságát vagy mértékét részleges kifogásokkal: enyhíteni Nincs olyan közgazdasági elemzés, amely enyhíthetné a fanatizmust.

Van jelentése az utolsó nevetésnek?

: a végső diadal vagy siker megelégedése, különösen azután , hogy megvetették vagy kudarcnak tekintették, korai kritikusain utoljára nevette.