Hogyan világosítsuk a mahagónifát?

Pontszám: 5/5 ( 74 szavazat )

Használja a jobb festékboltokban kapható A/B 2 részes fafehérítő készleteket . TELJESEN le kell csupaszítania és le kell csiszolnia a meglévő felület minden részét, majd fel kell hordani a fehérítőt. A mahagóni halvány szalmaszínűre halványabb lesz.

Lehetséges a mahagónifa világosítása?

A nyír, juhar és dió fehéríthető, de a fehérítés tönkreteszi jellegzetes színüket. És a ritka fafajtáknak – mahagóninak, teakfának és a többi fafajnak – ritkán hasznos a fehérítés. A könnyen fehéríthető fafajták közé tartozik a kőris, a bükk, a gumi és a tölgy.

Hogyan lehet a mahagóni fát világosabbá tenni?

Ha teljesen lecsupaszította a fát, és egészen csupasz fáig jutott, csiszolja le az egész darabot 180-as szemcseméretű papírral. Ezután zöld hangszínszabályozót kell felvinni (kék és sárga festék) , ami viszont teljesen elpusztítja az összes vöröset, és sokkal világosabbá teszi a fát.

Hogyan semlegesítsd a vörös tónusokat mahagónifában?

Ha tiszta zöldet adunk a foltokhoz , semlegesítjük a fa vörös tónusait. Kis mennyiségű tiszta zöld a vörös tónusokkal kombinálja a fát, hogy barnásabban világosabb színt kapjon. A zöld hozzáadása mellett a nyers umbra és a fa fehérítése segít semlegesíteni a vörös tónusokat a fában.

Meg tudod változtatni a mahagónifa színét?

És bizony, ha egy kis zöld festéket teszünk a mahagóni befejezéséhez használt lakkba, az csökkenti a vöröset, és semlegesebb barnát hoz létre. A zöld festék hozzáadásával készült lakk eltolja a fa színét a vöröstől.

Az egyetlen különbség a mahagóni fűrészáru között

24 kapcsolódó kérdés található

Hogyan lehet a sötét fát világosra változtatni?

A sötétre pácolt fa világosabbá tételéhez jól szellőző helyen dolgozzon. Vigye fel a kémiai sztrippelőt, majd kaparja le. A fa további világosításához csiszolópapírral távolítson el egy réteget. Ecsettel vigyen fel fafehérítőt a sötétre pácolt fára.

Hogyan változtathatom meg mahagóni bútoraim színét?

1. módszer: Változtassa meg a fa színét egy új páccsal
 1. Teljesen távolítsa el a meglévő felületet csiszolással vagy csupaszítással.
 2. Határozza meg a fafajtát! ...
 3. Határozza meg a vizsgált fafoltok felhangját.
 4. Válasszon olyan fapácot, amely kiegészíti vagy ellensúlyozza a meglévő felhangot, hogy a kívánt megjelenést kapja.

Hogyan javítsd ki a túl sötétre pácolt fát?

Az olajfolt bizonyos mértékig módosítható, ha nem tetszik a hatás. Ha a fa túl sötét, áztasson át egy tiszta rongyot terpentinbe vagy ásványi alkoholba, és erősen és egyenletesen dörzsölje a fát a szál mentén . Ez halványítja a foltot, de nem távolítja el.

Hogyan világosítod a vörös fát?

Az egyetlen hatékony módszer a fa színének halványítására az összes felületi bevonat eltávolítása után a fafehérítő használata . A csiszolás sok esetben segít a fa halványításában, de ez csak a felszíni talajra vagy szennyeződésekre vonatkozik, és akkor is csak akkor, ha az elszíneződés nem hatol át nagyon mélyen.

Hogyan változtasd a vörös foltot barnára?

Vegyünk egy darabot, és zárjuk le annyi tömítőanyaggal, hogy nedves legyen. Amíg még nedves, egy hígítóval teli csésze pisztollyal és egy evőkanál zöld festékkel ködösítsd be – a piros megbarnul, de vigyázz, mert ha túl sokat fektetsz rá, meg is zöldülhet.

Világosabbá lehet tenni a sötét fát?

Igen, az ásványi alkoholok világosabbá teszik a sötétre pácolt fát anélkül, hogy teljesen eltávolítanák a foltot. Például átitathat egy tiszta rongyot ásványi alkohollal vagy terpentinnel, és erősen dörzsölheti vele a sötét pácolt fát az erezet mentén, hogy a fa világosabb legyen.

Hogyan meszelsz sötét fából készült bútorokat?

A legjobb módja a fa meszelésének
 1. Pácolja a fát (vagy hagyja nyersen, hogy világos legyen).
 2. Keverjen össze 2 rész fehér festéket (a lapos latex és a matt akril is jól működik) 1 rész vízzel.
 3. Ecsetelje fel a víz/festék keveréket a fa erezetének irányában.
 4. Egy tiszta ronggyal törölje le a festéket a fa erezetének irányában.

Meg tudod csinálni, hogy a mahagóni úgy nézzen ki, mint a tölgy?

