Hogyan termeszthető a tacca integrifolia?

Pontszám: 5/5 ( 38 szavazat )

Talaj: A Tacca integrifolia növényeknek gazdag, jó vízelvezetésű, komposzttal vagy alommal dúsított talajra van szükségük. A legtöbb trópusi esőerdőhöz hasonlóan a természetben is vékony törmelék- és humuszrétegben nőnek, így a gyökerek nem rothadnak el. Használjon olyan talajt, amely bár nedves, sok oxigént biztosít.

Hogyan termeszted a Taccát?

Hogyan nőj
  1. Tartsa a Taccát nedvesen, de ne nedvesen az aktív növekedés során. ...
  2. Tavasztól őszig kéthetente alkalmazzon jó 10-20-10 folyékony műtrágyát a káprázatos megjelenés érdekében.
  3. Csökkentse a vizet, és hagyja, hogy a felszín egy kicsit megszáradjon a téli hónapokban, mivel a Tacca lelassítja tevékenységét ebben az időben.

Hogyan törődsz Taccával?

Ültesse a Tacca Chantrieri-t gazdag, jól vízelvezető talajba vagy jó vízelvezetésű virágkeverékbe. A fekete denevérvirág késő tavasszal és nyáron virágzik. Télen hagyja abba az öntözést, és hagyja, hogy a növény télen pihenjen. Az is fontos, hogy meleg árnyékot adjunk nekik magas páratartalom mellett.

Hogyan termeszted a Nivea Taccát?

Ültetés és gondozás
  1. Áztassa a tacca rizómát vízben 2-3 órára az ültetés előtt.
  2. Tavasszal ültesse cserépbe úgy, hogy a rizóma teljesen víz alá kerüljön, a lombozat pedig a talajfelszín felett legyen.
  3. Olyan cserepet válasszunk, amely kényelmesen illeszkedik a rizómához, a hosszú rizómákat átlósan kell a cserépbe ültetni.

Hogyan ültetsz denevérvirágot?

A denevérvirág szereti, ha széles, sekély cserépbe ültetik, nagyon gazdag és jól vízelvezető virágfölddel . Előnyben részesíti az 50% fenyőkéreget, 40% tőzegmohát és 10% homokot vagy hasonló kombinációkat tartalmazó virágcserepet. Amikor a denevérvirág a szabadban van, árnyékba kell helyezni.

A növényutazó: Tacca integrifolia - Ritka és szokatlan fehér denevérvirág

39 kapcsolódó kérdés található

Mennyi ideig tart egy denevér növény virágzása?

A denevérnövénynek két nyári növekedés után virágoznia kell. Soha ne potyázzon, hacsak nem áll még 2-3 hónapnyi meleg idő előtt. Télen a mérsékelt és szubtrópusi területeken nyugalmi állapotba kerül, de nem pusztul el.

Mennyi ideig tart a denevérvirág növekedése?

Ha a növény 3-4 teljes méretű levelet hoz létre, a gyönyörű virágok hamarosan megjelennek, mivel optimális és állandó páratartalmú körülmények között ezek a növények 10-12 hónapon belül virágozhatnak, tehát megéri az erőfeszítést.

A fekete denevérvirág mérgező?

Az egyik tanárom gyakran mondta: „A méreg meggyógyítja a mérget.” A fekete denevérvirág mérgező növény , de (homeopátiás hígítású) virágelixírje óriási méregtelenítő képességekkel rendelkezik, feloldja a rettegést, a félelmet, az aggodalmat és az érzelmi törmeléket. ... Feloldja a nyilvános beszédtől és a beszédtől való félelmet is.

Hol nő a fekete denevérvirág?

A fekete denevérvirág, más néven ördögvirág és macskabajusz, egy szokatlan trópusi gyógynövény, amely a délkelet-ázsiai Yam családhoz tartozik. Körülbelül 15 fajt írtak le, ezek közül az egyik Malajziában őshonos, ahol a trópusi aljnövényzet részeként nő.

Miért lóg a denevérnövényem?

A denevérnövény a folyamatosan nedves talajt kedveli, és a túl nedvestől a túl szárazig terjedő szélsőséges ingadozások a növény hanyatlását okozhatják. ... Az 55 F alatti alacsony éjszakai hőmérséklet károsíthatja a növényt. Ez csak néhány dolog, amelyet figyelembe kell venni annak kiértékelésekor, hogy a növény miért tűnik lelógónak.

Ritka a denevér növény?

A fekete denevér növény egy nagyon szokatlan növény a yam családból (Dioscoreaceae), amelyet bizarr virágai miatt termesztenek. Természetesen Dél-Kínában, Indiában és Délkelet-Ázsiában található.

Mi a legjobb műtrágya a BAT növények számára?