Ahogy George mondta, a tölgyet nem igazán lehet mahagónira hasonlítani, de a színét hasonlóvá lehet tenni. Én úgy csinálnám, hogy foltot használok, hogy minél közelebb hozzam, majd átlátszó pecsétet/polimert használok. Ezután egy színezett polietilén/lakkot használok, hogy befejezzem a megfelelő színt/kinézetet.

Hogyan világosítod a sötét bútorokat?

Hogyan lehet világosabbá tenni a helyet a sötét bútorok körül
 1. Díszítse drapériákkal vagy kiegészítőkkel. ...
 2. Hagyja, hogy a fal színe beszéljen. ...
 3. Koncentráljon a mennyezet színére. ...
 4. Környezeti világítás. ...
 5. Világítson természetes fénnyel. ...
 6. Díszítse a teret mesterséges lombozattal. ...
 7. Öltöztesd fel a polcaidat, hogy némi kontrasztot hozzanak. ...
 8. Színező szoba kiegészítők élénk árnyalatokkal.

A hidrogén-peroxid megvilágosítja a fát?

A fa fehérítésére 10-12%-os hidrogén-peroxid oldat alkalmas. ... A felület egyenletes elszíneződése érdekében vattacsomóval vagy normál ecsettel 10-15 percenként 3-4 alkalommal vigyen fel oldatot a fára. A hatás nem lesz azonnal észrevehető, hanem csak 1-2 nap múlva.

Hogyan lehet világosabbá tenni a vörös tölgyet?

Igen. Függetlenül attól, hogy a vörös tölgyfát milyen építkezésre használják, ha hidrogén-peroxiddal és lúgoldattal fehéríti, akkor a színe eltávolítható. Nem számít, hogy a fát bútornak, gerendának, polcnak vagy padlónak használják. Ha vörös tölgyből készült, akkor fehérítő oldattal világosítható.

Fehéríthetem a fát?

A szokásos fehérítő vagy klór hatékonyan eltávolítja a foltokat vagy a festék színét a fáról, de nem befolyásolja a fa természetes színét. ... Az oxálsav eltávolítja a víz- és rozsdafoltokat, valamint a tikfafoltot, és enyhíti az időjárásnak kitett fa őszülő hatását.

El lehet távolítani a sötét foltokat a fáról?

Ahhoz, hogy elérje őket, el kell távolítania a foltos felületet bútoreltávolítóval, oxálsav kristályokkal vagy kétlépcsős fafehérítővel vagy folyékony mosodai fehérítővel . Ezenkívül a darabot lakkkal, lakkal, sellakkal vagy uretánnal kell újrafesteni. ... Egy kétlépcsős fafehérítő vagy folyékony mosodai fehérítő is eltávolítja a foltot.

Hogyan világosítsd a fafoltot felhordás előtt?

Az acélgyapot és az ásványi alkoholok kis mértékben halványítják a foltot, ha nem kell sokat módosítani a színen. Ellenkező esetben, ha túl sötét folt van a dobozban, felhordás előtt hígíthatja, hogy megváltoztassa a színét.

Milyen festéket használsz mahagónifára?

Fesse le a mahagónit bármilyen színű és fényű alkidfestékkel . Ha fényes fényt használ, használjon habkefét és habhengereket. Tojáshéj vagy lapos felületek esetén a szokásos ecset és henger is jól használható.

Miért illegális a mahagóni?

Az elefántcsont útját követve 2003-ban a mahagóni felkerült a veszélyeztetett fajok kereskedelméről szóló egyezménybe (CITES), mint olyan faj, amelyre szigorú szabályozásra van szükség a kihalás megelőzése érdekében. Mivel a perui mahagónival a CITES megsértésével kereskednek, az Egyesült Államok veszélyeztetett fajokról szóló törvénye értelmében illegális kereskedelme vagy birtoklása .

Hogyan távolítsuk el a sötét lakkot a fáról?

Mindössze 150-es csiszolópapírral kell kezdenie, és a teljes felületet csiszolni. Ha ezt megtette, lépjen 220-as csiszolópapírra, és ismételje meg a műveletet . Ezzel el kell távolítani a lakkot. Az orbitális csiszoló sokkal könnyebbé és gyorsabbá teszi ezt a munkát, ha sima felületről távolítja el a lakkot.

Hogyan világosítod a sötét fából készült szekrényeket?

Hogyan lehet világosítani egy sötét fából készült konyhát?
 1. Akassza fel a szorítólámpát.
 2. Használjon világosabb izzókat.
 3. A süllyesztett lámpákat függőlámpává alakítsa.
 4. Szereljen fel néhány lámpát a szekrény alá.
 5. Adjon hozzá színpompákat.
 6. Hozzon létre kontrasztot egy hangsúlyos részlettel.
 7. Adjon hozzá valami fémet, ami visszaveri a fényt.
 8. Fesd le a sötét fából készült szekrényeket.

Világosíthatja-e a fát a zselés pác?

A sötét burkolat világosítása zselés páccal történhet. A gélfolt elég vastag ahhoz, hogy a függőleges felületeken is megmaradjon anélkül, hogy csöpögne vagy futna. Átlátszatlan pigmentet tartalmaz, amely megszáradva színréteget képez. Csökkenti a szálak láthatóságát a fán.