A növekedési és virágzási időszakban rendszeresen és enyhén trágyázzunk. Folyékony műtrágya kéthetente Searles Flourish Flowers és Lombozatban oldódó növényi táplálékkal „beltéri növények” arányban. A denevérnövények magról is csíráztathatók, de egyszerűbb a rizómák felosztása és évente újraültetése.

Melyik a legkülönlegesebb virág?

13. Fekete denevérvirág (Tacca Chantrieri): A legritkább fekete virág. A fekete denevérvirág a világ legkülönlegesebb virága, mert a legritkább virágszíne, a fekete. A legfeljebb 30 centiméter átmérőjű virág egy denevérre emlékeztet, innen kapta a nevét.

A fekete denevér növény orchidea?

A denevérvirág információi azt jelzik, hogy a növény valójában egy orchidea . A meleg területeken élők megtanulhatják a gyönyörű és egyedi denevérvirág termesztését a szabadban.

Mivel eteted a denevérnövényt?

Időnként öntözze meg, hagyja, hogy a növény kissé kiszáradjon az öntözések között. Tápláljon havonta a növekedési időszakban a Yates Thrive Indoor Plants & Ferns folyékony növényi táplálékkal , vagy használja a Yates Thrive Plant Food Spikes Plants & Ferns terméket, amely akár 2 hónapig is táplálkozik.

Ritkák a fehér denevér növények?

Ha szereted a fekete denevér növényt - ezt a ritka fehér formát is szeretni fogod. Ugyanolyan termesztési feltételek szükségesek – meleg, párás, árnyékos, mint a dzsungel padlója – ahhoz, hogy dús levelei jól nézzenek ki. ... A levelek nagyok és dekoratívak, így tökéletes választás a buja trópusi stílusú kertekhez.

Van denevérvirág illata?

A növényvilág – akárcsak a csillaghalvirágé – nem túl kellemes szagot áraszt, szagát tekintve a rothadó húséhoz hasonló, ami vonzza a legyeket; és ezáltal segíti a növény beporzási folyamatát. Nagyon trükkös ez a virág! A denevérvirág a gumós évelő fűszernövények Tacca nemzetségébe tartozó tíz fajának egyike.

Mikor kell átültetni a denevérnövényemet?

Átülteti őket minden évben kora tavasszal, amikor a növekedés aktív . Soha ne ültess át semmilyen virágzó növényt. Ez a megfelelő alkalom a rizómák felosztására és külön cserépbe. Ez a növény általában 15 cm-es (6 hüvelyk), 20 cm-es (8 hüvelyk) vagy 25 cm-es (10 hüvelyk) cserépben nevelhető.

Mérgezőek a denevérnövények?

Tacca Chantrieri denevér növény) nedves és árnyékos helyeken nő. Ennek a különleges fajnak gyönyörű lombozata van. Ez egy hagyományos kínai gyógynövény, amelyről úgy tartják, hogy képes meggyógyítani a gyomorfekélyt, a magas vérnyomást és az égési sérüléseket. Vigyázat, ez a növény mérgező.

Mérgező a hullavirág?

A hullavirág termése (Chicago Botanic Garden) Ha a kert látogatói abban reménykedtek, hogy egy nap a hullavirág terméséből étkezhetnek, sajnálatos módon csalódni fognak. A gyümölcs nem alkalmas emberi fogyasztásra, és mérgezőnek tekinthető .

Mik azok a fekete virágok?

A fekete virágok a kertben termeszthető legszokatlanabb virágtípusok közé tartoznak. ... A fekete virágok legtöbb fajtája jól ismert virágfajták fajtája. Bár ritkán látni igazán fekete szirmokat, néhány népszerű sötét vagy majdnem fekete virág közé tartozik a fekete árvácska, tulipán, liliom, dália és rózsa .

Hogyan csíráztatja a fekete denevér virág magjait?

A magvak csírázásához nincs szükség rétegződésre vagy kardosításra, bár ha egy éjszakán át vízbe áztatjuk, az elősegítheti a csírázást. Amire szükségük van, az az idő. A csírázási idők néhány héttől több hónapig terjednek . Egyenletesen nedves talajra is szükségük van, de nem ázott közegre.

Vannak fekete petúniák?

A Black Velvet Petunia sok virágágyásban otthonosan feltűnő virág. Nagyon népszerűvé válik a könnyű növekedés, a virágok bősége és a virágok egyszerűen egyedi színe miatt. A fekete petúnia virágot úgy írják le, mint a legközelebbi természetes fekete virágot a piacon.

Hogyan ültess fehér denevér virághagymát?

Szárakkal felfelé ültessük. A fehér denevérvirág rizómáját az ültetés előtt körülbelül egy órára vízbe kell áztatni . A rizómát közvetlenül a talaj alá kell ültetni. Ültesse cserépbe jó minőségű virágfölddel, és tartsa állandóan nedvesen a talajt.